مدیر کل جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری آذربایجان شرقی خبر داد:
توسعه فضای کسب و کار آذربایجان شرقی در سال ۹۷
مدیر کل جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری آذربایجان شرقی تاکید کرد: در سال ۹۷ نگاه ویژه ای به توسعه فصای کسب و کار در زمینه تولید، تجارت و صنعت با هدف ایجاد تحول در اقتصاد منطقه داریم.
حمید هاشم زاده در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری موج در تبریز ، در خصوص زمینه های جذب سرمایه گذاری در سال 97، اظهار کرد: بهبود زیرساخت های گردشگری وتوسعه صنعت گردشگری، تلاش برای راه اندازی و وارد شدن نیروگاه های تجدید پذیر استان به شبکه، اجرایی کردن قطب سوم خودروی کشور و سرمایه گذاری بخش خصوصی از جمله برنامه های ما در سال 97 است و نیز توجه به فعالیت گلخانه ها از اولویت های کشاورزی استان به شمار می آید.
وی در ادامه با اشاره به طرح های حمایتی دولت در خصوص تولید و اشتغالزایی، بیان کرد: کارگروه ملی تسهیل و رفع موانع تولید در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در نهم فروردین سال 95، "طرح رونق تولید" را به منظور حمایت از بنگاه های کوچک تا 50 نفر نیروی کار، بنگاه های متوسط با نیروی کار بین 50 تا 100 نفر و نیز طرح های نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی بالای 60 درصد، تصویب کرده است.
وی هدف این طرح را کمک به حفظ اشتغال، افزایش تولیدی بنگاه های تولیدی کوچک و متوسط، راه اندازی طرح های نیمه تمام تولیدی و هم چنین تقویت تحرک اقتصادی از طریق منابع بانکی دانست که تسهیلات ثابت و تسهیلات سرمایه در گردش برای واحد های تولیدی کوچک و متوسط در نظر گرفته می شود.
96 درصد واحد های تولیدی آذربایجان شرقی، از نوع واحد های تولیدی کوچک و متوسط هستند
هاشم زاده با بیان این که 96 درصد واحد های تولیدی آذربایجان شرقی، از نوع واحد های تولیدی کوچک و متوسط هستند، یاد آور شد: طرح رونق تولید در ابتدا برای حمایت از واحد های صنعتی در نظر گرفته شده بود که بعد ها واحد های تولیدی و کشاورزی نیز به آن اضافه شدند و در سال 96 با لحاظ برخی شرایط و ایجاد تغییر نسبت به سال 95 در کشور همچنان ادامه داشت.
سهم آذربایجان شرقی از طرح رونق تولید در سال 96، بالغ بر 880 میلیارد تومان بود
مدیر کل جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری آذربایجان شرقی با بیان این که در کل کشور برای طرح رونق تولید، 20 هزار میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده شده بود و سهم آذربایجان شرقی از آن به 880 میلیارد تومان می رسد، افزود: در سال 96 برای یک هزار و 65 واحد، مبلغ 667 میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش و سرمایه ثابت تزریق شده که این تسهیلات شامل پرداخت مستقیم بانک ها، انتقالی های سال 95 که پرداخت آنان در 96 انجام شده و طرح رونق تولید است.
سرمایه گذاری موتور محرکه رشد اقتصادی است
وی در بخشی دیگر از سخنان خود در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری موج در تبریز ، با تاکید بر این که سرمایه گذاری موتور محرکه رشد اقتصادی در کشور به شمار می آید، گفت: امروزه بسیاری از کشور های جهان به دلیل کمبود تکاپوی منابع داخلی برای سرمایه گذاری، تمایل زیادی به جذب سرمایه گذاری خارجی دارند و در ایران با این که حجم زیادی از سرمایه گذاری توسط دولت انجام می شود، باید در کنار توجه به افزایش نقش بخش خصوصی در اقتصاد و سرمایه گذاری از سوی این بخش، جذب سرمایه گذاری خارجی نیز اهمیت دارد.
وی ادامه داد: البته بهتر است که جذب سرمایه گذاری خارجی، تامین منابع مالی مورد نیاز بنگاه های اقتصادی کشور را به دنبال داشته باشد و هم چنین با وارد شدن تکنولوژی در قالب سرمایه گذاری خارجی به کشور، مطابقت این تکنولوژی با سیستم های روز دنیا و ایجاد تحرک در بخش های مختلف اقتصادی کشور مورد توجه قرار گیرد.
تصویب 14 طرح سرمایه گذاری خارجی در سال 96 در آذربایجان شرقی
هاشم زاده به تصویب 14 طرح سرمایه گذاری خارجی در سال 96 به ارزش 275.3 میلیون دلار در استان اشاره کرد و افزود: از این میان، 10 طرح به ارزش 85.35 میلیون دلار جذب شده است که در مقایسه با جذب 30 میلیون دلاری در سال 95، پیشرفت خوبی داشته ایم که البته این 30 میلیون دلار از مجموع 663 میلیون دلار مصوب بوده است که تنها پنج درصد آن جذب شده بود.
وی خاطر نشان کرد: البته این مقدار جذب سرمایه در مقایسه با ظرفیت ها و پتانسیل های استان، ناچیز به نظر می رسد و توانایی صنعتگران و قابلیت صنعت آذربایجان شرقی بیش از این ها است که حمایت دولت و همراهی مردم برای رونق بخش اقتصادی در کشور را می طلبد.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری اسلامی در سال 2018 از سوی سازمان همکاری کشورهای اسلامی، بیان کرد: در زمینه ساخت مراکز اقامتی و جذب گردشگر به استان کارهایی انجام شده است.
هاشم زاده معتقد است که رویداد تبریز 2018 دریچه ای برای نگاه ویژه به صنعت گردشگری و تغییر نگرش نیمه سنتی و نیمه صنعتی در خصوص آن است تا به عنوان صنعتی سودده زمینه اشتغال و رونق اقتصادی در منطقه را فراهم کند.
عضویت در کانال تلگرامی خبرگزاری موج
ارسال نظر