برگزیدگان جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه دفاع مقدس و مقاومت(رسام) در خرمشهر اعلام شدند
برگزیدگان جشنواره بین المللی فیلم کوتاه رسام در بخشهای مختلف در بخش ملی و بین المللی شب گذشته در سینما نخل خرمشهر اعلام و تقدیر شدند.
به گزارش خبرگزاری موج خوزستان، مراسم اختتامیه جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه دفاع مقدس و مقاومت(رسام) شب گذشته( ۱۴ اردیبهشت) در سینما نخل خرمشهر برگزار شد.
در این مراسم سردار بهمن کارگر رئیس بنیاد حفظ و نشر آثار دفاع مقدس، غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان، سردار علیپور مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خوزستان، حجت الاسلام موسوی امام جمعه خرمشهر، اسمعیل زمانی مدیر عامل سازمان منطقه آزاد اروند، فرمانداران آبادان و خرمشهر و جمعی دیگر از مسوولان حضور داشتند.
هنر بهترین وسیله برای نشر هویت فرهنگی است
سردار کارگر بیان داشت: امروز اهل فرهنگ و هنر، وظیفه سنگین بسط و گسترش ارزش ها و تربیت نسل جوان بر اساس ویژگی های دفاع مقدس را دارند.
سردار کارگر گفت: سازندگان فیلم های رسام نقش مهمی در حفظ گنجینه مبارزه با تهاجم فرهنگی دشمنان انقلاب اسلامی دارند.
رئیس بنیاد حفظ و نشر آثار دفاع مقدس به تاثیر هنر بر ترویج فرهنگ تاکید کرد و تصریح کرد: فرهنگ اسلامی امری کتابخانه ای نیست بلکه جریانی واقعی در جوامع انسانی است و بستر آن با هنر امکان ظهور بیشتری پیدا می کند.
سردار کارگر اظهار کرد: می توان با استفاده از هنر که ماهیت فرهنگی دارد به بهترین نحو در مسیر ایجاد فرهنگ اقدام کرد و در این میان رسانه های هنری همچون فیلم و سینما، برای این هدف ۲۱ بسیار کارآمد هستند.
استاندار خوزستان خواستار دبیرخانه دائمی جشنواره فیلم رسام در خوزستان شد
همچنین در این مراسم غلامرضا شریعتی گفت: امیدواریم بتوانیم جشنواره فیلم کوتاه رسام را سال های آینده نیز در خرمشهر که جای جای آن یادآور هنرمندی سربازان و مدافعان این مرز بوم است، برگزار کنیم.
وی، زبان هنر را زبان خدا خواند و افزود: زبان هنر از زبان خطابه و سخنرانی و مقاله موثرتر و عمیق تر است، تاثیرگذاری این زبان بر جامعه بر کسی پوشیده نیست و برای نشان دادن دفاع مقدس از زبان هنر فاخرتر وجود ندارد.
براساس گزارش موج خوزستان برگزیدگان بخشهای مختلف به شرح زیر اعلام شدند:
در بخش داستان (ملی):
۱- گذر ( پوریا پیشوایی/ امید شمش ) از تهران
۲- ولد امیر عباس ربیعی از تهران
۳_ سکوت_ مهرداد حسنی از رفسنجان
در بخش مستند(ملی):
۱_ رویای خلافت (سید مجتبی خیام الحسینی) از اصفهان
۲_ صحنه آخر اثر محمد قاسم پور از خوزستان
۳. صفر درصد اثر سعید افسر از اصفهان
در بخش ۱۸۰ ثانیه( ملی):
۱_ همیشه تو اول سلام میکنی اثر سعید نجاتی از قم
۲_ کلاغ پر ؛ اثر بابک مجیدی از کرمان
۳_ هم نفس اثر مهدی برنجیان از تهران
در بخش پویانمایی( ملی):
۱_ دیوارکشی اثر احمد تیموری از اصفهان
۲_ پرواز ۶۵۵ مجید جمالی از بوشهر
۳_ آنتراکت سید محمد رضا خردمندان از تهران
دربخش نماهنگ( ملی):
۱_ دعوتنامه اثر ابوذر حیدری از تهران
۲_ به نام ایران اثر امید توتونچی
۳_ دل خون اثر امید ایرانمنش از اراک
در بخش فیلمنامه( ملی):
۱_ فاطمه علیمرادی برای فیلمنامه های (سبز شمعدانی و هجده سالگی) از قم
۲_ محمد علی الحمد برای فیلمنامه ( سلام بر ابراهیم) از سوریه
۳_ علی رضا نوروزی خراسانی(پل ) گنبد کاووس
جایزه ویژه جشنواره در حوزه مدافع حرم برای فیلم ۳۹; تا فردا۳۹; اثر علی توکلی زانیانی
جایژه ویژه صلح و دوستی برای فیلمنامه ۳۹; دو خط موازی۳۹; عارف اصل شرهانی از آبادان
جایزه ویژه داوران به فیلم ۳۹;سلام۳۹; اثر محمد رضا حاجی غلامی از یزد
هیئت داوران در بخش مسابقه بین الملل جشنواره نیز رای خود را به این شرح اعلام کرد:
در بخش مستند( بین المللی):
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه اول بخش مستند به خانم کامیلا بیلدسو از کشور دانمارک ( Camille Bildsoe ) برای فیلم من همچنان زنده هستم ( I am still alive ) تعلق گرفت.
لوح تقدیر و جایزه دوم بخش مستند به آقای مازن شربیانی از کشور عراق ( Mazin Sherabyani ) برای فیلم دیاب ( Dyab ) اهدا شد.
همچنین دراین بخش ویکرام اهلو والیا از کشور انگلیس ( Vikram Ahluwalia ) برای فیلم پیانیستِ یرموک ( The pianist of yarmouk ) لوح تقدیر گرفت.
در بخش پویانمایی( بین المللی):
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه اول بخش پویانمایی به علی زارع قنات نوی از ایران برای پویانمایی منظره خالی ( Empty View ) ، لوح تقدیر و جایزه دوم بخش پویانمایی به خانم مروه کریساوغلوکوتور از کشور ترکیه ( Merve Cirisoglu Cotur ) برای پویانمایی جعبه ( The Box ) تعلق گرفت و جبرئیل ابوبکر رحمن از کشور عراق ( Jubrail Abubaker Rahman ) برای پویانمایی اَیلان ( Ailan ) لوح تقدیر گرفتند.
هیئت داوران در بخش مسابقه فیلم داستانی کوتاه نیزتندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه اول را به دورموس سورکات از کشور ترکیه ( Durmus Sorkut ) برای فیلم کوتاه گرما در سرما ( Warm in the Cold )، دیپلم افتخار و جایزه دوم را به خانم ها ناتاشا گرانگئون و جولیا رتالی از کشور فرانسه ( Natacha Grangeon, Julia Retali ) برای فیلم کوتاه کشتن رویاها ( Killing hope ) و لوح تقدیر را به باقر الربیعی از کشور عراق ( Baqer Al-Rubaie ) برای فیلم کوتاه بنفش ( The Violet ) اهدا کرد.
در بخش بین الملل جشنواره یک هزار و ۴۸۵ فیلم از ۹۲ کشور از جمله کشورهای ایتالیا ، ایرلند ، دانمارک ، انگلیس ، لهستان ، ترکیه و عراق حضور داشتند.
عراق با هشت اثر و ترکیه و ایتالیا و فلسطین با چهار اثر جزء کشورهایی هستند که بیشترین آثار را ارائه دادند.
از منطقه ( آبادان و خرمشهر ) 112 فیلمنامه در این بخش شرکت کردند که شش فیلمنامه به بخش مسابقه رسیدند.
گفتنی است؛ نخستین جشنواره بین المللی فیلم رسام از ۱۲ تا ۱۴ در خرمشهر برگزار شد. در این جشنواره ۹۲ اثر شرکت کرد و ۴۴ اثر از ۹۲ کشور نیز به بخش مسابقه بین الملل راه یافت.
ارسال نظر