کارآفرینی با حداقل امکانات
بر اساس آمار استان خوزستان، چهارمحال و بختیاری و کرمانشاه بالاترین ردههای نرخ بیکاری کشور را به خود اختصاص دادهاند. راندمان کاری نشان میدهد نرخ بیکاری در این استانها، بین چهاردهتا هجده درصد در سال گذشته بوده است و تجربه ثابت کرده است که کارآفرینی تنها راه برونرفت از این غول بزرگ آسیب اجتماعی است.
به گزارش فرحناز متعالی، خبرنگار خبرگزاری موج کرمانشاه، همه ما در بین نزدیکانمان با افراد بیکار و بعضاً دارای ایده کارآفرینی روبرو هستیم که اغلب آنان مشکلات مالی وعدم حمایت مسئولین را علت اصلی بیکاری و کمکاری میدانند و معتقدند، عدم پرداخت تسهیلات آنهم بهاندازه موردنیاز و همچنین وجود بهره بالای وامها نیز مزید بر علت است و دراینبین تعداد انگشتشماری در شاکله کارآفرینی آستین همت را بالا زده و موفق شدهاند تعدادی هرچند ناچیز از افراد بیکار را جذب بازار کار کنند.
با یکی از کارآفرینان موفق شهر کرمانشاه پیرامون این مسئله به گفتگو نشستیم، خانم فوزیه امامی کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی است و تاکنون چندین بار بهعنوان کارآفرین برتر استانی معرفیشده و موفق به دریافت لوح تقدیر کارآفرینی از دکتر سازگار نژاد، رئیس سابق فنی و حرفهای کل کشور، دانشگاه مدیریت صنعتی کرمانشاه، مدیریت بازرگانی، کانون آموزشگاههای استان و اداره فنی حرفهای شده است.
وی ضمن معرفی خودش میگوید: مدت دوازده سال به کار در آموزشگاه خیاطی مشغول بودم باکمال تأسف میدیدم کارآموزانم بعد از اتمام دورهها و کسب مدرک جذب بازار کار نمیشوند، بااینکه اکثراً سرپرست خانواده بوده و به خاطر حل مشکلات مالی و باانگیزه کسب درآمد به دنبال آموختن خیاطی و دریافت مدرک بودند اما عملاً این مدرکها دردی از آنها را دوا نمیکرد.
پنج سال پیش تصمیم گرفتم با ایجاد کارگاه تولید پوشاک کارآموزانم را جذب بازار کارکنم، قطعاً اجرای چنین ایدهای با دستخالی امکانپذیر نبود بنابراین برای گرفتن وام و تسهیلات کمبهره اقدام کرده و از مسئولین درخواست کمک کردم اما متأسفانه با عدم همکاری آنها بهعناوینمختلف مواجه شدم از طرفی در موقعیتی نبودم که بتوانم اجارهبهای سنگینی که باید بابت مکان مناسب میپرداختم را تأمین کنم.
تهیه ابزار کار و خریداری چندین چرخخیاطی هم برایم ممکن نبود و بالاخره با آمدوشدهای فراوان سازمان فنی حرفهای استان قبول کرد مکان و ابزار کار که شامل حدوداً سی چرخخیاطی بود را در اختیارم بگذارد و من در مقابل اجاره مکان کارگاه را بپردازم و بهصورت مجانی تدریس کنم.
در جواب سؤال من که محصولات تولیدی را چگونه به بازار ارائه میکنید، گفت: ارگانها و سازمانهای مختلف برای سفارش لباسهای فرم به ما مراجعه میکنند و ما قسمتی از حقوق کارکنان تولیدی را از این منابع تأمین میکنیم بهعلاوه خودم هم مغازهای اجاره کردهام که تولیدات کارگاه را به مشتریان ارائه میدهیم.
میپرسم از مسئولین چه خواستههایی دارید؟
خانم امامی در پاسخ میگوید: همهروزه تعداد زیادی از افراد بیکار به کارگاه مراجعه کرده و تقاضای کار میکنند اما به خاطر کمبود امکانات، به لحاظ فضا و ابزار کار، نمیتوانم به آنها پاسخ مثبت بدهم باآنکه میدانم شدیداً نیازمند کار و درآمد هستند.
بارها از مسئولین استان برای توسعه و فعالیت بیشتر تقاضای کمک کردهام اما متأسفانه تاکنون حمایتی نشده و تلاش من برای گرفتن وام و تسهیلات کمبهره بهجایی نرسیده است.
این کارآفرین کرمانشاهی ادامه میدهد: مسئولین زیادی تاکنون از کارگاه و نحوه فعالیت ما بازدید کردهاند، قول همکاری و مساعدت هم میدهند و میروند و دیگر هیچ، بههرحال من تماموقتم را صرف کارگاهم کردهام و فرصتی برای دویدن به دنبال وام و طی کردن مراحل عدیده آن ندارم و از مسئولین خواهش میکنم در سال جدید که سال حمایت از تولید ملی نامگذاری شده است، برای حل معضل بیکاری تلاش و مساعدت بیشتری داشته باشند و تسهیلات بیشتری برای کارآفرینان در نظر بگیرند.
ارسال نظر