مدیرکل پزشکی قانونی کرمانشاه تأکید کرد:
لزوم ساماندهی صدور گواهی فوت با تعرفه مشخص/تنها دادپزشک مجاز به صدور گواهی فوت است
آرتین کمالی با تأکید بر لزوم اجرایی شدن طرح ساماندهی صدور گواهی فوت توسط متخصص، گفت: در این طرح تنها دادپزشک مجاز به صدور گواهی فوت آنهم با یک تعرفه مشخص است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج کرمانشاه، مدیرکل پزشکی قانونی کرمانشاه ضمن تأکید بر نهادینه شدن طرح دادپزشک در کرمانشاه از اواخر سال ۹۵ بهمنظور صدور گواهی فوت، افزود: در این طرح که طرح ساماندهی اجساد نامگرفته و در برنامه ششم توسعه نیز آمده، اجسادی که در منازل و کلینیکها فوتشدهاند، توسط دادپزشک معاینه و گواهی فوت آنان صادر میشود.
وی بابیان این مطلب که دیگر پزشکهای عمومی نمیتوانند بدون مجوز از پزشکی قانونی گواهی فوت صادر کنند، خاطرنشان ساخت: در بیمارستانها نیز گواهی فوت با نظر پزشک معالج در درازمدت صورت میپذیرد و در صورت بروز حوادث ناگهانی، در بیمارستانها نیز دادپزشک برای معاینه فنی و علت مرگ و صدور گواهی فوت حضور دارد که در شهر کرمانشاه بیمارستان طالقانی به دلیل حجم بالای مراجعات تصادفی، این متخصصین حضور مداوم دارند.
دکتر کمالی ضمن بیان وجود دفتر دادپزشک در آرامستان کرمانشاه، تصریح کرد: ماهانه حدود ۱۸۰ تا ۲۰۰ جسد توسط دادپزشکهای کرمانشاه معاینه شده و گواهی فوت آنها با تعرفه مشخص صادر میشود.
کاهش ۱۲ درصدی مراجعات سقط درمانی
مدیرکل پزشکی قانونی کرمانشاه گفت: سال گذشته تعداد مراجعات سقط درمانی در کرمانشاه ۱۲ درصد کاهش داشته است اما این مهم نباید فراموش شود که سقط درمانی تنها با تائید ۴ متخصص و تنها در قبل از هفته ۱۹ بارداری امکانپذیر است.
وی در تشریح عملکرد یکساله پزشکی قانونی کرمانشاه، بابیان اینکه طی یک سال گذشته جمعاً ۲۴۲۹ جسد در پزشکی قانونی استان معاینه شده، اظهار کرد: این تعداد اجساد با احتساب ۶۲۰ فوتی حادثه زلزله سرپل ذهاب محاسبهشده است.
کمالی در ادامه تعداد معاینات بالینی انجامگرفته در پزشکی قانونی کرمانشاه را در سال گذشته ۴۳ هزار و ۱۶۰ معاینه عنوان کرد و افزود: از این تعداد ۲۹ هزار و ۷۰۲ مورد مرد و ۱۳ هزار و ۴۵۸ مورد زن بودهاند.
مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه با اشاره به تشکیل ۱۵ هزار و ۷۹۵ پرونده ادعای نزاع در این مرکز طی مدت یادشده، گفت: از این تعداد ۱۵ هزار و ۲۵۹ نزاع حقیقی و مابقی نزاع غیرحقیقی و ساختگی است و تعداد پروندههای ادعای جرح در تصادف در یک سال گذشته ۱۰ هزار و ۵۷۲ پرونده بوده که از این تعداد ۱۰ هزار و ۱۷۲ پرونده حقیقی بوده است.
به گفته این مسئول همچنین در این مدت تعداد ۶۵۱ مورد پرونده مجروحیت ناشی از حوادث کار در پزشکی قانونی کرمانشاه تشکیلشده که ۶۳۳ مورد آن مربوط به مردان و ۱۸ مورد مربوط به بانوان است و در بحث مسمومیت با قرص برنج نیز تعداد ۲۲مورد فوتی ناشی از این موضوع داشتهایم.
مدیرکل پزشکی قانونی کرمانشاه تصریح کرد: در بحث قتل ناشی از استفاده از سلاح سرد نیز در سال گذشته ۱۸ مورد فوتی در استان وجود داشته و همچنین ۱۴۲ نفر براثر مصرف مواد مخدر و محرکها فوتشدهاند که در این زمینه شاهد کاهش ۲۳ درصدی آمار مرگومیر ناشی از مصرف مواد مخدر و محرک در کرمانشاه بودهایم.
ضرورت راهاندازی مرکز شماره ۲ پزشک قانونی کرمانشاه
کمالی گفت: با توجه به آمار بالای جمعیت مرکز استان ضروری است که مرکز شماره دو پزشکی قانونی این شهر راهاندازی شود که در حال حاضر زمین آن آماده است و حدود یک میلیارد و 200 میلیون تومان هم برای ساخت آن مصوب شده اما هنوز تخصیص نیافته که بهمحض تخصیص عملیات اجرایی ساخت این مرکز را اجرایی خواهیم کرد.
وی خاطرنشان ساخت: در بانک ژنتیک مجرمین کرمانشاه که از سال گذشته راهاندازی شده است، تاکنون اطلاعات ۶۰۰ نفر از مجرمین خطرناک استان را ثبت کردهایم و همچنین مرکز پزشکی قانونی پاوه تا شهریور امسال به بهرهبرداری میرسد و بهعلاوه مساحت سالن تشریح اسلامآباد غرب نیز افزایش خواهد یافت.
۸۰ درصد فوتیهای زلزله در پزشک قانونی کرمانشاه گواهی گرفتند
مدیرکل پزشکی قانونی کرمانشاه در ادامه بابیان اینکه فاصله کوتاه زلزله با اربعین سبب شد تا از بسیاری از امکانات مستقر در استان که برای خدماترسانی به زوار اربعین ارسالشده بود استفاده شود، گفت: دو دستگاه کانتینر حمل جسد که در پزشکی قانونی کرمانشاه بود، صبح روز بعد از زلزله به ثلاث باباجانی و سرپل ذهاب اعزام شدند.
کمالی با تأکید بر اینکه کل فوتیهای زلزله سرپل ذهاب ۶۲۰ و زیر نظر دادپزشک بودند، افزود: ۸۰ درصد از این تعداد یعنی ۴۹۵ نفر را پزشکی قانونی معاینه و برای آنان گواهی فوت صادر کرد.
ارسال نظر