مدیرکل بهزیستی کرمانشاه:
نرم طبیعی خودکشی در دنیا سه درصد است، این میزان در زلزله اخیر کمتر از نیم درصد بود
امید قادری بابیان اینکه در دنیا میزان افکار خودکشی در افراد درگیر زلزله حدود سه درصد است، گفت: این میزان در زلزلهزدگان کرمانشاه حدود نیم درصد بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج کرمانشاه امید قادری در همایش مداخلات و حمایتهای روانی برای جلوگیری از خودکشی مناطق زلزلهزده کرمانشاه اظهار کرد: از زمان وقوع زلزله تاکنون مداخلات روانی و حمایتی با رویکرد کاهش آسیبهای اجتماعی همچون خودکشی در قالب دو طرح "محب" (مداخله حمایتی بحران) و اورژانس اجتماعی در چهار سطح انجامشده است.
وی افزود: سطح اول شامل مرحله اولیه مداخلات وامداد و نجات و حمایتهای روانی بود، در سطح دوم مداخلات بهصورت مددکاری و پیگیری آسیب دیدگان انجام شد و در سطح سوم نیز افراد زلزلهزده ازنظر بیماریهای روانشناسی و مسائل ناشی از زلزله غربالگری شدند.
به گفته این مسئول، در این سه سطح نزدیک به 77 هزار نفر در شهرستانهای زلزلهزده مداخلات لازم را دریافت کردند که کاملاً توسط نیروهای متخصص و آموزشدیده انجام شد.
مدیرکل بهزیستی کرمانشاه از ادامه مداخلات در سطح چهارم و در دو بخش مشاوره فردی و گروهی خبر داد که قرار است در سطح چهارم نزدیک به یازده هزار نفر با همکاری 91 نفر (43 نفر در قالب طرح محب و 48 نفر در اورژانس اجتماعی) تحت مشاوره قرار بگیرند.
قادری درباره تأمین اعتبار سطح چهارم نیز یادآوری کرد: با پیگیریهای استاندار و جلساتی که با مسئولین ارشد سازمان بهزیستی داشتند مقرر شد این اعتبار تا پایان امسال در اختیار بهزیستی قرار بگیرد.
وی ادامه داد: در تمام این مدت خط مشاوره تلفنی 1480 ما نیز پاسخگوی زلزلهزدگان است و اگر نیاز به مداخلات تخصصی داشته باشند به همان تیمهای مستقر در مناطق ارجاع میشوند.
وضعیت روحی مردم زلزله زده خوب است
قادری ارائه چنین بسته کاملی از مداخلات روانی در جریان یک زلزله را در تمام بحرانهای کشور بیسابقه دانست و تأکید کرد: بازسازی روانی و اجتماعی ازجمله مواردی است که در جریان زلزلهها شاید کمتر موردتوجه قرار گیرد.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه معتقد است، با اقداماتی که انجامشده وضعیت روحی مردم این مناطق بسیار بهتر است.
وی وجود اضطراب، افسردگی، ترس از زلزله و حتی افکار خودکشی را در بحرانهایی مانند زلزله طبیعی دانست و تصریح کرد: خوشبختانه این مشکلات در زلزله کرمانشاه از موارد مشابه بسیار کمتر بود.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه بابیان اینکه بحران کودکآزاری در استان نداریم، تأکید کرد: وقتی کودکآزاری مطرح میشود فکر بسیاری از افراد به سمت تعرض میرود، درحالیکه بیش از 90 درصد موارد کودکآزاری ما شامل غفلت والدین است که مثلاً منجر به مصرف متادون در کودک شده است.
وی در ادامه از کاهش سایر آسیبهای اجتماعی در استان خبر داد و عنوان کرد: سال گذشته 16 درصد کاهش خودکشی موفق داشتیم و میزان مرگومیر معتادان نیز 30 درصد کاهش داشته است.
ارسال نظر