چو ایران نباشد، تن من مباد
صفحات گاهشمار ایران را از دوران باستان تاکنون اگر ورق بزنید بهوضوح شرح دفاع جانانه جوانان سلحشور این مرزوبوم را در به عقب راندن زیادهخواهی دشمنان مشاهده خواهید کرد؛ اینجا ایران است به قدمت هزاران سال تمدن و به صلابت ریخته شدن هزاران خون رنگینی که برای پابرجایی کشور، مردانه جنگیدهاند و جان خود را فدا کردهاند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج کرمانشاه، در درازای هزارههای زندگی ایرانیان، جشن تیرگان یادآور مراسمی سنتی که وابسته با آب و آبپاشی و آرزوی بارش باران در سال پیشِ رو همراه بوده است ، اما در اذهان تاریخی مردمان ایران، ماندگاری این آیین بهپاس رشادت آرش کمانگیر بهحکم وطندوستی، میهنپرستی و وحدت اقوام و سرزمین ایران ثبت و ضبطشده است.
آرش کمانگیر یکی از اسطورههای کهن ایرانی، از سپاهیان منوچهر بود که پس از پایان جنگ ایران و توران بهعنوان کماندار ایرانی برای بازشناختن مرز ایران و توران برگزیده شد و از بالای کوه دماوند با پرتاب تیری که به قیمت از دست دادن جانش تمام شد، مرز ایران و توران را با حفظ تمامیت ارضی این دیار کهن تعیین کرد و البته سیر این پهلوانیها از آن زمان تا عصر معاصر ادامهدار بوده است....
دفاع ایرانی در «دربند پارس»
تاریخ هرگز فراموش نخواهد کرد زمانی را که "اسکندر مقدونی" گمان میکرد با غلبه بر "داریوش سوم" میتواند بدون مانعی جدی تا پارس پیشروی و "تخت جمشید" را اشغال کند؛ اما وقتی به "دربند پارس" رسید، 25 هزار سرباز ایرانی بهفرماندهی افسری جوان به نام "آریوبرزن" سدی محکم میان "اسکندر" و سرزمین پارس ایجاد کرده بودند و تا آخرین قطره خون مقاومت کردند و ننگ تسلیم را به جان نخریدند.
ضرب شست ایرانی در «حرّان»
"کراسوس"، سردار جسور رومی، برای آنکه مجموعه افتخاراتش را تکمیل و قدرت خود را به اشراف و سناتورهای رومی دیکته کند، به پیروزی در بینالنهرین نیاز داشت. اما سواران سلحشور ایرانی، سدی مستحکم در برابر هجوم رومیان به شرق فرات ایجاد کرده بودند و بهرغم حمله وی با 300 هزار لژیون ورزیده رومی در مقابل ایستادگی سربازان سوارکار و شجاع ایران، در چشم برهم زدنی پراکنده شدند و باقیمانده آنها نیز در خون خود غلتیدند و این پایان کار "کراسوس" رومی و افتخاری دیگر برای مدافعان ایرانزمین بود.
آلبویه برگ زرین تشکیل یک دولت ایرانی شیعه
دولت شیعی آلبویه که با همکاری سه برادر از نسل بویه در بغداد تشکیل شد، بهعنوان یکی از پرافتخارترین دولتهای شیعی در تاریخ تشیع به شمار میآید، بر اساس نوشتههای تاریخی، سه برادر بویهای با ابراز لیاقتهای فراوان توانستند ابتدا بهعنوان فرماندهان سرزمین دیلم و آنگاه بهعنوان مؤسس دولت مستقل بویه در بغداد ابراز وجود کنند، تاریخ هرگز از یاد نخواهد برد که آلبویه در زنده کردن شعائر شیعی نقشی به سزا داشتند.
جلالالدین خوارزمشاه... و کمی سکوت
از میان کسانی که درراه پاسداری از سرزمین و مردم خود در برابر هجوم بیگانگان، از تمام زندگی خویش مایه گذاشتند، جلالالدین خوارزمشاه جایگاهی خاص دارد که دریکی از تاریکترین و هولناکترین دورههای تاریخی کشور ما یعنی حمل وحشیانه مغول، مسئولیت رهبری کشور را در دست گرفت و برخلاف بزدلیهای پدر، آنچنان رشادتمندانه در مقابل لشگر خونخوار مغول ایستادگی کرد که چنگیز در وصفش چنین گفت: "«اگر من ۱۰۰ مرد جنگی بهمانند جلالالدین خوارزمشاه داشتم، جهان را فتح میکردم!!»
دفاع از خلیج همیشه فارس
شرح پایمردی سردار رشید ایرانی " امامقلی خان" که به دستور شاهعباس صفوی برای اخراج پرتغالیها و آزادسازی مناطق اشغالشده، به جنوب کشور ره سپار شد و ارتش ایران، در اسفندماه سال 1000 هـ. ش با پنج هزار سپاه مردمی وارد گمبرون شد و باصلابت و استقامت هر چه تمامتر سربازان دلاور ایران با حملهای برقآسا، قلعه نظامی پرتغالیها را فتح کردند و "سیمون دومیلا"، فرمانده خودپسند پرتغالی، در برابر امامقلیخان و مدافعان سلحشورش، زانو زد.
پایداری و پیروزی در «اچمیازین»
خبر تسلیم ذلتبار «محمدخان قاجار»، حاکم ایروان، در برابر نیروهای تزار، "عباس میرزا" سردار ایرانی را خشمگین کرده بود و سپاه ایران بهسرعت آماده حرکت به سمت ایروان شد؛ "سیسیانف" سردار روس که نگاهی تحقیرآمیز به ارتش ایران داشت، صدها عرابه توپ را در خط دفاعی خود مستقر کرده بود اما با استقامت سهروزه سربازان رشید ایرانی در مقابل گلولهباران، خط دفاعی روسها سقوط کرد و بهفرمان عباسمیرزا، نیروهای خطشکن بهسوی دشمن تاختند و غریو سربازان ایران، دشت «اچمیازین» را میلرزاند، "سیسیانف" به همراه تعدادی از افسران روس، بهزحمت از مهلکه گریخت....
خرمشهر را خدا به مدد غیرت ایرانی آزاد کرد
دشمن به نزدیکی خرمشهر رسیده بود. برای بعثیها، که از شرایط و امکانات مدافعان ایرانی آگاه بودند، اشغال شهر ساده به نظر میرسید، اما در شهر غوغایی برپا بود. جوانان غیرتمند ایرانی خود را برای دفاع جانانه دیگری آماده میکردند. "محمد جهانآرا" و دیگر جوانان خرمشهر، در برابر ارتش تا به دندان مسلح رژیم بعثی عراق سیوپنج روز مقاومت کردند، خونینشهر 575 روز در زیر چکمههای دشمن اسیر بود؛ اما سرانجام به اراده پروردگار در روز سوم خرداد 1361 طی عملیات پیروزمندانه بیتالمقدس به دست رزمندگان اسلام آزاد گشت؛ این، جاودانهترین دفاع تاریخ ایرانزمین بود.»
یادآوری حماسههایی که سربازان شجاع ایرانزمین، درصحنه مبارزه با دشمن آفریدهاند، بهنوعی، پاسداشت و گرامیداشت یاد و خاطره مردانی است که جان بر سر دفاع از عزت و شرف مردمشان گذاشتند و با نثار خون پاکشان، پرچم پرافتخار ایران را، همواره در اهتزاز نگه داشتند و راهشان همچنان ادامهدارد.
پاسداری از مرزها و تمامیت ارضی کشور ایران برای ما کاری مقدس بوده است، کاری که انجام دادن آن، جز در پرتو ایمان به خدا و عشق به میهن، شدنی نیست و مردمان ما در طول تاریخ ثابت کردهاند که هر جا و هر سردمداری که بر مسند حکومت باشد، آنجا که پای میهن وسط بیاید، دیگر منیتی وجود نخواهد داشت و همه یکپارچه ایرانیم حتی به قیمت جان....
شیما فتحی
ارسال نظر