نماینده مردم قروه ودهگلان درمجلس شورای اسلامی:
سرانه صنعت در کردستان۳۰۰هزار تومان/مدیریت ضعیف استان در حوزه اشتغال
نماینده مردم قروه ودهگلان در مجلس شورای اسلامی گفت:سرانه صنعت درایران به ازای هرنفر ۸میلیون تومان است درصورتی که همین سرانه درکردستان۳۰۰هزارتومان ودرحوزه انتخابیه بنده ۱۰۰هزار تومان هم نمیباشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج کردستان؛علیمحمد مرادی اظهار داشت:سرانه صنعت درکردستان به ازای هرنفر۳۰۰هزار تومان است.
نماینده مردم قروه ودهگلان درمجلس شورای اسلامی ظهر امروز در نشست خبری باخبرنگاران رسانه ها ضمن اشاره به نقش حیاتی رسانه ها درهرجامعه ای ،خبرنگاران کردستانی را انسانهای صادق وبا تعهد توصیف کرد.
وی با اشاره به عقب ماندگی کردستان درحوزه کشاورزی وتخصیص آب گفت:متاسفانه در ادوار گذشته از بحث کشاورزی وآب همکاران غافل بودندوکسی در کمیسیون کشاورزی عضو نبود،بنابراین بنده با احساس نیاز دراین حوزه به عضویت کمیسیون کشاورزی مجلس درآمدم.
مرادی با اشاره با به عدم تخصیص مناسب آب به شهرستانهای استان علیرغم دارا بودن منابع متعدد آبی اظهار داشت:ما درکردستان در حال حاضر31سد داریم که متاسفانه مدیریت تعداد زیادی از آنها در اختیار استان نیست و همین قضیه باعث شده است که کشاورزی ما علیرغم آب وهوا وزمین های مناسب دارای رکود باشد.
وی افزود ،در این دوره از مجلس با تلاش فراوان بنده وکمک همکاران نماینده تا به امروز توانسته ایم تخصیص آب کشاورزی شهرستانهای استان را از2هزار هکتار به 16هزار هکتار افزایش بدهیم که درنوع خود خدمت بزرگی است.
سرانه صنعت درکردستان 300هزار تومان
مرادی با اشاره به تعطیلی ذوب آهن قروه اضافه کرد:این مهم باعث ایجاد بیکاری زیادی درمیان اهالی قروه ودهگلان شد که باتوجه به سرانه صنعت درکشور که به ازای هرنفر 8میلیون تومان ودراستان 300هزار تومان است متاسفانه در شهرستانهای قروه ودهگلان 100هزار تومان وچه بسا کمترمیباشد بنابراین با پیگیری های فراوان وجلسات متعددبا وزیر اقتصاد ومجموعه آن وزارتخانه موفق شدیم مجوز احداث زنجیره فولاد درمکانی مابین شهرستانهای قروه ودهگلان را اخذ نماییم که درروزهای آتی باحضور وزیر صنعت،معدن وتجارت کلنگ زنی خواهدشد.
معدن طلای داشکسن نماد عدم نظارت بخش دولتی
عضو شورای معادن کشور با اشاره به حضور قزاقستانیها درمعدن طلای داشکسن قروه وعدم شفافیت قرارداد وفعالیت آنها اظهار داشت:قبلا قراداد شرکتی که مسئول بهره برداری از این معدن بود وبدلایل نامعلوم از ادامه کار سرباز زد ۴۹درصد وسهم کشورمان ۵۱درصد بود که در قرارداد جدید سهم کشورمان ۳۰درصد وقزاق ها ۷۰درصد است که به تعبیر بنده نوع دیگری از قرارداد ترکمانچای میباشد.
مرادی گفت:در اثر ضعف نظارتی سازمان صنعت،معدن وتجارت میزان برداشت این شرکت که سالانه معادل ۲تن میباشد حتی به رقم سالانه۳/۴تن رسیده است که ماحتی برآورد کرده ایم که از این میزان حتی بیشترباشد.
وی افزود:آنها حتی در بکار گیری نیروهای معدن هم بی عدالتی میکنند وهمه اموری را که دارای سختی های زیادی است به بومی های منطقه با حقوق خیلی پایین واگذار وهمه دستمزدهای بالا را برای خودنیروهای قزاق درنظر گرفته اند.
مرادی با اشاره به عدم آشنایی مردم منطقه با حقوق خود درخصوص معادن موجود گفت:یک درصد از برداشتهای معدن به مردم منطقه تعلق دارد که معادل ۳۴کیلوگرم طلا دریکسال میباشد که از پرداخت آن هم خودداری نموده اند.
تعیین تکلیف مدیریت آبهای استان کردستان
علیمحمد مرادی درپاسخ به سوال خبرنگار موج درخصوص تعیین تکلیف مدیریت آبهای استان گفت:درجلسه ای که با حضور بنده واستاندار کردستان ونیزمسئولین امور آب استان با وزیر نیرو داشتیم به این قضیه که مدیریت سدهای داخل کردستان در حیطه مدیریتی استان نیست همانند سد گاوشان ،مقرر شد۲۷تیرماه معاون وزیر جهت تعیین تکلیف نهایی مدیریت آبهای استان به کردستان سفر کنند.
نماینده مردم شهرستانهای قروه ودهگلان در مجلس شورای اسلامی درپایان به اشاره به عدم جذب نیروهای بومی در کارخانجاتی همچون لاستیک بارز دهگلان علیرغم صدمات محسوس محیط زیستی برای ساکنان آنجا گفت :احساس میکنم مدیریت استان درحوزه اشتغال نیروهای بومی ضعیف عمل کرده است و از استاندار کردستان خواست تا در انتصاب مدیران از افراد سوخته وناکارآمد و وابسته به جناح ها وباندها خودداری نماید.
ارسال نظر