در نشست شورای شهر با هیات رئیسه دانشگاه علوم پزشکی مطرح شد؛
تجویز کیلویی دارو در هرمزگان/ دریافت هزینه در یزد برای جلب مشتری و کمتر از تعرفه قانونی است
شصت و سومین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر بندرعباس با دستور کار «نشست و هماندیشی اعضای شورای شهر با هیئترئیسه دانشگاه علوم پزشکی استان در خصوص توسعه سلامت شهر» برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری موج هرمزگان، شصت و سومین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر بندرعباس در حالی برگزار شد که دستور کار دوم این شورا «نشست و هماندیشی اعضای شورای شهر با هیئترئیسه دانشگاه علوم پزشکی استان در خصوص توسعه سلامت شهر» بود. در این جلسه که شهردار بندرعباس و هیئترئیسه دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان حضور داشتند، اعضای شورای بندرعباس به طرح موضوعاتی پرداختند که در پایان «سید حسین داوودی»، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بندرعباس به آن ها پاسخ داد.
هزینه های درمانی در هرمزگان بسیار زیاد است
اسلام باوقار، رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس اظهار کرد: اعضای شورای شهر به دلیل اینکه نمایندگان مردم هستند ارتباط نزدیکی نیز با آنها دارند. از این رو در زمینه حل مشکلات سلامت مردم، این شورا میتواند در کنار دانشگاه علوم پزشکی مثمر ثمر باشد.
وی در مورد مراجعه بیماران هرمزگان به استان هایی چون یزد، اظهار داشت: در این مورد شاید مهمترین موضوع بحث هزینه هایی چون خدمات درمان، ویزیت و عمل در هرمزگان است و باید این سوال را مطرح کرد که چرا این تفاوت ها وجود دارد و این هزینه ها در استان هایی مثل یزد بسیار کمتر از هرمزگان است.
این عضو شورای شهر تاکید کرد: بسیاری افراد هستند که درآمد اندکی دارند و نمی توانند هزینههای گزاف درمانی را پرداخت کنند. لازم است که راه حلی برای رفع مشکل این افراد در نظر گرفته شود.
مردم زنده هستند اما زندگی نمی کنند
کیانوش جهانبخش، عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس نیز در این جلسه اظهار داشت: نتیجه ی ضعف و کمکاری در سایر حوزهها مشکلاتی است که امروز که دامن دانشگاه علوم پزشکی را گرفته، برای مثال وقتی آب و فاضلاب یا شهرداری کار خود را بهخوبی انجام نمیدهند مشکلاتی برای حوزه ی سلامت ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه امید به زندگی در استان کاهشیافته و مردم فقط زنده هستند اما زندگی نمیکنند، گفت: جامعه امروز به سمت کمتحرکی رفته است و ما راهکاری برای پیشگیری نداریم، اصولاً علاقهمندیم بهد از اینکه وارد بحران شدیم در پی حل مشکلات باشیم. مدیریتها نیز مدیریتهای بحرانساز و بحران محور است.
رییس کمیسیون عمرانی شورای شهر بندرعباس با بیان اینکه شورای شهر و مجلس مجموعههای انتخابی اما دستگاههای دولتی، نهادهایی انتصابی هستند گفت: نزدیک کردن این ها بهم بسیار سخت است گرچه باید تاکید کنم که تقابل آنها نیز به هیچ عنوان خوب نیست چرا که ضرر آن گریبانگیر مردم میشود.
این عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس تصریح کرد: ما آمادگی تصویب مشوقهایی را داریم که گره کور تجمع مراکز پزشکی در یک نقطه از شهر را حل کنیم، تفاهمنامهای در زمینه همکاری با دانشگاهها در شورا مصوب شده که پیش از این سه دانشگاه در آن دیدهشده بود و دانشگاه علوم پزشکی نیز به آن اضافهشده است و امیدوارم بهزودی عملی شود.
جهانبخش بیان کرد: بخش قابلتوجهی از کارهای عمرانی شهر متعلق به پزشکان است، ایرادی ندارد که پزشکان ثروت سازی کنند اما انتظار میرود بخش عمدهای از این سرمایه را در حوزههای تخصصی درمانی هزینه کنند.
وی افزود: در آمارهای رسمی جمعیت شهر بندرعباس 500 هزار نفر است اما خدماتی که در دستگاههای خدمات رسان داده میشود نشان میدهد سرانه جمعیت بالای 700 هزار نفر است و آمار رسمی ما را گول میزند و باید مقام عالی دولت در استان نسبت بهراستی آزمایی جمعیت اقدام کند.
بیمارستان شهید محمدی بیمار است
اسماعیل بواشه، عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس، نیز گفت: در استان هرمزگان پزشکان خوبی داریم اما باید بپذیریم در بحث خدمات درمانی بسیار ضعیف هستیم. مردم میگویند پزشکان هرمزگانی کیلویی دارو تجویز می کنند اما زمانی که برای درمان به شهرهای دیگر مراجعه می کنیم آن همه دارو به یک قرص ویتامین تبدیل میشود.
وی تصریح کرد: کاش میشد بهجای اینکه بیمارستان دیگری را در همان بیمارستانهایی که بیش از 40 سال است ساختهشدهاند، بسازیم در مکان دیگری بسازیم، کاش بیمارستان جدیدی داشتیم تا به امکانات پزشکیمان اضافه شود.
بواشه گفت: بنده گفته بودم بیمارستان شهید محمدی بیمار است و باید درمان شود و هنوز هم همین نظر را دارم، من مجبورم نقطه نظرات مردم را به اطلاع برسانم، در موردنظری که در خصوص دستگاه ام آر آی داشتم انتظار داشتم که عکسالعملی مثبت از سوی دانشگاه علوم پزشکی صورت بگیرد اما این اتفاق نیفتاد.
این عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس ابراز کرد: در مناطقی اورژانس نداریم و خدمات اورژانس بسیار ضعیف است، برای مثال مدتی پیش در بلوار امام حسین تصادفی اتفاق افتاد و رسیدن اورژانس به محل بالغبر 15 دقیقه طول کشید، خواهش دارم شهرداری نیز کمک کند تا کمبود اورژانس مرتفع شود.
بواشه افزود: مردم میگویند امیدواریم کارمان به شهرداری، بیمارستان و دادگستری نرسد چراکه گرفتار میشویم! خدماترسانی به مردم باید به سمتی برود که سطح رضایتمندی بالا رود.
بیمارستان های تخصصی احداث شود
فاطمه جراره، عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس اضهار کرد: همیشه میگویند پیشگیری بهتر از درمان است، اما هیچ اقدامی در زمینه تغذیه و فست فودهایی که مثل قارچ در شهر در حال رشد هستند صورت نمی گیرد.
وی ادامه داد: اینکه شهروندان برای درمان به شهرهای دیگر میروند، در گذشته به علت عدم اعتماد به پزشکان بود اما این موضوع در حال حل شدن است ولی مشکل دیگر کمبود تختهای بیمارستانی است، طبق آمارها همیشه 90 تا 95 درصد تخت های ما پر هستند و اگر حادثهای در این شهر اتفاق بیفتد جایی برای کمک به شهروندان نداریم.
عضو کمیسیون حقوقی شورای اسلامی شهر بندرعباس خاطرنشان کرد: باید در خصوص احداث بیمارستانهای تخصصی اقدامی صورت بگیرد.
حراست بیمارستان ها با مردم برخود بهتری داشته باشند
پرویز سالاری، عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس تیر در این جلسه اظهار کرد: بحث سلامت موضوعی مهم و از مسائل اجتماعی پراهمیت است، باید به سمتی برویم که قدرت اجتماعی و سیاسی به هم نزدیک باشند چرا که هرچه شکاف بین این دو بیشتر باشد جامعه به خطر میافتد.
وی با بیان اینکه باید هم دل شویم، ما نمیتوانیم همه ترکشها را به سمت علوم پزشکی یا شهرداری یا آب و فاضلاب نشانه بگیریم، باید اینها را بهعنوان یک مجموعه ببینیم، گفت: نظام سلامت ما در بحث پیشگیری خوب عمل کرده است اما باید اعتماد مردم را بهنظام و حاکمیت افزایش دهیم و این موضوع راهی ندارد جز اینکه با مردم صادق باشیم و قطعاً صبوری در همه جا بهویژه در حوزه سلامت بسیار مهم است.
سالاری اضافه کرد: بخش حراست و خدمات بیمارستانهای شهر نیاز به آموزش دارند تا در مواجهه با مردم برخورد بهتری داشته باشند، باید بهجای اینکه برای کاهش ترافیک خیابانها را تعریض کنیم خدمات را گسترش دهیم.
وی با بیان به اینکه در بندرعباس 75 محله داریم و باید در هر محله یک درمانگاه و کلینیک درمانی داشته باشیم، گفت: موضوع بعدی رعایت استاندارد فضاهای درمانی است، بیمارستان شهید محمدی برای فضای استاندارد از پیش تعیینشدهای در زمینه فضای سبز، پارکینگ و تعداد تخت طراحیشده و باید مراکز جدید در مکانهای جدید احداث شوند.
خدمات رسانی به همراه بیماران در حد صفر است
حجتالاسلاموالمسلمین احمد عامری سیاهوئی، عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس افزود: بسیاری از بیمارها از شهرستانهای استان به مرکز میآیند اما ارائه خدمات به همراهان بیماران در حد سفر است که امیدواریم این مشکل حل شود.
وی خاطرنشان کرد: انتقال بیمار به بیمارستان توسط اورژانس کمی طولانی است و باید به حد استاندارد برسد، تحمل این هوای گرم برای انسان سالم هم سخت است چه برسد به بیماری که وی را زیر هوای داغ در برانکارد انتقال میدهند.
عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس اضافه کرد: پیشنهاد میکنم در بیمارستان ابنسینا سولهای برای ورزش بیماران با مشکلات روحی روانی فراهم شود، در خصوص کوچ بیماران به سایر استانها هم مسئله نظارت بر قیمتها را باید در نظر گرفت.
عامری سیاهوئی افزود: به نظر میآید در مجموعه علوم پزشکی پرداخت حقالزحمه پرستاران با تعویق انجام میشود که در این زمینه اگر اقدامی شود انگیزه آنها بیشتر میشود.
بیمارستان کودکان جراح کودکان ندارد
فرزانه آرامش، عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس اضافه کرد: برای بهبود شاخصهای سلامت نیازمند برنامهریزیهای بلندمدت هستیم که کمک همه دستگاهها را میطلبد.
وی ادامه داد: در بیمارستان کودکان با کمبود یا نبود جراح کودکان مواجهیم و این باعث مرگومیر بسیاری از کودکان میشود، شاید من بتوانم فرزندم را به شهرهای دیگر ببرم اما خیلیها توانایی این کار را ندارند.
ما به خودمان اعتقادی نداریم
فیصل دانش، نایبرئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس اظهار کرد: به یاد ندارم هیچگاه دانشگاه علوم پزشکی انقدر قوی در شورا حاضرشده باشد و برای این گرد همآیی به رئیس شورا تبریک میگویم.
وی ادامه داد: بسیاری از مدیران در برابر شورا میایستند و فکر میکنند شورا نماینده مردم و مقابل آنهاست، درصورتیکه شورا نماینده دستگاهها هم هست.
نایبرئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس با اشاره به اینکه تجمع مراکز پزشکی در یک نقطه از شهر ترافیک شهر را با مشکل مواجه کرده است، افزود: بسیار مهم است که بتوانیم مراکزی را در نقاط مختلف شهر داشته باشیم.
دانش در خصوص رفتن بیماران برای درمان به شهرهای دیگر گفت: من فکر میکنم این مشکل فرهنگی است، مردم ما اعتقادی به پزشکان و حتی خود ندارند و همیشه فکر میکنند دیگران بهتر از ما هستند.
دانش اضافه کرد: برای مثال همسر بنده یک بیماری سرطانی دارد، وی را به شیراز بردیم و آنجا به ما گفتند چرا بندرعباس را رها کردید و به اینجا آمدید در بندرعباس مرکزی برای بیماران سرطانی ایجادشده که خیلی هم مجهز است! ما باید روی فرهنگسازی این مسئله کار کنیم، ما انتظار داریم دانشگاه علوم پزشکی ارتباطات بیشتری با شورا و شهرداری داشته باشد.
مسئله درمان مسئلهای مشارکتی است
عباس امینی زاده، شهردار بندرعباس در این جلسه اظهار کرد: برای رسیدن به جایگاه بهتر و قویتر نیاز به تلاش مضاعف است اما چون ما خود مدیر اجرایی هستیم میدانیم در اجرا دستگاهها با چه مشکلاتی مواجه هستند هرچند شاهد هستیم چه تحولاتی خوبی در زمینه درمان انجامشده است و باید تلاش کنیم وضعیت بهتر از این شود.
وی ادامه داد: مسئله درمان مسئلهای مشارکتی است و همه دستگاهها باید در این زمینه همکاری کنند و حتی مردم در بهداشت عمومی کمک کنند و تنها انتظار و انتقادات ما به سمت علوم پزشکی نباشد، انتقاد کافی نیست و ارائه راهحل و انتقاد سازنده میتواند کمککننده باشد.
شهردار بندرعباس افزود: مردم انتظار خدمات بیشتر را دارند، علت رفتن مردم به شهرهای دیگر برای درمان را میتوان آسیبشناسی کرد و همه کمک کنند تا علوم پزشکی در این زمینه قدمهای مثبتی بردارد، ما نیز آمادگی خود را اعلام میکنیم هر جا در جهت ارتقا و تقویت زیرساختهای درمانی و بهداشتی بحثی بود ما استقبال میکنیم و تفاهمنامه موجود را چکشکاری و امضا کنیم.
نگاه ما به سلامت باید اجتماعی باشد
حسین داودی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در این جلسه عنوان کرد: شاخصهای سلامت استان هرمزگان خوب است اما به نقطهای رسیدهایم که جابجا کردن عدد شاخصها بسیار سخت شده و علتش این است که ظرفیت بزرگی چون اجتماع را فراموش کردهایم، کار سختی را در پیش داریم چراکه ابزارهایی که در اختیارداریم تنها 25 درصد ابزارهایی است که میتواند سلامت مردم را تضمین کند و 75 درصد را باید در ارتباطات بین بخشی جستجو کنیم و بیشترین ظرفیت در این زمینه در شورای شهر است.
وی اضافه کرد: حضور ما در شورا تنها به این دلیل نیست که شورا میتواند در حوزه سلامت به ما کمک کند بلکه میتواند نگاه ما به حوزه سلامت را عوض کرده و اجتماعی کند، برای حل مسائل سلامت محلات راهی جز برقراری ارتباط با مردم این محلات نداریم و بهترین کسی که در این زمینه میتواند کمک کند شورای شهر است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تصریح کرد: هرگاه مدیری میخواهد ببیند چطور کار کرده است باید سطح رضایتمندی را بسنجد و شورا میتواند مدیران را در این زمینه یاری کند.
وی اظهار کرد: بنده مسائل درمانی را از دو منظر نگاه میکنم یکی بهعنوان رئیس دانشگاه علوم پزشکی و یکی بهعنوان شهروند، وقتی بهعنوان شهروند نگاه میکنم از خود میپرسم آیا توانستهایم خدماتی در شان مردم ارائه دهیم و ترجیح میدهم در برابر پاسخ این سؤال سکوت کنم!
داودی با بیان اینکه تعریف سلامت بسیار گسترده بوده و برای رسیدن بهسلامت سازوکارهای بزرگی نیاز است، اضافه کرد: اساس دانشگاه علوم پزشکی باید بر پیشگیری باشد، تمام تلاش ما هم همین است که سواد سلامت مردم را جوری بالا ببریم که مطالبه خواهی آنان واقعی باشد، از ما واقعیتهای سلامت را طلب کنند و کوتاه نیایند.
وی ادامه داد: سعی کردیم زیرساختهای توسعه بخش پیشگیری را افزایش دهیم، دو تفاهمنامه در این زمینه به امضا رساندهایم، بخشی از این پروژهها آماده است، بخشی در هفته دولت افتتاح خواهد شد و امیدوارم باقی آن را تا پایان سال 97 اجرایی کنیم، این نگاه زیرساختی به بحث پیشگیری درمان نگاهی توسعهیافته نیست، خشت و آجرکاری نمیکند و تنها نیروی انسانی قوی میتواند تحولی پایدار ایجاد کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان خاطرنشان کرد: آموزش پاسخگو یعنی تأمین نیاز از طریق دانشگاه خودمان را تقویت کنیم، در مورد توزیع عادلانه دسترسی و تمرکز پزشکان در یک بخش بیشتر مربوط به سازمان نظام پزشکی است که در این زمینه اقدام و حتماً صحبتهایی با این سازمان میکنم.
داودی افزود: آمار برای اینکه بنده بهعنوان یک مدیر بخواهم به آن استناد کنم ارزشمند نیست اما برای برنامهریزی بسیار مهم است؛ اینکه بخواهم مدام آمار ارائه دهم خیلی جالب نیست.
وی اضافه کرد: مثلاً اینکه بیشترین آمار مرگومیر در تصادفات مربوط به شرق استان و موتورسواران و به علت نگذاشتن کلاه ایمنی است بسیار آمار مهمی است!
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اضافه کرد: از آقای بواشه برای انتقاداتش ممنونم، در مورد مراجعه بیماران به شهرهای دیگر یکی از علتها این است که شاخص تخت در استان بسیار پایین است، ظرفیت بیمارستان شهید محمدی اصلاً خالی نیست که بگوییم خالی مانده و مردم به شهرهای دیگر رفتهاند، تعرفههای ما در استان دولتی است و چیزی که دانشگاه روی آن حساس است تعرفه است، ممکن است شهری مانند یزد برای جلب مشتری کمتر از قانون پول دریافت میکند.
داودی ادامه داد: اعضای شورا هر اعتراضی به من بکنند حق دارند چراکه نمایندگان مردم هستند اما حرف بنده این است که اگر مردم را نگران کنید به شهرهای دیگر میروند، ما باید در عین اینکه ظرفیتها را افزایش میدهیم به داشتههایمان را هم افتخار کنیم تا دیگران رغبت داشته باشند در اینجا سرمایهگذاری کنند، وقتی شما سلامت را زیر سؤال ببرید حتی صنایع هم جرئت سرمایهگذاری در این زمینه را پیدا نمیکنند.
وی عنوان کرد: برنامههای ما درازمدت و میانمدت هستند، من نمیتوانم به مردم بگویم شش سال دیگر تخت اضافه میکنیم، احداث یک بیمارستان 531 تخت خوابی را در پردیس آغاز کردهایم، در حال ساخت یک بیمارستان 160 تختخوابی در میناب هستیم، بیمارستان شهید محمدی ظرفیت تختش 220 تخت است اما بیش از 400 تخت دارد و برای استاندارد کردنش باید فضا اضافه میکردیم، بیمارستان کودکان پروژه ما نبوده بلکه پروژه خیرین سلامت است و ما به آنان کمک خواهیم کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ادامه داد: در خصوص ام آر آی باید نگاهمان را عوض کنیم، در تمام دنیا زمان انتظار برای ام آر آی زیاد است، ام آر آی یک خدمات اورژانس نیست، در حال حاضر یک دستگاه در بیمارستان ارتش یکی در بیمارستان سپاه، یکی در بیمارستان شهید محمدی و یکی در بیمارستانهای بخش خصوص داریم و بیمارستان خلیجفارس هم دارد تهیه میکند، این تعداد دستگاه توسط تجویز پزشکان پر میشود و ایجاد هزینههای القایی میکند.
داودی افزود: توسعه اورژانس را در شهر خواهیم داشت، جاهایی زمین و جاهایی آمبولانس نداشتیم که در حال بهبود است، نباید اعزام به بیمارستان بیشتر از 8 دقیقه باشد که ضعفها در این زمینه را پوشش میدهیم.
وی ادامه داد: در خصوص فست فودها ما میتوانیم اطلاعرسانی کنیم اما اینکه مجوز بدهیم یا نه در حوزه وظایف ما نیست و به عهده اصناف است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان خاطرنشان کرد: ما پارکینگ بیمارستانها را به شهرداری خواهیم بخشید اما نقشه آنها با خودمان باشد تا در زمان بحران بتوانیم از آنها بهعنوان بیمارستان صحرایی استفاده کنیم.
داودی افزود: در مورد آموزش اخلاق حرفهای به خدمات و حراست بیمارستانها نیز تلاش میکنیم، در بیمارستان شهید محمدی جانمایی را از قبل انجام دادهایم و سعی کردهایم استانداردها را رعایت کنیم.
وی ادامه داد: بیمارستان استانداردهای ما اجازه ساخت سوله ورزشی در بیمارستان ابنسینا را نمیدهد اما با کمک خیرین توسعه آن را در برنامه داریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اضافه کرد: حقوق کارکنان ما بهموقع است، در مورد کارانه بیمارستانی کمی عقب بودیم که در طی ماههای گذاشته قدمهای خوبی برداشتهشده و وضعیت مناسبتری نسبت به کشور داریم و فاصلهها کم شده است.
داودی افزود: فوق تخصص جراح کودکان در کشور بسیار کم تربیت میشود و در استان اصلاً نداریم، اما عمری در این کشور جراحان عمومی جراحی کودکان را هم انجام میدهند؛ با انجمن محک قراردادی بستیم که در هرماه 10 روز پزشکان متخصص و جراحان به بندرعباس میآیند که در سهماهه سال جاری 295 عمل را انجام دادهاند؛ فعلاً اینطور پیش میرویم تا جراحانی برای استان تربیت شوند.
وی عنوان کرد: امیدواریم برنامههای ما با هماهنگی که با شورای شهر انجام میدهیم بر اساس نیاز مطالبات مردم و اجتماع باشد، از تعاملات بیشتر با شهرداری و شورای شهر استقبال میکنیم، یکی از ضعفهای تعرفهای در زمینه خدمات درمانی، تعرفههای دندانپزشکی در کشور است که امیدواریم این وضعیت هم بهبود یابد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ادامه داد: در حال برنامهریزی برای توسعه خدمات دندانپزشکی با تعرفهای دولتی خصوصی و با شرایط و هزینههای بهتر هستیم.
ارسال نظر