حاشیه نگاری موج از نشست خبری مدیران حوزه اقتصادی خوزستان به مناسبت هفته دولت
اولین نشست خبری با حضور همزمان معاون امور اقتصادی استاداری خوزستان، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان و زاده رئیس سازمان صنعت و معدن خوزستان در سالن اجتماعات نمایشگاه بین المللی اهواز با اصحاب رسانه برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری موج خوزستان شامگاه گذشته(۴ شهریور) اولین نشست خبری هفته دولت با حضور همزمان سید علی بحرینی مقدم معاون امور اقتصادی استاداری خوزستان، امید جاجتی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان و نوراله حسن زاده رئیس سازمان صنعت و معدن خوزستان در سالن اجتماعات نمایشگاه بین المللی اهواز با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.
سردرگمی فعالان حوزه اقتصادی از نوسان نرخ ارز
در ابتدای این نشست بحرینی مقدم در جواب به این سوال خبرنگاران، که دورنما و ارزیابی سرمایه گذاری موجود در استان را با توجه به نوسان قیمت ارز و تفاوت نرخ واقعی با نرخ اعلام شده از سوی دولت در بازار را چگونه ارزیابی می کنید، اظهار کرد: نوسان نرخ ارز و عدم پیش بینی ثبات در تامین سرمایه برای سرمایه گذاری و تامین سرمایه در گردش، دغدغه اکثر فعالان اقتصادی است چرا که جهت واردات مواد اصلی و مواد واسطه ای برای تولید، این عدم پیش بینی و ثبات فعلان حوزه سرمایه گذاری و تولید را با مشکل مواجه کرده است.
وی تصریح کرد: حوزه استانداری مسئول برکردن مشکلات و مسائلی که مربوط به سیاستگذاری ملی هستند نیست بلکه وظیفه اصلی آن نظارت و هماهنگی است، زیرا تصمیم های نهایی از سوی سیستم مدیریتی متمرکز انجام می شود.
بحرینی گفت: با خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریم ها بسیاری از رویه ها در کشور عوض شده است، در این میان دولت اصرار دارد که کالاهای اساسی خود با اطمینان مدیریت کند.
همچنین بحرینی در جواب به خبرنگاران که ورود اتباع عراق و ارزش ارزی آنها موجب افزایش قیمت ها در منطقه آزاد اروند شد، توضیح داد: ادعای گرانی اقلام بازار به دلیل حضور مسافران عراقی رد می کنیم و این که می گویند کمبود میوه و تره بار و گرانی اقلام در بازارهای خوزستان به دلیل ورود اتباع عراقی است بدون مطالعه و تحقیق است.
وی تصریح کرد: این موضوع شوک اقتصادی و کاهش ارزش پول ملی افزایش قدرت خرید عراقی ها وجود دارد اما در بررسی های بعه عمل آمده در منطقه آزاد اروند در برخی از اقلام نهایتا ۵ درصد افزایش قیمت داشته ایم.
شوک سنگین نرخ ارز به حوزه صنعت
حسن زاده با اشاره به کمبود منابع اولیه عنوان کرد: افزایش نرخ ارز در دو حوزه صنعت و تجارت تغییراتی ایجاد کرده است، که از جمله تغییراتی که در حوزه صنعت ایجاد کرد می توان به مواد اولیه، تکنولوژی و ماشین آلاتی که از خارج وارد می شدند و تغییراتی را ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه افزایش قیمت نرخ ارز شوک سنگینی را به صنعت وارد آورده است، عنوان کرد: در حال حاضر محصولات پتروشیمی و فولاد نیز با مشکل قیمت دلار در استان مواجه هستند و قیمت دستوری به صنعت فشار فراوانی آورده است و این رانت به عده ای خاص می رسند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خوزستان با اشاره به نوسانات شدید مواد اولیه صنایع در خوزستان خاطر نشان کرد: مواد اولیه پتروشیمی ها دچار نوسانات شدیدی شده است و تولیدات این کارخانه ها در بازار به وفور وجود دارد و ولی مواد اولیه آنها نایاب شده، که این مشکلات باعث افزایش قیمت فرآورده های پتروشیمی ها شد و قیمت آب معدنی نیز نشات گرفته از این ساختار است.
حسن زاده عنوان کرد: جهت از بین بردن فساد بازرسی از پتروشیمی ها در دستور کار قرار گرفته است و اگر تخلفی مشاهده شود با متخلفان برخورد خواهد شد.
وی تاکید کرد: هر انباری محل احتکار ندانست ، احتکار تعریف مشخصی دارد، اگر یک کالا مشتری داشته باشد ولی به خاطر گرانتر شدن در انبار دپو شود احتکار است.
حسن زاده گفت: یکی از وظایف ما این است که آمار کالاها را از انبارها می گیریم. در واقع اگر در انبارها موجودی کالا نباشد با مشکل مواجه می شویم و بنابراین هر انبار کالایی نمی تواند احتکار باشد.
تفاوت میان انبارداری با احتکار کالا
امید حاجتی نیز در این نشست ذکر کرد: محدودیت ارز و افزایش قیمت آن در راه اندازی تجهیزات بسیاری از مجموعه ها، ساختمان های مسکونی و کارخانه های عظیم در کشور اثر مستقیمی داشته ست.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان با بیان اینکه از مسئولان درخواست دارم تا بحث احتکار و مسایل این چنینی را با دقت بیشتریبررسی کنند، اظهار داشت: نمی توان احتکار را عرضه متناسب با تقاضا در بازار دانست چراکه سیستم توزیع وقتی با محدودیتی در تامین کالای مورد نیاز مواجه می شود، ناچار است تا کالا را با وقفه وارد بازار کند تا تعادل واقعی عرضه و تقاضا شکل گیرد.
حاجتی خاطرنشان کرد داد: باید میان انبارداری و احتکار کالا تفاوت بگذاریم.
گفتنی است؛ نمایشگاه هفته دولت از چهارم تا هفتم شهریورماه در محل دائمی نمایشگاه بین المللی اهواز برپا است و در نمایشگاه امسال ۵۰ دستگاه خصوصی و دولتی حضور دارند و دستاوردهای خود را عرضه می کنند.
ارسال نظر