تقدیر دولت از دولت در هفته دولت
به مناسبت هفته ی دولت در بیست و یکمین دوره از جشنواره ی شهید رجایی از دستگاه های دولتی برتر تجلیل به عمل آمد و تقریباً هیچکدام از مدیران دولتی دستخالی از سالن شرکت گاز به پشت میزش بازنگشت.
جهانگیر سایانی|خبرگزاری موج هرمزگان، به مناسبت هفته ی دولت در بیست و یکمین دوره از جشنواره ی شهید رجایی از دستگاه های دولتی برتر تجلیل به عمل آمد. در این دوره از این جشنواره آب و فاضلاب شهری، سازمان صنعت، معدن و تجارت، منابع طبیعی و آبخیزداری، شرکت آب منطقه ای و اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان دستگاه های برتر در شاخص ها عمومی و اختصاصی انتخاب شدند. همچنین سازمان جهاد کشاورزی، بهزیستی و ناظر گمرکات نیز به عنوان دستگاه های برتر در شاخص عمومی و بانک کشاورزی، آب و فاضلاب روستایی و شرکت برق منطقه ای نیز در بخش اختصاصی برتر شناخته شدند.
اداره کل امور مالیاتی، راه و شهرسازی، آموزش فنی و حرفه ای و حمل و نقل جاده ای و راهداری نیز از دستگاه های دارای بیشترین رشد امتیازهای در شاخص های اختصاصی و عمومی در مقایسه با سال قبل بودند.
دستگاه های برتر در امر اقامه نماز نیز شامل سازمان مدیریت و برنامه ریزی، کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان جهاد کشاورزی، تبلیغات اسلامی و شیلات و دستگاه های برتر در اقتصاد مقاومتی نیز بنادر و دریانوردی، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، راه آهن، بانک ملی و شرکت پخش فرآورده های نفتی بودند.
قرابت مدیران دولتی با اعداد و ارقام
اعداد و ارقام قرابت زیادی با مدیران دستگاههای دولتی دارند به شکلی که بیشتر اظهارنظرهای مدیران را ارائهی آمارهای عددی میسازد. بگذارید این گزارش را با یک فرض اصلی پیش ببریم و به مدت چند دقیقه دنیا را از تمامی اعداد و ارقام تهی کنیم تا ببینیم این گزارشهای عددی چقدر جنبهی عینی مییابد.
شرکت آب و فاضلاب روستایی را بهعنوان نمونه در نظر بگیرید. چندی پیش این شرکت در جشنی بزرگ از آبدار شدن 100 درصد روستاهای قشم خبر داد. حال با حذف آمار عددی میخواهیم ببینیم که این موضوع چقدر جنبهی عینی مییابد.
رمکان تنها یک روز در ماه آب دارد
«طاها ابراهیمی» دهیار روستای «رَمکان» از بخش مرکزی شهرستان قشم در خصوص وضعیت آبرسانی به این روستا به خبرنگار موج گفت: خط لوله حدود سه سال است که به روستای ما آمده است اما ما در ماه تنها یکبار آبداریم، مردم از طریق تانکرهایی که دارند آبگیری میکنند و چون آب ذخیرهشده در اکثر موارد کفاف مصرف یک ماه خانوارها را نمیدهد مجبورند آب موردنیاز خود را به شکل آزاد بخرند.
قیمت آب را بازار سیاه و دلالها مشخص میکنند
«ابراهیمی» دهیار روستای «دَرَکو» از توابع بخش شهاب شهرستان قشم نیز در خصوص وضعیت آبرسانی در غرب جزیرهی قشم در گفتگویی تلفنی به موج هرمزگان گفت: حدود سه سال است که طرح لولهکشی به روستاهای این منطقه(بهجز دو روستا) انجامشده است اما هر 17 روستای بخش شهاب دارای مشکل آب هستند. در مدت این سه سال تنها یکبار این روستاها از طریق خط لوله آبرسانی شدهاند. مردم این روستاها نیاز آبی خود را با خرید تانکر آب مرتفع میکنند؛ در طول یک ماه هر خانوار 5 نفره به 4 تانکر آب نیاز دارد و هر تانکر آب در بازار سیاه و با دخالت دلالها ( بین 50 تا 70 هزار تومان) فروخته میشود.
فاصلهی نجومی ارقام با حقیقت
بر اساس گفتههای این دو دهیار اختلافی که بین واقعیت و آمار عددی وجود دارد بهتآور است. بر اساس همین آمار و ارقام و شاخصهای عددی است که هرساله در قالب جشنوارهای که به مناسبت هفته دولت برگزار میشود ادارات و مدیران برتر معرفی میشوند.
جالب اینجاست که بدانید از شرکت آب و فاضلاب روستایی نیز بهعنوان دستگاه برتر تجلیل به عمل آمد.
در یک نگاه کلی در بیست و یکمین دورهی جشنواره شهید رجایی در هرمزگان تقریباً هیچکدام از مدیران دولتی دستخالی از سالن شرکت گاز به پشت میزش بازنگشت. بهبیاندیگر دولت در اقدامی که پایهی آن را آمارهای دولتی میسازد به شکل ویژهای از خود تقدیر کرد.
روابط عمومی ادارات نیز در این میان بیکار ننشسته و عکس مدیر مربوطه را در حال گرفتن تندیس و لوح تقدیر با بوق و کرنا بر خروجی پرتالهای خود منتشر ساختند. استفاده ی تبلیغاتی از این جشنواره برای نشان دادن عملکرد مثبت مدیر و دستگاه مربوطه نه تنها هیچ گرهی را از مشکلات مردم باز نمی کند بلکه مصداق بارز سر در زیر برف کردن کبک است.
جشنواره شهید رجایی در صورتی میتواند از اعتبار و ارزش قابل قبولی برخوردار باشد که سازمان یا گروهی مستقل از دولت عملکرد یکسالهی ادارات را زیر ذرهبین قرار داده و بیهیچ جانبداری و بر اساس شاخصهای عینی دستگاههای برتر و کمکار را انتخاب و به اطلاع عموم برساند.
ارسال نظر