دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای هرمزگان؛
حسابهای اصلی صنایع بزرگ در خارج هرمزگان است/ ۷۰۰ میلیارد تومان بدهی یک شرکت نفتی به بانکهای هرمزگان
دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای هرمزگان گفت: بسیاری از صنایع بزرگ هرمزگان حسابهای اصلی خود را در خارج از استان ایجاد کردهاند و سه بانکهای م هرمزگان تنها یک درصد از بانکهای کشور است.
به گزارش خبرگزاری موج هرمزگان، «عبدالله آبسواران» در نشست خبری پیش از ظهر امروز به مناسبت هفته بانکداری اسلامی در خصوص فلسفهی بانکداری در جهان گفت: اساس بانک داری امروز در جهان بر ربا استوار است و در کشورهای سرمایهداری و غیر سرمایهداری بانکها از منابع مالی شمرده میشود .
وی با اشاره به مبحث بانکداری اسلامی در ایران گفت: بانکداری اسلامی و بدون ربا در هشتم شهریور ۱۳۶۲ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و بانکداریاسلامی در ایران پایهگذاری شد.
دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای هرمزگان با اشاره به نقش بانکها در اقتصاد کشور گفت: کمک به صنایع کوچک و بزرگ، کمک به اشتغالزایی و رفع موانع تولید را میتوان بهعنوان برخی از نقشهای مهم بانکها در اقتصاد برشمرد.
وی به نقش امانتداری بانک ها اشاره کرد و گفت: وظیفهی ما این است که سپردهها را به نحوی مدیریت کنیم که بتوانیم آن را به سمت پرداخت تسهیلاتی پیش ببریم که موجب رونق تولید شود و مردم نیز میتوانند با واگذاری سپردههایشان به سیستم بانکی به بانکها کمک کنند
وی به پرداخت تسهیلات در بخشهای مختلف کشاورزی، شیلات، نفت و گاز و پتروشیمی، صنایعدستی و بوم گردی گفت: در سال گذشته در هرمزگان ۵۲۰ میلیارد تومان به بخش رونق تولید کمک شده است.
دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای هرمزگان گفت بابیان اینکه هرمزگان با اختصاص بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان در بحث اشتغال فراگیر در کشور رتبهی اول را دارد گفت: این اعتبارات از صندوق توسعهی ملی به متقاضیان اعطا میشود و متقاضیان میتوانند با سامانه مراجعه به سامانه کارا برای دریافت این تسهیلات اقدام کند.
آبسواران بابیان اینکه برای رونق اشتغال روستایی ۱۴۴ میلیارد تومان ابلاغشده است گفت: در استان هرمزگان برای اشتغال فراگیر روستایی نیز ۳۵۰ میلیارد مصوب شده است که صد میلیارد آن ابلاغشده است .
وی در خصوص کارمزد این تسهیلات عنوان داشت: برای مناطق روستایی و عشایر مرزی ۴ درصد و برای مناطق غیر مرزی ۶ درصد و در شهرهای زیر ده هزار نفر با سود ۱۰ درصد پرداختشده است.
آبسواران گفت: ۱۵۲ هزار و سیصد میلیارد ریال منابع بانکهای هرمزگان است که نشان میدهد سهم بانکهای هرمزگان در سیستم پولی کشور یک درصد هم نیست.
وی با اشاره به اینکه صنایع بزرگ هرمزگان حسابهای مالی خود را در خارج از استان ایجاد کردهاند و بااینکه محل استقرار این صنایع در هرمزگان است معادلات بانکی خود را در خارج از هرمزگان انجام میدهند کفت: مجتمعهای بزرگ فولادی، آلومینیوم المهدی و پالایشگاه ازجملهی این صنایع است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: ۱۶ بانک در زیرمجموعه شورای بانکهای هرمزگان داریم و منابع این بانکها ۱۴۳ هزار و ۲۵۸ میلیارد ریال و مطالبات آنها چیزی در حدود ۲۵ میلیارد و ۲۶۳ هزار ریال است .
آبسواران با اشاره به اینکه بانکها متهم به بنگاهداری هستند گفت: مطالبات معوقه پس از مدتی بهاجبار به تملیک بانک درمیآید و ما هرماهه جهت بازگشت این منابع اقدام به فروش مزایدهای این املاک میکنیم.
آبسواران با اشاره به اینکه بانکها بخشنامههای تشویقی را در کشو میز خود نگه نمیدارند، گفت: بهتازگی بخشنامهای را هیئتوزیران برای آن دسته از کشاورزانی که در خشکسالی و حوادث غیرمترقبه زیاندیدهاند مصوب کرده است که پس از تائید سازمان متولی (جهاد کشاورزی) قابلاجرا خواهد بود.
وی با اشاره به بدهکاران دانهدرشت به سیستم بانکی هرمزگان گفت: ما نزدیم به ۸۳ بدهکار دانهدرشت در استان هرمزگان داریم که به دلیل نوسانات ارزی قادر به پرداخت بدهی اقساط نیستند
دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای هرمزگان در پایان گفت: یک شرکت نفتی در حدود ۷۰۰ میلیارد تومان بدهی دارد که بزرگترین بدهکار به سیستم بانکی محسوب میشود.
ارسال نظر