وعدهی معاون سیاسی استاندار محقق نشد؛
نیاز هرمزگان به خدمات موسسهی محکم
موسسه محکم ۳۵ ناهنجاری مادرزادی را تحت پوشش فرار میدهد و از ۱۴ اسفندماه سال پیش اولین شعبهی خود را در هرمزگان و در شهر بندرعباس راهاندازی کرد برای آشنایی بیشتر با خدمات این موسسه گفتگویی را با «صلاحالدین دلشاد» فوق تخصص جراحی اطفال و رئیس هیئتمدیره موسسهی حمایت از کودکان با ناهنجاریهای مادر زادی (محکم) ترتیب دادهایم که در ادامه میخوانید.
خبرگزاری موج هرمزگان|جهانگیر سایانی، در پزشکی به هرگونه اختلال ساختاری که از بدو تولد همراه فرد باشد یا در یک ماه ابتدایی زندگی جنینی ایجاد شود ناهنجاری مادرزادی گفته میشود. واژه مادرزادی الزاماً به ژنتیک و بیماری ژنتیکی بازنمیگردد چراکه بیماری مادرزادی میتواند پی آمد یک اختلال ژنتیک یا یک مشکل پیشآمده درون رحم باشد.
در مناطقی مثل هرمزگان به دلیل نبود امکانات و عدمتشخیص صحیح و بهموقع بسیاری از کودکان دارای ناهنجاریهای مادرزادی، رنج این ناهنجاری را تا سنین بلوغ و بزرگسالی با خود به همراه دارند. پزشکان موسسهی «حمایت از کودکان با ناهنجاریهای مادر زادی» (محکم) با حضور در مناطق کمتر برخوردار از امکانات درمانی به شکل رایگان این کودکان را ویزیت و تحت عمل جراحی قرار میدهند. این موسسه از سال ۱۳۸۴ فعالیت خود را در تهران آغاز کرده و امروز دامنهی فعالیتش را در اکثر نقاط کشور گسترده است.
درمان رایگان کودکان دارای ناهنجاری مادرزادی در هرمزگان
موسسه محکم 35 ناهنجاری مادرزادی را تحت پوشش فرار میدهد و از 14 اسفندماه سال پیش اولین شعبهی خود را در هرمزگان و در شهر بندرعباس راهاندازی کرد. این موسسه در طول فعالیتش در هرمزگان تاکنون بیش از 1800 ویزیت و 400 عمل جراحی را انجام داده است. جراحیهای انجامشده در این مدت معادل 13 میلیارد ریال بوده که همگی به شکل رایگان انجامگرفته است.
لازم به ذکر است که برخورداری از خدمات این موسسه تاکنون در بیمارستان خلیجفارس بندرعباس ممکن نشده و با توجه به اینکه چندی است که به دلیل تعمیرات و بازسازی بیمارستان زنان و زایمان شریعتی بندرعباس بخش زنان این بیمارستان به بیمارستان خلیجفارس انتقالیافته و 90 درصد تولدها در این بیمارستان انجام میشود؛ بدیهی است که آمار ناهنجاری نوزادان در این بیمارستان بیشتر باشد. علیرغم احساس نیاز شدید تاکنون به دلیل مشکلات قانونی حضور این موسسه در بیمارستان خلیجفارس ممکن نشده و نوزادان دارای ناهنجاری میبایست به بیمارستان کودکان یا شهید محمدی اعزام شوند که این جابهجاییها گاهی منجر به فوت این نوزادان میگردد. پیشازاین «بهروز اکرمی» معاون سیاسی و اجتماعی استانداری هرمزگان در جلسهای با حضور رئیس بیمارستان خلیج فارس، رئیس خیرین مجمع سلامت هرمزگان و رئیس هیئتمدیره موسسهی محکم برای رفع این مشکل وعدههایی را داده بود که متأسفانه باگذشت 4 ماه هنوز عملی نشده و لازم است تا هر چه سریعتر با مدیریت درمان سازمان تأمین اجتماعی هماهنگیهای لازم انجام گیرد تا شرایط حضور موسسهی محکم در بیمارستان خلیجفارس نیز مهیا گردد.
برای آشنایی بیشتر با خدمات موسسهی محکم گفتگویی را با «صلاحالدین دلشاد» فوق تخصص جراحی اطفال و رئیس هیئتمدیره موسسهی حمایت از کودکان با ناهنجاریهای مادر زادی (محکم) ترتیب دادهایم که در ادامه میخوانید.
رئیس هیئتمدیره موسسهی حمایت از کودکان با ناهنجاریهای مادر زادی (محکم) در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری موج هرمزگان اظهار داشت: این موسسه در 14 اسفند 1396 وارد بندرعباس شد و اولین شعبهی خود را در این شهر راهاندازی کرد در روز نخست راهاندازی این شعبه در حدود 60 بیمار معاینه شد که 90 درصد آنها دارای ناهنجاری مادر زادی بودند.
وی افزود: بر اساس توافقی که با دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی هرمزگان داشتیم از بیستم فروردینماه سال جاری با کمک این موسسه بخش جراحی اطفال را در بیمارستان کودکان بندرعباس راهاندازی کردیم.
این فوق تخصص جراحی کودکان بابیان اینکه حال حاضر چهارمین ده روز حضور موسسهی محکم در استان هرمزگان است، گفت: جراحان اطفال در بازهی زمانی دهروزه به بندرعباس اعزام میشوند و ضمن معاینهی بیماران در صورت نیاز عملهای جراحی را نیز برای کودکان و نوزادان به شکل رایگان انجام میدهند.
افتتاح 4 شعبه موسسهی محکم در هرمزگان
رئیس هیئتمدیره موسسهی محکم بابیان اینکه هرمزگان تا پیشازاین بخش حراجی اطفال نداشت، گفت: در این مدت کوتاه شعبههای رودان، میناب، قشم و بندرلنگه را راهاندازی کردهایم و افتتاح 4 شعبه در این مدت کوتاه نشانهی نیاز بیشتر هرمزگان نسبت به سایر استانها به خدمات این موسسه است.
دلایل قانونی مانع حضور موسسهی محکم در بیمارستان خلیجفارس
این فوق تخصص جراحی اطفال با اشاره به اینکه 90 درصد نوزادان در بیمارستان خلیجفارس متولد میشوند پس بیشتر ناهنجاریها نیز در بین نوزادان این بیمارستان وجود دارد، تصریح کرد: این بیمارستان امکانات خوبی دارد اما به دلایل قانونی حضور موسسهی محکم در این بیمارستان ممکن نیست و کودکان دارای ناهنجاری میبایست به بیمارستان شهید محمدی یا کودکان منتقل شوند و این جابهجاییها گاه به فوت این نوزادان میانجامد.
دلشاد با اشاره به نیاز بیماران هرمزگان به متخصص ارتوپدی اطفال تصریح کرد: به دلیل این نیاز تاکنون سه دوره متخصص ارتوپدی اطفال به این استان اعزامشده است.
1800 ویزیت و 400 جراحی رایگان در هرمزگان
وی با اشاره به اینکه این موسسه تاکنون بیش از 1800 ویزیت و 400 عمل جراحی رایگان را در هرمزگان انجام داده، گفت: در این مدت به دلیل نبود امکانات کافی جهت جراحی قلب، مغز و ارتوپدی 53 مریض را با هزینهی موسسهی محکم (شامل هزینههای اسکان و درمان) به تهران اعزام کردهایم.
رئیس هیئتمدیره موسسهی محکم در ادامه بیان داشت: تاکنون در هرمزگان توسط اکیپهای اعزامی موسسهی محکم معادل 13 میلیارد ریال عمل جراحی انجامشده و در توافقی که با رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان داشتیم مقرر شد که هیچ فرانشیزی از بیماران دریافت نگردد و با این اوصاف این عملها به شکل کاملاً رایگان انجامشده است.
این فوق تخصص جراحی اطفال در پایان خاطرنشان کرد: این موسسه در آیندهای نزدیک دو شعبهی دیگر را در شهرستانهای جاسک و بستک نیز راهاندازی خواهد کرد.
ارسال نظر