مدیرکل بهزیستی استان اصفهان:
۱۰.۶ درصد جمعیت استان اصفهان را سالمندان تشکیل میدهند
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان گفت: در حال حاضر ۱۰.۶ درصد جمعیت استان اصفهان را سالمندان تشکیل میدهد.
به گزارش خبرگزاری موج از اصفهان، مرضیه فرشاد با بیان اینکه میانگین سالمندی استان اصفهان قدری بیشتر از میانگین کشور است، گفت: در حال حاضر در استانی قرار داریم که تقریبا ۱۰.۶ درصد جمعیت آن را سالمندان تشکیل میدهد.
وی افزود: ازاین میزان انتظار میرود بیش از ۵۴۰ نفر از جمعیت استان سالمند بالای ۶۰ سال باشند و با توجه به شرایطی که در کل کشور وجود دارد، استان اصفهان با شیب تندتری وارد این جرگه میشود.
وی تعداد سالمندان تحت پوشش مستقیم بهزیستی را ۲۷ هزار نفرعنوان کرد و افزود: بهزیستی در مورد سالمندان دو نقش ایفا میکند؛ یک نقش در دبیرخانه شورای سالمندان است که به ریاست استاندار تشکیل میشود.
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان تصریح کرد: نقش اصلی این شورا، تعیین سیاستهای کلی سالمندی و همگام کردن فعالیتهای دستگاههای دولتی و غیردولتی در عرصه سالمندی است.
وی با اشاره به اینکه برای ورود به عرصه سالمندی، رفع نیازها و توانمندسازی آنان، به یک آمادگی جدی نیاز است، خاطرنشان کرد: فرهنگ سازی عمومی برای هویت بخشی به سالمندان و فعالیتهایی دیگر در حال صورت گرفتن است که امیدوار هستیم زود به نتیجه برسد و جامعه را برای ورود به عرصه سالمندی آماده کند.
فرشاد ادامه داد: سازمان بهزیستی علاوه بر این دبیرخانه، وظایف تخصصی دیگری نسبت به سالمندان دارد.
۳۲ مرکز مراقبت شبانهروزی با ۱۵۰۰ سالمند در اصفهان
وی بیان کرد: ۳۲ مرکز مراقبت شبانهروزی با ۱۵۰۰ سالمند که به صورت شبانهروزی در آنجا زندگی میکنند، تحت نظارت بهزیستی استان قرار دارد.
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان، گفت: ۲۰مرکزدیگر که وظیفه مراقبت از یکهزار سالمند در منزل را به عهده دارد و این افراد تحت نظارت مراقبین ما هستند و علاوه بر این در ۵ مرکز روزانه نیز، حدود ۲۵۰ سالمند به صورت روزانه خدمات دریافت میکنند.
وی پیرامون تامین هزینههای جاری اظهار داشت: بخشی از هزینهها را مردم در قالب خانواده و بخشی را خیرین پرداخت میکنند و قسمتی از هزینهها هم در بخش دولتی پرداخت میشود. علاوه بر آن خدماتی که سایر مددجویان نیاز دارند مثل خدمات توانبخشی، نیاز به واکر، عصا، ویلچر، سمعک و خدمات آموزشی و حمایتهای اقتصادی برای سالمندان از کار افتاده در مجموعه وظایف بهزیستی قرار دارد و سعی داریم به سالمندان تحت پوشش خدمات مد نظر ارائه شود
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان همکاری با سمنها را مهم برشمرد و گفت: یکی از استراتژیهای اصلی دبیرخانه، همکاری با سمنهای مردمی و سمنهایی است که در حیطه سالمندان فعالیت میکنند به کمک ما آمده و در نهادینه کردن فرهنگ سالمندی، نقشی اساسی دارند.
وی با بیان اینکه در بخش مناسبسازی با مشکلات زیادی روبرو هستیم، خاطرنشان کرد: عدم مناسبسازی، حضور سالمند در اجتماع را با مشکل روبرو کرده است لذا اولین قدم بهزیستی به عنوان مهمترین قدم؛ مناسب سازی و ایجاد فضایی برای حضور اجتماعی سالمندان است.
مدیر کل بهزستی استان اصفهان گفت: بهزیستی تلاش میکند تا با دفاع از سالمندان و فرهنگسازی؛ کودکان، جوانان و خانوادهها، حضور و حقوق سالمندان را به رسمیت بشناسند و دفاع از حقوق آنان را، تکالیف و وظایف خود بدانند.
فرشاد با بیان اینکه، یک سالمند نیازش فقط نیازهای توانبخشی نیست؛ افزود: حمایت، سلامت، حقوقی و نیاز به دیده شدن از دیگر نیازهای سالمندان است و هر دستگاهی متناسب با شرایط و اختیاراتی که دارد باید این جمعیت را به عنوان 10 درصد از مخاطبین خود به رسمیت بشناسد.
وی تصریح کرد: انتظار ما از دستگاهها این است که در جای خود حقوق شهروندان ارشد جامعه را جدی گرفته و برای رسیدن سالمندان به حقوق حقه خود از حداکثر اختیارات خود استفاده کنند.
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان گفت: سالمندی به عنوان قسمتی از زندگی و مرحلهای از تکامل همه انسانهاست و همانطور که خانواده برای کوذدک خود ارزش قائل است و وقت میگذارد، برای سالمندان هم اینگونه باشد.
ارسال نظر