English

آب شیرین کن ها در برابر کشند قرمز آسیب پذیرند/ ۱۰ سد در هرمزگان احداث می شود

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای هرمزگان گفت: نیاز هست که سیستم‌های تأمین آب مختلفی را به‌طور هم‌زمان داشته باشیم چراکه سیستم آب‌شیرین‌کن‌های آر او با کشند قرمز از بین می‌روند.

آب شیرین کن ها در برابر کشند قرمز آسیب پذیرند/ 10 سد در هرمزگان احداث می شود

به گزارش خبرگزاری موج هرمزگان، هوشنگ ملایی پیش از ظهر امروز در نشستی خبری اظهار کرد: ما پیش بینی خشکسالی صفر را اصلا نداشتیم که بر اساس آمار ۵۰ سال گذشته حداقل ۲۰ میلیون در سد استقلال و ۱۰ میلیون در سد شمیل آورده بوده اما با توجه به شرایط، این جایگزینی عملا تحقق پیدا نکرده و مشکلات را بوجود اورد.حدود ۶۲ میلی‌متر میانگین بارندگی بوده و چیزی حدود ۸۰ درصد کاهش بارندگی داشتیم.

وی با اشاره به پیش بینی سازمان هواشناسی مبنی بر ادامه خشکسالی تا پایان پائیز گفت: تجربه سال‌های گذشته در استان نشان داده، اگر در فصل پاییز بارندگی نداشته باشیم ممکن است که این موضوع تا پایان سال سوق پیدا کند در نتیجه باید با آمادگی بیشتر و پیش بینی‌های بیشتری مابقی سال را نیز مدیریت کنیم.

مدیریت بحران و پدافند غیر عامل در تمام سدهای هرمزگان

ملائی عنوان کرد: امیدواریم که بتواینم تمام مسائل پدافندی در استان که یکی از آن‌ها انجام مطالعات و تاسسیسات پدافندی در سدهای استقلال و شمیل و جگین و ۱۰ سد دیگر که در حال احداث است  را اجرایی کنیم.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای هرمزگان با اشاره به اینکه از اوایل مهرماه امسال هیچ آبی از میناب برای تأمین آب بندرعباس استفاده نمی‌شود، تصریح کرد: وضعیت سد میناب خوب نیست و حتی سه میلیون مترمکعب هم از حجم مرده آن استفاده شده است.

وی با بیان اینکه تا الان که در پایان نیمه اول سال هستیم سدهای استان هیچگونه آوردی برای تامین آب بخش کشاورزی و شرب نداشته ایم، اضافه کرد: تلاش می‌کنیم با تدابیر پیش بینی شده و مدیریت شرایط تامین آب شرب شهرهای بندرعباس، میناب و خمیر که وابسته به سد استقلال و شمیل و نیان است را به خوبی جلو ببریم.

وی با اشاره به برنامه سازگاری با کم‌آبی‌ها، گفت: کارگروه تخصصی با این عنوان در ستاد کشور به ریاست وزیر نیرو تشکیل شد تا در استان‌ها اجرایی شود، این مصوبه در اوایل مهرماه تصویب شد و محوریتش این بود که در هرمزگان برای تأمین آب شرب و صنعت از منابع زیرزمینی به سمت شیرین سازی آب دریا برویم.

ساخت ۱۰ سد در هرمزگان

وی ادامه داد: مطالعات ساخت ۱۰ سد شامل رودخانه سدیج، شریفی، مرک، زرانی، جاماش، ده شیخ، برآفتاب، کمش، مهران و کل در محدوده استان در حال انجام است که پس از تکمیل مطالعات بحث عملیات آن اجرایی می شود؛ اجرای تأمین آب از سدهای کوچک نیز در دست اقدام است.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای هرمزگان اضافه کرد: از پروژه‌های در حال انجام سد سرنی است که ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

وی بابیان اینکه، برداشت بی‌رویه ماسه از رودخانه‌های میناب در سال‌های اخیر باعث به وجود آمدن چاله‌های بزرگ در بستر رودخانه شده است، اضافه کرد: ایجاد این چاله‌های بزرگ سبب تغییر بستر رودخانه میناب شده که علاوه بر احتمال تشدید سیلاب در مقاطع بحرانی می‌تواند منجر به پدید آمدن مشکلات زیست‌محیطی و همچنین وقوع فجایع انسانی شود.

ملایی تصریح کرد: در اجرای این طرح چاه‌ها به‌وسیله تعدادی کانال به یکدیگر وصل می‌شوند که یک‌بند آبگیر نیز برای انتقال سیلاب به شن چاله‌ها تعبیه‌شده است.

وی افزود: در صورت وجود سیلاب و سرازیر شدن آن، در جریان روان آب‌ها در چاله‌ها تله اندازی می‌شوند و به‌مرورزمان به حالت اولیه خود بازمی‌گردد.

ملایی بیان کرد: ۶۰ حلقه چاه در دشت‌های میناب داشتیم تا از خشکی اراضی آن جلوگیری کنیم، طرح حدود ۵۰۰ هکتاری پایین‌دست سد شمیل را نیز با هدف توسعه گلخانه‌ای اجرا کردیم که واگذاری آن توسط جهاد کشاورزی در حال انجام است.

ساماندهی خورهای بندرعباس با همکاری شهرداری

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای هرمزگان با بیان اینکه در بندرعباس با همکاری‌ با شهرداری مطالعات خورهای شهر شروع شده است، اظهار کرد: مطالعه خور داماهی بالادست خور نایبند و بهسازی خور مجموعه منازل نیروی دریایی هدیش در حال انجام است.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای هرمزگان با بیان اینکه طرح تصفیه فاضلاب شهرک هدیش در حال انجام است، عنوان کرد: هرمزگان نسبت به متوسط کشور حدود ۷۰ میلی‌متر بارندگی کمتری دارد و ترسالی اصلاً برای این استان معنی ندارد، رویکرد سازگاری با کم‌آبی تجربه شده و پروژه‌هایی که اجرا می‌کنیم با همین هدف است.

سیستم آب‌شیرین‌کن ها آسیب پذیرند

وی با بیان اینکه پدافند ایجاب می‌کند که سیستم‌های تأمین آب مختلفی را به‌طور هم‌زمان داشته باشیم چراکه سیستم آب‌شیرین‌کن هم قابل آسیب هستند و آب‌شیرین‌کن‌های آر او با یک کشند قرمز از بین می‌روند، افزود: حفاری‌ها و سدسازی‌هایی که صورت می‌گیرد نیز به همین دلیل بوده و کارهای بزرگی در این زمینه صورت گرفته است.

ملایی با اشاره به اینکه سد نیان کاملاً خشک شده و سد شمیل و جگین و استقلال نیز به حجم مرده خود رسیده‌اند، اظهار کرد: مصرف زیاد آب، ماهیت بخش کشاورزی بوده اما رویکرد کشت در کشور در حال تغییر است، مصرف آب در بخش گلخانه‌ای حدود ۸ – ۹ برابر کاهش میابد و بازدهی آن ۱۰ برابر افزایش داده می شود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه