در صعودهای نیمه دوم سال؛
کوهنوردان از وجود راهنمایان بومی بهرهمند شوند
رئیس هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان گیلان گفت: کوهنوردانی که از دیگر استانها برای صعود به قلههای گیلان مراجعه میکنند، ضروری است از وجود راهنمایان فنی و راه بلدهای بومی استان بهره مند شوند.
به گزارش خبرگزاری موج از گیلان، مصطفی قامتی رئیس هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان گیلان با اشاره به فرارسیدن فصل صعودهای تخصصی، گفت: کوهنوردانی که از دیگر استانها برای صعود به قلههای گیلان مراجعه میکنند، ضروری است از وجود راهنمایان فنی و راه بلدهای بومی تحت نظر هیات کوهنوردی استان بهره مند شوند.
قامتی، با اشاره به فرارسیدن فصل صعودهای تخصصی، اظهار کرد: با توجه به اینکه پاییز و زمستان مختص صعودهای تخصصی است، گاهی شاهد هستیم کوهنوردانی از دیگر استانها برای صعود به قلههای گیلان مراجعه میکنند و در طول مسیر به دلیل شرایط آب و هوایی بد و همچنین پوشش جنگلی، دچار سانحه میشوند.
رئیس هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان گیلان با تاکید بر اینکه کوهنوردی و صعود در نیمه دوم سال همواره مستلزم فراگیری آموزشهای لازم و به همراه داشتن تجهیزات ضروری است، افزود: با توجه به اینکه در نیمه دوم سال شرایط آب و هوایی خصوصا در مسیرهای کوهستانی مدام در حال تغییر است لذا همنوردان گرامی که از خارج از استان مراجعه میکنند باید همواره آمادگی رویارویی با شرایط غیرمترقبه را داشته باشند.
استفاده از تجارب متخصصین کوهنوردی ضروری است
وی با بیان اینکه در مرحله نخست قبل از صعود فراگرفتن دانش کوهپیمایی و کوهنوردی و زندگی در طبیعت و استفاده از تجارب متخصصین این ورزش ضروری است، گفت: به همراه داشتن وسایلی نظیر لوازم استاندارد، پوشاک مناسب با فصل، جی پی اس، کیف کمکهای اولیه، قطب نما، چراغ قوه، تلفن همراه در کلیه صعودها لازم است.
قامتی ادامه داد: اگر برای حضور در طبیعت و محیط کوهستان به روند سریع تغییرات جوی بی توجه باشیم یا آن را دست کم بگیریم و غفلت کنیم، به آسانی در دام طبیعت گرفتار میشویم که تغییرات سریع در وضعیت و شرایط جوی یکی از عمدهترین خطرات طبیعت است. این تغییرات گاه بسیار آرام و گاه چنان سریع و آنی رخ میدهند که فرصت عکس العمل مناسب و به موقع را به انسان نخواهند داد.
کارگروه راهنمایان از جمله کارگروههای فعالی است
رئیس هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان گیلان با بیان اینکه کارگروه راهنمایان از جمله کارگروههای فعالی است که اقدام به ساماندهی راهنمایان متخصص و راهبلدهای بومی و محلی کرده است، افزود: هیاتهای کوهنوردی در همه شهرستانهای استان فعال هستند؛ همواره راهنمایان فنی و بومی ما در بخشها و شهرستانها آمادگی لازم جهت راهنمایی کوهنوردان را دارند.
وی اضافه کرد: کوهنوردان گرامی در زمان بروز خطر و حادثه آرامش خود و دیگران را حفظ کنند، از نیروهای امدادی هیات کوهنوردی و هلال احمر در بخش یا شهرستان موردنظر کمک بگیرند، از وسایل ارتباطی به جز در مواقع ضروری استفاده نکنند تا امکان تماس تیم پشتیبان یا امداد وجود داشته باشد، از انجام فعالیتهای خسته کننده و بی نتیجه پرهیز کرده و انرژی خود را برای مواقع ضروری ذخیره کنند.
ارسال نظر