معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمانشاه:
نمیتوان با بودجه خانه ۹۰ متری، ساختمانی با متراژ بالاتر ساخت
سالاری گفت: دولت تعهد کرده بود که تا پایان شهریور امسال ۱۲ هزار و ۵۰۰ واحد تخریبی روستایی و ۷۵۰۰ واحد تخریبی شهری را نیز پایان سال ۹۸ تحویل دهد.
معاون عمرانی استاندار کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج کرمانشاه، در خصوص آخرین وضعیت عمرانی زلزلهزدگان شهری و روستایی پس از گذشت یک سال، ابراز داشت: زلزله 21 آبان 96 به 100 هزار واحد مسکونی آسیب وارد کرد و برآورد اولیه خسارات هم پنج هزار میلیارد تومان بود اما طی سیاست بلندمدت دولت بهموازات احداث واحدهای تخریبی، دیگر واحدهای مسکونی نیز میبایست مقاومسازی میشد که بر اساس آن واحدهای تعمیری وامهایی با کارمزد چهار درصد در اختیار مالکان آنها گذاشت.
سالاری در پاسخ به این سؤال که تاکنون بخشهای دولتی چه تعداد واحد مسکونی را در اختیار زلزلهزدگان قرار دادهاند، ابراز داشت: دولت تعهد کرده بود که تا پایان شهریور امسال 12 هزار و 500 واحد تخریبی روستایی و 7500 واحد تخریبی شهری را نیز پایان سال 98 تحویل دهد.
وی بابیان اینکه در حال حاضر ساخت و تعمیر 16 هزار و 200 واحد مسکونی روستایی در مناطق زلزلهزده به اتمام رسیده است، گفت: کار بازسازی واحدهای تخریبی روستایی به اتمام رسیده و تحویل متقاضیان شده و اکنون واحدهای نیازمند به تعمیر و مقاومسازی در دستور کار است و تعداد این واحدها به 36 هزار مورد میرسد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمانشاه به انتقاداتی در مورد برپا بودن چادر و کانکس در مناطق زلزلهزده بعد از گذشت یک سال از وقوع این حادثه نیز اشاره کرد و گفت: واحدهایی تخریبی نوع 2 که اکنون مشغول تعمیر و نوسازی هستند تا اتمام کار در کانکسها مستقرشدهاند و اینها بهدلخواه خود و برای مقاومسازی واحدهای خود این روش را انتخاب کردهاند وگرنه این خانوارها سرپناه دارند و مشکلی از این لحاظ نداشتند.
بنا بر گفته سالاری، دولت درمجموع کمکهای بلاعوض و تسهیلات اعطایی 57 میلیون تومان به هر خانوار زلزلهزده کمک کرده که رقم خوبی است اما با توجه به نوسانات اخیر بازار و افزایش قیمت مصالح ساختمانی درخواست مردم بهحق است و دولت افزایش کمکها را بررسی میکند.
وی تصریح کرد: بهطورقطع نمیتوان با بودجه واحد 80 یا 90 متر خانهای با متراژ بالاتر ساخت و مشکلی که در حال حاضر خیلی از واحدها با آن روبرو هستند این مسئله است که افراد سعی دارند با جذب اعتبار بیشتر به هر قیمتی خانههایی بزرگتر اما باکیفیت درست کنند که این از توان دولت و ما خارج است.
مستأجران زلزلهزده صاحب زمین میشوند
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمانشاه در ادامه سخنان خود تعیین تکلیف مستأجران در شهر سرپل ذهاب را یکی دیگر از اقدامهای دولت در جریان روند بازسازی این شهر دانست و گفت: برآورد اولیه ما از تعداد مستأجران در این شهر پنج هزار نفر بود که در کانکس مستقر شدند که پس از بررسیهای انجامشده، تعداد سه هزار و 600 مستأجر تائید شد و اکنون موافقتنامه واگذاری زمین به این تعداد خانوار با سازمان ملی زمین و مسکن و راه و شهرسازی منعقدشده و قرار است زمینهایی به این خانوارها واگذار شود و آنها نیز گروههای ساخت تشکیل دهند و با استفاده از زمین رایگان و وام کمبهره دولت اقدام به ساخت واحد مسکونی کنند.
وی از مردم خواست کمک کنند تا توقعات نسبت به دولت بالا نرود چراکه این عدالت اجتماعی نیست که فردی مستأجر و فاقد هرگونه ملکی به همان میزانی که مالک یک واحد که مسکنش تخریبشده بوده از دولت درخواست کمک کند.
او اضافه کرد: در روستاها تعداد مستأجران کم است اما اگر کسی این شرایط را داشت در صورت فراهم بودن زمین، بنیاد مسکن وام ساخت پرداخت میکند.
گفتنی است که استانداری کرمانشاه بهعنوان نماینده عالی دولت و سکاندار امور شهری و روستایی هر منطقه به ریاست استاندار، معاونین و زیرمجموعهها در همان ساعات اولیه زلزله در کنار سفرهای رئیسجمهور و وزرا در منطقه حضورداشته و از نزدیک وضعیت را موردبررسی قرار داده است.
ارسال نظر