معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان اعلام کرد:
مصرف نمک تصفیه نشده خطرناک است/هشدار دانشگاه علوم پزشکی گیلان در خصوص مصرف نمک دریا
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: هموطنان از خرید هرگونه نمک با عنوان «صادراتی صنعتی» و یا «نمک دریا» جداً خودداری کنند.
به گزارش خبرگزاری موج از گیلان، محمد عباسی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان اظهار کرد: نمک یددار تصفیه شده، نمکی است کاملا بهداشتی که ناخالصیهای نامحلول آن مانند فلزات سنگین و همچنین ناخالصیهای محلول آن همچون آهک، شن و ماسه، در کارخانه از آن جدا شده و به آن ید اضافه شده است.
مصرف نمک تصفیه نشده خطرناک است
وی با بیان این که مصرف نمک تصفیه نشده به علت داشتن ناخالصی در افرادی که سابقه بیماریهای گوارشی، کلیوی و کبدی دارند، خطرناک است، گفت: مصرف مداوم این نوع نمکها در افراد سالم نیز میتواند منجر به بروز ناراحتیهای گوارشی، کلیوی، کبدی و حتی کاهش جذب آهن در بدن شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تاکید بر این که هموطنان در خرید نمک دقت کنند که عبارت «نمک یددار تصفیه شده» بر روی بستهبندی نمک درج شده باشد، تصریح کرد: هموطنان از خرید هرگونه نمک با عنوان «صادراتی صنعتی» و یا نمک دریا جداً خودداری کنند.
توجه به تاریخ مصرف نمک و وجود پروانه ساخت
عباسی ادامه داد: همواره به تاریخ مصرف نمک و وجود پروانه ساخت از وزارت بهداشت روی بسته بندی نمکها توجه کنید. فقط نمکهایی قابل مصرف و مجاز هستند که شماره پروانه ساخت برروی بستهبندی آنها درج شده باشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان این که نمک و غذاهای شور باید به مقدار کم مصرف شود، یادآور شد: همان مقدار کم نمک نیز صرفاً باید از نوع تصفیه شده یددار باشد.
نمک و غذاهای شور باید به مقدار کم مصرف شود
عباسی یادآور شد: در حال حاضر مصرف نمک که خصوصاً در غذاهای آماده به میزان زیاد مورد استفاده قرار میگیرد در کشور ما بالاست. طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی حداکثر مقدار مصرف روزانه نمک ۵ گرم است و این در حالی است که میزان مصرف نمک در کشور ۳-۲ برابر این مقدار برآورد شده است. به دلیل مصرف زیاد نمک از سوی مردم، مشکلات زیادی وجود دارد و هنوز با فرهنگ کاهش مصرف نمک فاصله زیادی داریم. نمک و غذاهای شور باید به مقدار کم مصرف شود و همان مقدار کم نمک نیز فقط از نوع تصفیه شده یددار باشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان این که نگهداری و ذخیره نمک یددار به مدت طولانی (بیش از یک سال) موجب از دست رفتن بخشی از ید آن میشود، یادآور شد: برای حفظ ید در نمک، باید نمک را دور از نور و رطوبت و در ظرف در بسته پلاستیکی، چوبی، سفالی و یا شیشههای رنگی و تیره نگهداری کرد و جهت اضافه کردن آن به غذا در زمان طبخ، نمک را در انتهای پخت اضافه کرد تا ید آن در حداکثر مقدار حفظ شود.
ارسال نظر