رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی هرمزگان؛
عرضه آزاد مواد دخانی نوعی تبلیغ محسوب میشود
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی هرمزگان گفت: منع استفاده از دخانیات در اماکن عمومی، افزایش قیمت و مالیات بر سیگار، ممنوعیت استفاده از مواد دخانی در اماکن عمومی، ممنوعیت تبلیغات در محلهای عرضه مواد دخانی و سایر اقدامات بازدارنده موجب کاهش مصرف و کنترل دخانیات و در نهایت کاهش بیماریها و مرگ میر در کشور خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری موج هرمزگان، دکتر «سید حسین داودی» در سومین کنگره ملی دخانیات و سلامت با محوریت پیشگیری و کنترل دخانیات در بندرعباس با اشاره به آمار مرگومیر ناشی از استعمال دخانیات در دنیا گفت: متأسفانه بیش از ۶ میلیون مرگ در دنیا به علت مصرف مواد دخانی به ثبت رسیده است که از این تعداد ۶۰۰ هزار نفر به دلیل رفتارهای غلط که همان دود تحمیلی ناشی از مصرف دخانیات است از بین میروند.
وی بیان کرد: اقداماتی در سال ۲۰۰۳ میلادی در جهت کنترل دخانیات توسط مجمع بهداشت جهانی صورت گرفت و بیش از ۱۷۲ کشور جهان و اتحادیه اروپا از زمان تصویب، این پیمان را امضا کردهاند. هدف کنوانسیون کنترل دخانیات و پروتکلهای آن حفظ نسلهای حال و آینده از اثرات زیانبار بهداشتى، اجتماعى زیستمحیطی و اقتصادى استعمال دخانیات و قرار گرفتن افراد در معرض دود حاصل از دخانیات از طریق ایجاد چارچوبى براى اقدامات درزمینه کنترل دخانیات است که قرار است توسط اعضاء در سطح ملى، منطقهای و بینالمللی بهمنظور کاهش چشمگیر و مداوم رواج استعمال دخانیات و قرار گرفتن افراد در معرض دود دخانیات صورت گیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی هرمزگان تصریح کرد: با توجه به ممنوعیت تبلیغات دخانیات در کشور و عرضه آزاد مواد دخانی که خود بهنوعی تبلیغ محسوب میشود؛ باید با استفاده از ظرفیتهای مهمی از جمله صداوسیما نشریات و فضای مجازی با ارائه تبلیغات خلاقانه و ایجاد کمپینهای اطلاعرسانی با دخانیات مبارزه کنیم.
داودی خاطرنشان کرد: منع استفاده از دخانیات در اماکن عمومی، افزایش قیمت و مالیات بر سیگار، ممنوعیت استفاده از مواد دخانی در اماکن عمومی، ممنوعیت تبلیغات در محلهای عرضه مواد دخانی و سایر اقدامات بازدارنده موجب کاهش مصرف و کنترل دخانیات و در نهایت کاهش بیماریها و مرگ میر در کشور خواهد شد.
ارسال نظر