English

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست کشور مطرح کرد؛

لزوم تشکیل گارد ساحلی برای محافظت از عرصه‌های آبی/ برگزاری برنامه‌ای با عنوان نبرد با غول پلاستیک در بندرلنگه

معاون محیط‌زیست دریایی سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور گفت: در برنامه ششم توسعه اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور تشکیل گارد ساحلی در اولویت قرار دارد که ساختار و وظایف آن نیز پس از طی مراحل قانونی جهت اجرا ابلاغ خواهد شد.

لزوم تشکیل گارد ساحلی برای محافظت از عرصه‌های آبی/ برگزاری برنامه‌ای با عنوان نبرد با غول پلاستیک در بندرلنگه

به گزارش خبرگزاری موج هرمزگان، «پروین فرشچی»  در شورای اداری بندرلنگه و بندرکنگ در استان هرمزگان گفت: کشور ما با برخورداری از سه حوضه آبی  مهم در (دریای خزر، خلیج‌فارس و دریای عمان) با بیش از شش هزار کیلومتر خط ساحلی، ۵۵ جزیره و سه هزار کیلومتر مرز دریایی، کشوری دریا محور به‌شمار می‌آید.

وی افزود: این سه حوضه آبی به‌تناسب ویژگی و شرایط شان با تهدیدهای زیادی همچون انواع آلودگی‌های نفتی، پساب‌ها، آب توازن کشتی‌ها، زباله‌های دریایی روبرو هستند به‌نحوی‌که برخی آسیب‌های بالقوه قابل جبران نخواهد بود.

معاون محیط‌زیست دریایی سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور تصریح کرد: بر اساس بررسی‌هایی که انجام داده‌ایم بسیاری از کشورها برای حفاظت از عرصه های آبی خود گارد ساحلی تشکیل داده‌اند که متشکل از چندین ارگان مرتبط با بخش دریایی است.

فرشچی عنوان کرد: در برنامه ششم توسعه اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور تشکیل گارد ساحلی در اولویت قرار دارد که ساختار و وظایف آن نیز پس از طی مراحل قانونی جهت اجرا  ابلاغ خواهد شد.

وی با اشاره به وظایف گارد ساحلی، گفت:  گارد ساحلی باهدف ایجاد امنیت آب‌های ساحلی در تمام زمینه‌ها ازجمله محیط‌زیست فعال خواهد بود.

معاون محیط‌زیست دریایی سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور عنوان نمود: هدف از تشکیل گارد ساحلی به  این معناست که نهادها و دستگاه‌های مختلف مرتبط با دریا هر نوع تجهیزاتی را که دارند، باهم تجمیع کنند و در قالب یک گارد ساحلی واحد از آب‌های ساحلی و دریاهای کشور محافظت کنند.

 فرشچی با اشاره به معضل پلاستیک در دریاها و اقیانوس‌ها گفت: در دنیا ۸۰ تا ۷۰ درصد زباله‌های تولیدی پلاستیک  هستند یعنی هر ثانیه ۱۶۰ هزار کیسه پلاستیکی در دنیا تولید می‌شود که متأسفانه حجم زیادی از آن وارد دریاها و اقیانوس‌ها می‌شود.

وی اظهار داشت: در کشورها قوانین و مقررات ملی برای مدیریت زباله‌های دریایی وجود دارد اما نیازمند یک مکانیزم جهانی برای مقابله با آن هستیم.

معاون محیط‌زیست دریایی سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور گفت: ما در سطح ملی قانون پسماندها را داریم اما متأسفانه در سطح ملی قوانین و مقررات کمی در خصوص دریاها وجود دارد.

فرشچی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کمپین «نه به پلاستیک»، از برگزاری برنامه‌ای در سطح ملی و در راستای ارتقای فرهنگ زیست‌محیطی در شهرستان بندرلنگه خبر داد.

وی بابیان اینکه این برنامه در هفته اول اسفندماه و در قالب برنامه‌ای فرهنگی در راستای مقابله با آلایندگی‌های پلاستیکی با عنوان «نبرد با غول پلاستیک» اجرا می‌شود، ادامه داد:  در این برنامه با مشارکت  شهروندان طی ده روز زباله‌های خشک پلاستیک در مدارس، منازل و سواحل جمع‌آوری و در اختیار شهرداری قرارمی گیرد.

در این جلسه  همچنین «مراد زرهی» معاون برنامه‌ریزی و امور عمرانی فرمانداری بندرلنگه با اشاره به فعالیت ترجمان‌های دریایی و صنایع وابسته به اقتصاد دریا محور در راستای ایفای مسئولیت اجتماعی این صنایع خواستار ارائه خدمات اجتماعی و فرهنگی در مناطق شهری و روستایی گردید.

وی همچنین پیشنهاد راه‌اندازی مرکز تحقیقات دریایی در غرب استان هرمزگان و با مرکزیت بندرلنگه را مطرح نمود.

 شیخ بهجت امام‌جمعه اهل سنت شهرستان بندرلنگه  نیز ایجاد شاخص محیط زیستی را وظیفه همگانی دانست و افزود:  برای جلوگیری از مشکلات زیست‌محیطی و بهداشتی بایستی همه ادارات و ارگان‌های دولتی کمک کنند چراکه محیط‌زیست به‌تنهایی قادر به رفع مشکلات نخواهد بود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه