نگاهی به آثار کهن در شهرستان تفت؛
جاذبه های گردشگری تفت را بشناسید/ زیباترین و دیدنی ترین مکان های گردشگری تفت
آثار تاریخی در شهرستان تفت بسیار زیاد و زیبا است. برخی از آثار تاریخی باقیمانده از ادوار گذشته در شهرستان تفت می توان به بقعه چهل دختران، آبشار دره گاهان، غار زمرد، قلعه شواز و عمارت و باغ صدری اشاره کرد.
به گزارش خبرگزاری موج یزد، شهرستان تفت یکی از شهرستان های استان یزد است.با برخی از آثار کهن و دیدنی این شهرستان آشنا می شویم.
اقامتگاه بومگردی باغ دو سرو در شهرستان تفت
اقامتگاه بومگردی باغ دو سرو در شهرستان تفت بیش از ۱۰۰ سال قدمت دارد، که در زمستان سال ۱۳۹۵ به عنوان اقامتگاه بوم گردی به بهره برداری رسید. این اقامتگاه دارای ۷ باب اتاق می باشد که به صورت سنتی طراحی شده است. اقامتگاه باغ دو سرو در فاصله ۲۵ کیلومتری از شهر یزد قرار دارد. در داخل این مجموعه، یک قنات قدیمی وجود دارد که مهمانان گرامی می توانند از مسیر تعبیه شده، از این قنات بازدید کنند. این بنا بین دو سرو کهنسال قرار دارد و به همین دلیل اقامتگاه باغ دو سرو نامگذاری شده است. به دلیل القاء حس نوستالژیک، اتاق های اقامتگاه بوم گردی دو سرو فاقد تلویزیون و یخچال است.
پیست اسکی طبیعی سخوید
کوهستان های سخوید روستایی در توابع شهرستان تفت فصل زمستان شاهد بارش برف و باران فراوان هستند از جمله در پیست اسکی سخوید. این پیست در دامنه های شیرکوه در شهرستان تفت واقع است . همه ساله با فرا رسیدن زمستان و بارش برف، مردم از شهرهای اطراف با اشتیاق فراوان برای تفریح و اسکی و برف بازی به اینجا می آیند.
چشمه تامهر
این چشمه در فاصله ۶ کیلومتری شهر تفت و در کنار راه آسفالته یزد- شیراز واقع شده و ارزش و اهمیت گردشگری خاصی برای علاقهمندان دارد. این چشمه غالباً از اوایل بهار تا اواخر تابستان دارای آب نسبتاً خوبی است و با شروع فصل پاییز آبدهی آن کم میشود و به همین دلیل است که نام این چشمه را تامهر گذاشتهاند.
کاروانسرای دهشیر
کاروانسرای دهشیر که در بین مردم به رباط مشهور است در عصر قاجار جنوب دهشیر ساخته شده و اکنون در مرکز این دهستان می باشد و چون دهشیر بر سر راه ابریشم قرار داشته است و در یک منطقه کویری می باشد این کاروانسرا بسیار پر رونق بوده و پذیرای مسافران و تجار و زائران زیادی بوده است و اکنون تحت نظر میراث فرهنگی و به عنوان مدرسه راهنمایی دخترانه مورد استفاده است.
مسجد شاه ولی
این مسجد درجنب خانقاه ساخته شده است و جامع مفیدی بنای اولیهی آنرا بهخانش بیگم همشیره شاه طهماسب که همسر یکی از نوادههای شاه نعمتالله بوده است نسبت میدهد (مستوفی بافقی : ۶۰ ) بنا به قول ایرج افشار قدیم ترین تاریخی که حدود بنای مسجد را نشان میدهد سنگ محراب آن است که مربوط به سال ۸۷۳ هجری است و حال آنکه خانش بیگم در ۹۹۹ هجری فوت کرده است. بنابراین احتمال اینکه تاریخ بنای این مسجد مربوط به قبل از زمان وی باشد صحیح تراست آیتی بنای این مسجد را به شاه ابوالولی فرزند شاه ابوالمهدی منسوب میداند وی معاصر شاه عباس بوده وچندی حکومت یزد داشته است. مسجد شاه ولی (مسجد امام) مربوط به سدهٔ ۸ ه. ق. است و در تفت، محله بازار واقع شده است. این اثر در تاریخ ۲۳ اسفند ۱۳۴۶ با شمارهٔ ثبت ۷۷۱ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
مجموعه تاریخی امام
مجموعه امام تفت در میدان مرکزی شهرستان تفت قرار دارد. این مجموعه شامل مسجد، بقعه، حسینیه، آب انبار، بازار و مدرسه است که با فاصله بسیار نزدیکی از هم قرار گرفته اند. مسجد امام (شاه ولی) به دستور خانش بیگم خواهر شاه تهماسب در قرن نهم هـ. ق ساخته شد. ساختمان مسجد از خشت و آجر و دارای تابستانخانه ای با ایوان، گنبد و گرمخانه ای در ضلع غربی آن است. بالای گنبد ماذنه ای وجود دارد و راه پله دسترسی به آن، از روی گنبد و در ضلع شمالی آن ساخته شده است.
کوه ارنان
کوه تاریخی ارنان شهرستان تفت یزد که به عنوان نخستین کوه استان در سال ۷۸در فهرست آثار ملی به ثبت رسید، از جمله جاذبههای تاریخی و طبیعی به شمار میرود. کوه ارنان در فاصله یکصد کیلومتری مرکز یزد قرار دارد و ارتفاع آن از دامنه ۸۴۰ متر و محیط آن ۲۵کیلومتر است. سنگ های این کوه از جنس آهکی و گچی و از رسوبات دوران سوم زمین شناسی است
کوه عقاب تفت کوهی منحصر به فرد
کوه عقاب با ارتفاع ۲۰۱۸ متر در ۵/۱ کیلومتری غرب روستای فراشاه واقع شده است. این کوه که بسیار شبیه عقاب است، مورد توجه علاقهمندان به ورزش کوهنوردی است و توجه مسافران این روستا را جلب میکند. روستای اسلامیه (فراشاه) از توابع بخش مرکزی شهرستان تفت است، که با مختصات جغرافیایی ۵۴ درجه و ۶ دقیقه طول شرقی و ۳۱ درجه و ۴۴ دقیقه عرض شمالی، در ۵ کیلومتری جنوب غربی شهر تفت قرار گرفته است. این روستا از شمال به کوه انجیرایی، از شرق به کوه گلوبادام، از غرب به کوه عقاب و از جنوب به کوه سهراب محدود شده است.
بقعه شاه خلیل
بنایی زیارتی که قدمت آن ب هدوره صفویان می رسد. بناى بقعه یا خانقاه شیخ خلیلاللّه ثانى که نوادهٔ شاه نعمتاللّه ولى است جزئى از مجموعهٔ وسیعى بود که به عنوان خانقاه توسط شاه نعمتاللّه ولى ایجاد شده است. در حال حاضر بناى بقعه مربع شکل است و گنبدى آجرى بر فراز آن و اتاقى در سمت راست آن مشهور به مقبرهٔ سید محمد از مجموعهٔ قدیم برجاى مانده است.
ارسال نظر