حسن شاهرخی در گفتگو با موج؛
منطقهی ویژه اقتصادی پارسیان هاب سوم پتروشیمی کشور است/آثار منطقهی ویژه اقتصادی پارسیان فراتر از اقتصاد کشور خواهد شد
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان گفت: در اواخر سال گذشته وزیر نفت این منطقه را بعد از ماهشهر و عسلویه بهعنوان هاب سوم پتروشیمی کشور معرفی کرد و اگر ما این دو منطقه بهعنوان هابهای اول و دوم پتروشیمی را بهدرستی بشناسیم چشمانداز آینده پارسیان را بهتر تجسم خواهیم کرد. با توجه به این موضوع آثار اقتصادی منطقهی ویژه اقتصادی پارسیان فراتر از اقتصاد کشور خواهد شد.
خبرگزاری موج هرمزگان|جهانگیر سایانی، سومین همایش بینالمللی فرصتهای سرمایهگذاری هرمزگان روز گذشته ( سهشنبه ۲۷ فروردین ۹۷) به کار خود پایان داد. در این همایش ۵۰۰ مهمان داخلی و خارجی حضور داشتند که فرصتهای سرمایهگذاری در شش محور صنعت و معدن، انرژی، حملونقل و عمران شهری، شیلات و کشاورزی، گردشگری و مناطق آزاد آشنا شدند.
بر اساس گزارشهای واصله در این همایش ۲۴۰ تفاهمنامه با سرمایهگذاران به امضا رسید که بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان منابع سرمایهگذاری مجموع این طرحها در هرمزگان خواهد بود.
در حاشیه اختتامیهی این همایش بینالمللی با «حسن شاهرخی» مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان گفتگوی کوتاهی انجام دادیم که در ادامه میخوانید.
برگزاری همایشهای بینالمللی از این دست چقدر در جذب سرمایهگذار و رشد و تعالی استان هرمزگان تأثیرگذار است؟
همایشهایی ازایندست دستاوردهای چند وجهی دارند از یکسو سرمایهگذاران در جریان سیاستهای کلان دولتی و همهجانبه در استان قرار میگیرند و از دیگر سو مذاکرات و لابیهایی در حاشیه این همایشها بین مدیران میانی و سرمایهگذاران اتفاق میافتد که به نظر من این حاشیهها کمتر از خود متن نیست.
منطقه ویژهی اقتصادی پارسیان چه زیر ساختهایی را برای سرمایهگذاران احتمالی فراهم کرده است؟
مناطق ویژهی اقتصادی در جمهوری اسلامی ایران یک سری مزیتهای قانونی دارند که در همهی مناطق ویژه یکسان است و از این حیث تفاوت خاصی میان منطقه ویژه اقتصادی پارسیان با دیگر مناطق ازایندست وجود ندارد؛ اما این منطقهی ویژه اقتصادی بهصورت خاص با دارا بودن 14 کیلومتر خط ساحلی و قابلیت احداث بندر با دیگر مناطق اقتصادی تفاوت دارد. با توجه به اینکه از سال گذشته احداث بندر به شکل جدی پیگیری شده و بهزودی یکی از اسکلههای آن افتتاح خواهد شد از معدود مناطق اقتصادی کشور خواهد بود که واجد بندر به جهت ترانزیت و صادرات و واردات کالا خواهد بود و آب و برق نیز از مهمترین زیرساختهایی است که سرمایهگذاران پیگیر آن هستند و خوشبختانه آب و برق موردنیاز برای دوران ساخت در منطقه ویژه اقتصادی پارسیان پیشبینیشده که سرمایهگذاران در موعد تعیینشده کار خود را به اتمام برسانند.
تمرکز شما در این همایش بیشتر برای جذب چه سرمایهگذارانی بود و آیا موفق به جذب سرمایهگذار شدید؟
ما باهدف امضای تفاهمنامه به این همایش نیامدیم. ما چهار سرمایهگذاری قطعی پتروشیمی و برای هرکدام حوزههای فولاد، آلومینیوم، برق و آب نیز یک سرمایهگذار قطعی داریم که هرکدام بالغ بر یک میلیارد یورو در منطقه اقتصادی پارسیان سرمایهگذاری کردهاند. هدف ما از شرکت در این همایش جذب سرمایهگذار نبود؛ درواقع ما با سرمایهگذاران منطقه ویژه اقتصادی پارسیان در این همایش شرکت کردیم تا متولیان دولتی و همچنین بخش خصوصی استان هرمزگان با این سرمایهگذاران آشنا شده و برای همکاری با آنها مذاکراتی داشته باشند و همچنین بااطلاع رسانی بتوانیم در این میان از ظرفیت سرمایهگذاران خرد استان نیز استفاده کنیم.
چشمانداز منطقه ویژه اقتصادی پارسیان را چگونه میبینید؟
همانگونه که مستحضرید در اواخر سال گذشته وزیر نفت این منطقه را بعد از ماهشهر و عسلویه بهعنوان هاب سوم پتروشیمی کشور معرفی کرد و اگر ما این دو منطقه بهعنوان هابهای اول و دوم پتروشیمی را بهدرستی بشناسیم چشمانداز آینده پارسیان را بهتر تجسم خواهیم کرد. با توجه به این موضوع آثار اقتصادی منطقهی ویژه اقتصادی پارسیان فراتر از اقتصاد کشور خواهد شد.
ارسال نظر