مدیر بورس منطقهای همدان در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری موج توضیح داد:
برنامه ها و اقدامات بورس منطقه ای همدان در سال ۱۳۹۸
مدیر بورس منطقهای همدان در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری موج ضمن اشاره به چیستی بورس و نقش آن در اقتصاد از برنامه ها و اقدامات بورس منطقه ای همدان در سال ۱۳۹۸ توضیح داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج همدان، بورس منطقهای همدان مدیریت جدیدی را تجربه می کند؛ علی اسکندری مدیری جوان و خوش سابقه که به تازگی سکان هدایت بورس منطقهای همدان را به عهده گرفته است با سوابقی ۲۰ ساله در حوزههای گوناگون اقتصاد؛ دارای دکتری مدیریت کسب و کار، دانشجوی دکتری اقتصاد و در حال گذراندن دورههای تامین مالی شرکتی و فاینانس در آکادمی تجارت لندن LAT است.
اسکندری فعالیت خود را از کارشناسی در بورس تهران آغاز می کند و در مقاطع زمانی سپری شده تاکنون، سمت های مختلفی را به عنوان مدیر عامل مشاور سرمایهگذاری، قائم مقام کارگزاری بانک، معاون اقتصادی، عضو هیئت مدیره تعدادی از شرکتهای زیر مجموعه بانک و... پشت سرگذاشته است.
تمامی ویژگیهای مدیر جدید بورس منطقهای همدان نوید از آیندهای روشن به جهت رشد و اعتلای بورس در همدان میدهد.
مختصری در باب چیستی بورس
با توجه به اینکه بورس یکی از ارکان مهم اقتصاد در جوامع امروزی را شکل میدهد، با علی اسکندری که به تازگی مسئولیت هدایت بورس منطقهای همدان را به عهده گرفته است به گفتگو نشستیم؛
شرح این گفتگو را در متن ذیل بخوانید:
علی اسکندری، مدیر بورس منطقهای همدان ، با اشاره به موضوعات مقدماتی و تعاریف مشخص در بورس، اظهار داشت: "بورس" کلمهای فرانسوی به معنای کیف پول است و برای شناخت بورس بهتر است به بررسی بازار پرداخت.
در یک تعریف ساده، میتوان گفت بازار مکانی است که در آن خرید و فروش صورت میگیرد؛ و سادهتر این است که بگوییم هرگاه شرایطی فراهم شود که بین خریدار و فروشنده رابطه برقرار شود و معاملهای صورت پذیرد بازار تشکیل شده است.
اسکندری افزود: در بازارها به طور کلی دو نوع دارایی، داراییهای واقعی و داراییهای مالی، مورد معامله قرار میگیرند. داراییهای واقعی همان داراییهای فیزیکی هستند مثل زمین، ساختمان و انواع کالا مانند ماشین، لوازم خانگی و .... اما داراییهای مالی داراییهای کاغذی و بهتر بگوییم اسنادی هستند، مثل سهام و اوراق مشارکت. بورس بازاری است که در آن داراییهای مالی مورد معامله قرار میگیرد.
کوتاه؛ از آنچه بر بورس گذشت
وی در ادامه مطرح کرد: تاسیس اولین بورس به اواخر قرن چهارده و اوایل قرن پانزده در کشور هلند بر میگردد. اما بورس به صورت مدون از دو قرن پیش شروع به فعالیت کرده است در حال حاضر با پیشرفت تکنولوژی و استفاده از ابزارهای الکترونیکی بیشتر معاملات در بورس از طریق رایانه صورت میگیرد .
بورس زیر نظر نهاد واحد نظارتی که معمولا سیاستهای آن توسط بالاترین مراجع ذیربط دولتی در هر کشور اعمال میشود که با حضور و مشارکت فعال بخش خصوصی ایجاد میشود.
مدیر بورس منطقهای همدان با اشاره به اتاق پایاپای که تضمین و تسویه قراردادها را بر عهده دارد و از جمله مهمترین بخشهای آن محسوب میشود، بیان کرد: علاوه برآن واحد نظارت داخلی (در داخل بورس) هیات بازرسین و داوری ارکان اصلی ساختار بورس را تشکیل میدهند.
وی در ادامه این گفتگو افزود: انواع بورسها را میتوان به سه دستهی کلی بورس کالا ، بورس انرژی و بورس اوراق بهادار طبقهبندی کرد.
بورس و رونق اقتصاد
مدیر بورس منطقهای همدان ضمن ابراز خوشحالی از اینکه می تواند از تجربیات خود در ارتقای بورس به صورت کلی و خاص بورس استان همدان با توجه به اینکه در زادگاهاش مشغول به خدمت شده است بهره ببرد، اظهار داشت:
با توجه به تجربهای که در بورس اوراق بهادار در تهران و مرکز داشتهام، اینگونه برمی آید که علیرغم تلاشهای مدیران سابق، شاید تاکنون از فرصتهای موجود به جهت رشد بورس همدان بهره لازم گرفته نشده است.
اسکندری با بیان اینکه بورس مکانیزمی جهت ارتباط بین سرمایهگذار و بنگاههای بزرگ است، خاطر نشان کرد: جذب سرمایه در این حوزه رونق اقتصاد را به همراه خواهد داشت.
آموزش در بورس منطقهای همدان
وی افزود: با توجه به شرایط موجود در بورس منطقهای همدان و الزاماتی که به صورت کلی در زمینه بورس وجود دارد، برنامههایی را برای بورس منطقهای همدان درنظر گرفتهام و از این میان میتوان به موضوع اساسی و بسیار مهم آموزش اشاره کرد.
مدیر بورس منطقهای همدان با حائز اهمییت خواندن مقوله آموزش در بورس از تمایل مردم و ساکنان جامعه محلی در استان و شهر همدان به یادگیری مطالب مرتبط با بورس خبر داد و گفت: آموزش را درسه سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته با عنوانهایی همچون دورههای آموزش تحلیل بازار سرمایه، دورههای تحلیلی بورس و مباحث تخصصی مرتبط و ... برگزار خواهیم کرد.
اسکندری افزود: کلاسها و دورههای آموزشی مرتبط و مختص به دانشجویانِ حسابداری، اقتصاد و بازرگانی و ... نیز برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به اساتید مجربی که در استان وجود دارد، ابراز کرد: جلساتی با اساتید دانشگاهها برگزار شده است تا موضوع مذکور شکلی مدون پیدا کند.
وی در ادامه این گفتگو مطرح کرد: آمیخته شدن مباحث تئوریک اقتصاد و عملکردهای اجرایی در این حوزه بیش از پیش در رونق اقتصاد و سرمایهگذاری دارای نقش خواهد بود.
کاهش فاصله میان بورس و آحاد جامعه/ نقش رسانه در آموزش بورس
مدیر بورس منطقهای همدان با تاکید بر نقش رسانهها در اطلاعرسانی و آگاهیبخشی به جامعه در مقوله بورس، تصریح کرد: افراد زیادی تمایل به حضور در بورس و انجام کنشهای مرتبط به آن را دارند؛ در این میان رسانه در انواع دیداری و شنیداری آن میتواند یاریرسان بورس و جامعه باشد.
اسکندری مطرح کرد: به جهت آموزش بورس در آحاد جامعه و کاهش فاصله موجود بین بورس و اصناف و قشرهای متفاوت مردمی، هفتههایی را با عناوینِ مشخصی مانند: بورس و پزشکان، هفته بورس ومعلمان، بورس و شهرداری و ... شکل خواهیم داد که از این رهگذر، یادگیری مباحث بورس و اوراق بهادار برای جامعه هدف و سرمایهگذاران اتفاق بیفتد و چرخ اقتصادی کشور نیز از آن بهرهمند شود.
وی با اشاره به مباحث آموزشی بورس که دو سطح کلان و خرد را در بورس پوشش میدهد، مطرح کرد: سطح خرد به توانمندسازی سطوح مختلف صنفی می پردازد و سطح کلان نیز به برقرای ارتباط با بنگاههای کلان متمرکز است.
ایجاد نمایندگی کارگزاری بورس در شهرستانهای استان/ برگزاری همایش و ارتباط صاحبان سرمایه
مدیر بورس منطقهای همدان در پایان با بیان اینکه تمام تلاش خود را به جهت ایجاد نمایندگی کارگزاری بورس در شهرستانهای استان به کار خواهم بست، تصریح کرد: در دنیا اینگونه تعریف شده است که در بنگاههای سطح کلان، تامین مالی از طریق بورس انجام میشود و در این راستا همایشهایی به جهت تامین مالی با حضور شرکتهای سرمایه گذاری و شرکتهای تامین سرمایه به صورت دوره ای برگزار خواهیم کرد.
همینطور برگزاری این دست همایشها در فراهم کردن بسترارتباط صاحبان سرمایه در کشور و استان موثر بوده و در رشد بورس منطقهای همدان تاثیرگذار خواهد بود.
اسکندری یادآور شد: در موضوع فوقالذکر، استان همدان نتوانسته است به جایگاه واقعی خود با توجه به استعدادهای (گردشگری تاریخی، گردشگری طبیعی و برخورداری از موقعیت جغرافیای استان در جهت تامین کالاهای اساسی و استراتژیک ...) که دارای آن است دست پیدا کند.
تامین مالی بنگاههای بزرگ/ همافزایی در میان دستگاههای استان
وی در ادامه این گفتگو با بیان اینکه از آموزش به اقشار مختلف در سطح خرد بهره خواهیم برد تا زمینه حضورشان با ذهنی آگاه به بورس و فرآیند مرتبط به آن ایجاد شود، اظهار داشت: همینطور همراهی جدی در تامین مالی بنگاههای بزرگ با آموزشهای لازم و یاری رساندن به آنها تا حضورشان در بورس را در برنامههای تعریف شده خود خواهیم داشت.
وی خاطرنشان کرد: با اقداماتی اینچنین شاهد رشد و ارتقای اقتصاد شهر و استان در میانمدت و بلندمدت خواهید بود.
مدیر بورس منطقهای همدان با اشاره به نقش چشمگیر و قابل توجهای که همافزایی ارگانها ونهادهای مختلف و مرتبط با بورس میتواند در چرخه اقتصاد ایفا کند، یادآور شد: در جلساتی که در این زمینه با مدیران استانی و شهری داشتهام، خوشبختانه استقبال و تمایلی موثر در بین مدیران در این خصوص وجود دارد.
اسکندری تاکید کرد: با همافزایی بین نهادها و واحدهای مرتبط شبکهای برپا خواهد شد که قطعا در رونق چرخه اقتصادی شهر، استان و کشور مفید خواهد بود و رسانهها نیر در مسیردادن به اتفاقات اقتصادی اینچنین میتوانند موثر باشند.
وی با بیان اینکه اصلیترین تجربهاش در بورس اوراق بهادار بوده است و صاحب تجربیات متفاوتی در حوزههای مختلف اقتصادی است، گفت: با همافزایی شاهد خروجیهای موثر و سازندهای خواهیم بود.
بهرهگیری از تخصص مدیران
مدیر بورس منطقهای همدان در پایان ضمن اشاره به شرایط اقتصادی حاکم بر کشور، تصریح کرد: در وضعیت موجود هر یک از متخصصان باید از تخصصهای خود به تمامی بهره گیرند.
با توجه به توانی که از آن برخوردار هستم، تمام تلاشام را در بهبود، رشد و ارتقای بورس منطقهای همدان با کمک و همراهی سایر مدیران استان به کار خواهم گرفت.
ارسال نظر