رضا مدرس در گفتگوی اختصاصی با موج؛
استانداردی به عنوان استاندارد تخلیه پساب به دریا وجود ندارد/ پساب بندرعباس منطبق بر استاندارد است
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان ضمن تاکید بر این موضوع که استانداردی به عنوان استاندارد تخلیه پساب به دریا وجود ندارد، گفت: از نظر ما پساب بندرعباس منطبق بر استاندارد است.
به گزارش خبرگزاری موج هرمزگان، پس از درج گزارشی از سوی خبرگزاری موج هرمزگان و ابراز گلایه نسبت به بدعهدی حاکمیت استانی در الزام صنایع و شهرداری بندرعباس به خرید پساب تولیدی تصفیه خانه بندرعباس پس از تفاهم نامه امضا شده در استانداری هرمزگان، معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان خواستار مصاحبه و شفاف سازی در این باره شد که خلاصهای از این گفت و گوی اختصاصی را در ادامه با هم می خوانیم.
ورود پساب به دریا امری عادی است
«رضا مدرس» در ابتدا به تعریف پساب برای روشن سازی موضوع پرداخت و گفت: پساب آن چیزی است که بعد از فرآیند تصفیه فاضلاب خام صورت می گیرد و ما همیشه شاهد پساب هستیم و راه دفع آن زمین، رودخانه و یا از طریق دریا است؛ پس ورود پساب به دریا امری عادی است.
فاضلاب بندرعباس یک روزه حل نمیشود
وی درباره موضوع تصفیه خانه بندرعباس نیز چنین اظهار داشت: در قرارداد بیع متقابل ۸۰ هزار مترمکعب فاضلاب را به سرمایه گذار تصفیه خانه واگذار کردیم؛ اما بعد از تصفیه و رسیدن به پساب قرارداد فروش آن مسکوت ماند.
معاون عمرانی استاندار هرمزگان در واکنش به چرایی به سرانجام نرسیدن فاضلاب بندرعباس، بیان داشت: چالش پساب یک روزه و یک ماهه حل نمی شود و این چالشی است که ۲۰ سال وجود داشته است.
اقدامات حاکمیت استان
مدرس درباره اقدامات اجرایی بخش حاکمیتی اضافه کرد: بعد از رسیدن به جمع بندی نهایی در این باره، بخشی از پساب را به صنایع واگذار کردیم و کلیات آن را پذیرفتیم و هزینه های آن را هم پرداخت و بخشی از پساب را هم به شهرداری بندرعباس برای فرآیند آبیاری فضای سبز واگذار کردیم و اعتباراتی را هم برای این امر در نظر گرفتیم.
نگرانی خریداران پساب
وی افزود: نگرانی خریداران از جمله شهرداری بندرعباس و صنایع که تفاهم کرده بودند پساب را خریداری کنند، این است که میزان پساب منتقل شده از چه حد کیفیتی برخوردار است.
مدرس تصریح کرد: در این شرایط این که پساب چگونه و کی باید تحویل خریداران شود و سرمایه گذار چه خدماتی در انتقال آن ارائه میکند، موضوعی است که معاونت عمرانی استانداری در آن ورود نخواهد کرد.
تفاهم انجام شده
وی درباره وضعیت فعلی بیان داشت: موضوع پساب تعیین تکلیف شده است و ۲۶ تیر ماه زمان واگذاری خطوط است؛ فروش ۵۰۰ لیتر بر ثانیه پساب تصفیه شده به صنایع غرب بندرعباس و ۲۰۰ لیتر بر ثانیه آن به شهرداری این شهرستان در جلسه ای با حضور سرمایه گذار تصفیه پساب بندرعباس و نمایندگانی از سوی صنایع و شهرداری تصویب شده است.
وی در پاسخ به زمان تعیین شده برای به سرانجام رسیدن موضوع پساب بندرعباس نیز گفت: در سال ۱۳۹۲ استفاده از پساب تولیدی قرار بوده که به جمع بندی برسد و اکنون نیز همچنان نیاز به اقدامات دوسویه است.
دو صنعت مشخص
وی بدون این که نامی از پالایشگاه ستاره خلیج فارس و صبا فولاد ببرد، اظهار داشت: دو صنعت مشخص توافق کردند که چه زمان و با چه استانداردی این پساب را تحویل بگیرند و باید تاکید داشته باشم که در این شرایط سلامت مردم از هرچیزی مهمتر است .
مدرس اضافه کرد: مهمترین نکته این است که آنچه تحت عنوان پساب تولید می شود رنکینک استاندارد را داشته باشد و ما به عنوان حاکمیت بتوانیم تصفیهخانهها را توسعه دهیم .
پساب استاندارد بندرعباس
وی درباره استاندار محیط زیستی تخلیه پساب به دریا تصریح کرد: در هیچ جایی از استاندارد تخلیهی پساب به دریا صحبت نشده؛ ولی ما با محیط زیست توافق کردیم و خواستیم فرآیند تصفیه ی پساب به دریا همان استانداردی باشد که برای آب شیرین کن ها در نظر گرفتند و مردم برای شرب استفاده میکنند.
معاون عمرانی استاندار هرمزگان تاکید کرد: از نظر ما فرآیند تصفیه پساب فاضلاب شهر بندر عباس منطبق بر استاندارد است.
میزان پیشرفت پروژه
وی ادامه داد: با ورود فاضلاب هم کار تصفیه را پیش می بریم و هم در کنار آن تعمیرات را انجام می دهیم و از یک سال گذشته تا امسال روند پیشرفت ۷۰ تا ۸۰ درصدی را شاهد بودهایم و به دنبال رساندن کیفیت آن در حد روان آب های مانند آب رودخانه ها و رها سازی آن در دریا هستیم.
مدرس در پایان گفت: تصفیه خانه فعلی بندرعباس در حال بازسازی است و همزمان با عملیات بازسازی و بهسازی فعالیت خود را نیز انجام می دهد و افزایش ۷۰ درصدی کیفیت پساب بندرعباس را در پی داشته که این امر از اولویت های ما در بهسازی این تصفیه خانه بوده است.
ارسال نظر