ساز ناکوک شورایی در مبارزه با مواد مخدر کرمانشاه
کوککردن سازهای جداگانه در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کرمانشاه باعث شده است که اگرچه همگی ارگانهای ذی ربط با یک هدف مشترک قصد در به حداقل رساندن سوءمصرف مواد مخدر در استان باشند، اما عملاً این مهم در یک دور تسلسل باطل تنها منتهی به ذکر آمار شود.
به گزارش شیما فتحی، خبرنگار خبرگزاری موج کرمانشاه، شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، ستادی متشکل از جمع قابلتوجهی از مدیران و مسئولان دولتی، قضایی، آموزشی و فرهنگی است که با رسالت مشارکت عمومی در به حداقل رساندن سوءمصرف مواد مخدر در امر آموزش، پیشگیری و درمان اعتیاد اقدام می کند.
اما واقع امر در ذکر آمار و ارقام واصله از شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کرمانشاه چنین مسئله مهمی در ذهن تداعی میکند که اگر چه هریک از ارگانهای مسئول و عضو در این شورا به صورت های جداگانه سعی در القای کارکرد مثبت در امر کاهش مصرف مواد مخدر در سطح استان را بهزور ذکر رقم و عدد دارند، اما در عمل هرساله یا حتی هر روزه شاهد روند بیشازپیش شیوع بیماری اعتیاد در محلهها و مناطق بالانشین و پاییننشین شهری و روستایی هستیم.
هرساله مصادف با سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر، دبیرخانه این شورا با تلاشهای یکهفتهای و همکاری تنگاتنگ با رسانهها سعی در برجسته نمودن فجایع ناشی از سوءمصرف مواد مخدر در قالب نشستها، همایشها، گردهماییها و ... را دارد اما واقع امر این است که هنوز بهرغم تلاشهای بسیار یک یا چند تن از مسئولین انتظامی، بهزیستی و ... در عمل عملکرد و خروجی قابلتوجهی در امر آموزشی و پیشگیری از اعتیاد به چشم نمیخورد.
جای خالی آموزش در کاهش سن سوءمصرف مواد مخدر به 15 سال
قانون نانوشته " پیشگیری همیشه بهتر از درمان است" بر کسی مجهول و پوشیده نیست اما اینجا ذکر یک سؤال اساسی در امر پیشگیری از مصرف مواد مخدر با استفاده از امر آموزش آنهم از سنین کودکی و بهصورت فرهنگسازی امر الزامی به نظر میرسد که البته برای پاسخ به آن همیشه جای خالی آموزش و پرورش در این نشستها و گردهماییها به چشم میخورد و تاکنون ما نتوانستهایم از پشت درهای همواره بسته میز ریاست آموزش و پرورش استان برای این سؤال اساسی پاسخی دریافت کنیم که با توجه به تنوع و افزایش انواع و اقسام مواد مخدر سنتی و صنعتی که جامعه جوان و متأسفانه نوجوان استان را نشانه گرفته و حتی مدارس و مراکز آموزشی ما را هدف قرار داده است و در حال پیشروی به بخش کودکان است، چه راهکارهایی را عملی اندیشیدهاند؟
البته این دست سؤالات که مربوط به بخش فرهنگی جامعه است تنها محدود به حوزه آموزش و پرورش استان نیست و بزرگواران حوزه فرهنگ و ارشاد اسلامی، صداوسیما و ... نیز از دیگر غایبان جمع رسالت بزرگ فرهنگی در مبارزه با مواد مخدر هستند.
تا جایی که دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه در پاسخ به خبرنگار موج در خصوص کمکاریهای فرهنگی این بخش در امر آموزش و پیشگیری، دست به دامن رسانههای استان شده و از آنها میخواهد که اگر قادرند، این درخواست را از مسئولین فرهنگی کرمانشاه مطالبه کنند.
علی شمشیری با تأکید بر این مهم که بحران سوءمصرف مواد مخدر به حدی خطرناک و همهگیر شده است که تنها وظیفه یکنهاد و یا ارگان خاص نیست، تصریح کرد: برای حل ریشهای بحران سوءمصرف مواد مخدر باید همه نهادها از اصلاح قوانین گرفته تا آموزش، پیشگیری و درمان قطعی و مهیاسازی زیرساختهای لازم، پایکار بیایند و رفع این معضل طی یک هفته نمادین امکانپذیر نیست.
درمان 12 برابر بیشتر از پیشگیری در مواد مخدر هزینه دارد
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر کرمانشاه نیز در این نشست ضمن بیان اجمالی کشفیات مواد مخدر استان کرمانشاه در سهماهه نخست سال جاری، اعلام داشت: یکدست صدا ندارد و تنها بهصرف گرفتن و جمعکردن مقطعی معتادین و عامل مواد مخدر نمیتوان درد شیوع سوءمصرف مواد مخدر را در کرمانشاه حل کرد و همه باید در همه سطوح و اقشار جامعه با عواقب خطر مصرف این مواد خانمانسوز آشنا شوند.
سرهنگ دلیری با تأکید بر اینکه در ابتدای سال تاکنون با افزایش 48 درصدی کشفیات ماده مخدر تریاک در استان کرمانشاه روبرو بوده ایم، خاطرنشان ساخت: بالا بردن هزینههای مجازاتی تولید و توزیع مواد مخدر که میبایست در قانون لحاظ شود، بهنوبه خود میتواند ریسک این عمل را بالا برده با کاهش تقاضا برای توزیع مواد مخدر حتی بصورت خرده فروشی مواجه شویم.
ارسال نظر