رضا عباسی در گفتگوی اختصاصی با موج یادآور شد:
نسبت مستقیم تقویت تشکل ها با مطالبه گری
قائم مقام رئیس سازمان جهاد کشاورزی با اشاره به تشکل های بخش کشاورزی به عنوان حلقه واسط بین تولید و تامین نیازهای اساسی کشور، از نسبت مستقیم تقویت تشکل ها با مطالبه گری و قطع دست دلال ها سخن گفت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج همدان، رضا عباسی، مدیر تعاون روستایی استان همدان و قائم مقام رئیس سازمان جهاد کشاورزی در گفتگوی اختصاصی با موج ضمن اشاره به نسبت مستقیم تقویت تشکل ها با مطالبه گری، اظهار داشت: به بهانه هفته کشاورزی با حضور تشکل ها و تعدادی از بهره بردار ها نشستی پیرامون مباحث کاری به ویژه مبحث تحقق شعار رونق تولید در حوزه بخش کشاورزی برگزار شد.
تشکل های بخش کشاورزی، حلقه واسط بین تولید و تامین نیازهای اساسی
عباسی با بیان اینکه تشکلها و تعاونیهای بخش کشاورزی نمایندگان رشتههای مختلف بخش کشاورزی محسوب میشوند، افزود:تکثر ۱۱۵ هزار بهره بردار و تنوع فعالیت آن ها گویای این مهم است که تشکل ها قادر هستند به عنوان حلقه ای واسطی بین تولید و تامین نیازهای اساسی قلمداد شوند.
وی با اشاره به نسبت مستقیم تقویت تشکل ها با مطالبه گری،عنوان کرد: در راستای پاسخ به نیازهای مختلفی که در تولید به جهت بهرهبرداری مطرح است و به جهت دسترسی به نیازهای اساسی و رفع مشکلاتی که در این بخش وجود دارد، حضور فعال تشکل ها در این حوزه و در شرایط اقتصادی حاکم، بسیار موثر است.
مدیر تعاون روستایی استان همدان با بیان اینکه تشکل های بخش کشاورزی می توانند نیازمندی های بهرهبرداران را پاسخ بدهند، گفت: با وجود این دست تشکل ها، بهره برداران می توانند ازدغدغه های خود بکاهند و تمرکز خود را بر تولید پایدار قرار دهند.
عباسی با اشاره به اینکه اگر در مواد پروتئینی همچون گوشت قرمز یا سایر محصولات مشکلی پیش می آید و بعد از آن راهکارش را در واردات می جوئیم، اظهار داشت: واردات نیز با مشکلاتی مانند تامین ارز، تامین کالای مورد نظر، سفارش و فرآیند سفارش مواجه می شود.
وی در ادامه مطلب مذکور افزود: اگر بتوان افزایش تولید را بوسیله بهره برداران محقق کرد، می توان از مشکلات مطرح در این حوزه عبور کرد. در غیر این صورت شرایط سختی را باید شاهد بود.
گردهمایی تشکل ها باعث مطالبه گری بیشتر آن ها خواهد شد
وی با اشاره به نسبت مستقیم تقویت تشکل ها با مطالبه گری، هدف از برگزاری نشست هایی که گردهمایی تشکل ها را موجب می شود، نزدیکی اعضای تشکل ها به یکدیگر به جهت اعتماد سازی و مطالبهگری عنوان کرد و افزود: اتحاد و انسجام و یکپارچگی با گردهمایی بین تشکل ها شکل خواهد گرفت.
قائم مقام رئیس سازمان جهاد کشاورزی با اشاره به نسبت مستقیم تقویت تشکل ها با مطالبه گری و اینکه تشکلها نهاده ای مانند کود را خریداری کرده اند؛ اماحمل و نقل آن محقق نشده است، گفت: بهره برداران به تنهایی قادر به حمل و نقل نخواهند بود، اما با همگرایی تشکل ها این موضوع و مسائلی همچون نقدینگی، سفارش و حمل ریلی می تواند حمایت شود.
عباسی با اشاره به تغییر در شرایط اقتصادی در چند ماه اخیر و اینکه تشکل ها در این وضعیت به درکی متناسب دست یافته اند، افزود: اگر همچون گذشته و با اتکای به ساعات معمولی که گذرانده می شد، عمل کنیم نخواهیم توانست در جنگ اقتصادی موفق عمل کنیم. به اقدامی جهادی نیاز داریم.
وی از تامین نهاده در بازه زمانی مشخص سخن به میان آورد و عنوان کرد: اگر این مهم مقدور نشود قطعا بخشی از تولید آسیب خواهد دید، اما اگر نهاده ها در زمان مناسب تهیه شود، رونق تولید محقق خواهد شد و امنیت غذایی را برای جامعه به ارمغان خواهد داشت.
وی شکل گیری روند مذکور را موجب دست یابی تولید کننده به در آمد و رونق در اقتصاد عنوان کرد و گفت: در این شرایط مصرف کننده و مسئولین نیز در دغدغه نگاه به خارج به سر نخواهند برد.
به دست تلاشگران ایرانی می توان نیازهای جامعه را تامین کرد
قائم مقام رئیس سازمان جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه می توان با دستان تلاشگران ایرانی نیازهای جامعه را پوشش داد، گفت: می توان ضعف یا نبود امکانی را در بخشی همچون صنعت، دوام آورد اما نبود نیازهای اساسی همچون نان و مواد لبنی و.. را نمی توان تاب آور تصور کرد. پس باید در این حوزه خود را با توجه به دشمنانی که داریم بیش از پیش تقویت کنیم.
عباسی سعی در رفع مشکلات تولید کننده را مهم خواند و گفت: مشکلات تولید کننده می تواند جامعه مصرف کننده را تحت تاثیر قرار دهد. با توجه به ظرفیتی که کشور در نقاط گوناگون وطن دارد می توان تقویت در این حوزه را شاهد بود.
بخش کشاورزی نیازمند حمایت ویژه است
وی با اشاره به نقش حیاتی و بی بدیل بخش کشاورزی در اقتصاد و اجتماع، خواستار حمایت ویژه از این بخش شد و مطرح کرد: امروز نیاز به حمایت ۱۰۰ درصدی در این حوزه احساس می شود.
دلال ها رحم نمی کنند
عباسی با بیان نسبت مستقیم تقویت تشکل ها با مطالبه گری، حمایت مسئولان را عامل افزایش تولید خواند و گفت: در جنگ اقتصادی با اتکای به تشکل های توانمند می توان به طور موثر کوشا بود و اما دلال ها در این فضا در پی منافع شخصی خود هستند و به کسی رحم نمی کنند.
وی با بیان اینکه نهاده دامی همانند جو، اکنون در استان در حال برداشت است، افزود: اگر این محصول توسط دلال خریداری شود، سه ماه دیگر به دوبرابر قیمت به دامدار عرضه می شود.
وی در ادامه با اشاره به نسبت مستقیم تقویت تشکل ها با مطالبه گری و داشتن توان مالی توسط تشکل ها در خریداری نهاده ها و عرضه آن با دریافت سود متعارف را، در قطع دست دلال ها موثر خواند و گفت: تشکل ها بایستی با پررنگ کردن خود در این حوزه از ورود بیشتر دلال ها جلوگیری کرده و با مشارکت بیشتر در بهبود این مسیر گام بردارند.
ارسال نظر