سرعین میزبان سازمان های جدید فدراسیون ورزش های همگانی
نشست تبیین برنامه ها و آشنایی با سازمان های جدید فدراسیون ورزش های همگانی با حضور ۵ استان غرب کشور در سرعین برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری موج اردبیل، پیش از ظهر امروز جلسه تبیین برنامه ها و آشنایی با سازمان های جدید فدراسیون ورزش های همگانی با حضور ملایی سرپرست فدراسیون ورزش های همگانی ، آقاخانی مدیر کل ورزش و جوانان استان اردبیل و روسا و نائب رئیسان محترم هیات ورزش های همگانی استان های آذربایجان شرقی ، آذربایجان غربی ، کردستان ، زنجان و اردبیل در شهر توریستی سرعین برگزار شد.
سرپرست فدراسین ورزش های همگانی در این جلسه به شفاف سازی چهار سازمان اصلی فدراسیون با رویکرد تفکر سیستمی(ایجاد جامعه فعال ، ایجاد مردم فعال ، ایجاد محیط فعال ، ایجاد سیستم فعال) پرداخت.
افشین ملایی سفیددشتی، مباحث مطروحه مربوط به ورزش کشور را در سطح کلان دانست و گفت: توسعه ورزش همگانی کشور صرفاً محدود به یک فدراسیون خاص نیست و وزارت ورزش و جوانان به عنوان ستاد و فدراسیون ورزشهای همگانی به عنوان صف باید به یک ادبیات مشترک در این زمینه برسند.
وی همچنین به ضرورت استفاده از تمامی ظرفیتهای ملی اشاره کرد و گفت: زمانی که ظرفیتهای ملی مطرح میشود، منظور تمام ظرفیت هاست، به طور مثال در طول سالیان گذشته از کدام ظرفیت فرهنگی برای ترویج ورزش همگانی استفاده شده است. با توجه به گستردگی مساله فرهنگ، کدام بعد فرهنگی در خدمت فرهنگ سازی برای ورزش همگانی قرار گرفته است تا ورزش به عنوان یک باور در ذهن شهروندان نهادینه شود.
سرپرست فدراسیون در ادامه افزود: از چهار تا هشت سال آینده از ادبیاتی که برای توسعه ورزش همگانی از آن استفاده خواهد شد ادبیات علمی است. هدف ما داشتن جامعه فعال و اصلاح نگرش عموم مردم است. اگر ما به عنوان دست اندرکاران حوزه ورزش همگانی گرد هم آمدیم، باید بدانیم اصلی ترین مأموریت ما در حوزه آموزش و اقدامات ترویجی، اصلاح نگرش عامه مردم است.
ملایی با بیان اینکه اصلیترین مأموریت سازمان آموزشی ما ارتقا سواد حرکتی در ردههای پایه است گفت: مأموریت اصلی ما برگزاری دورههای تخصصی در ردههای سنی نیست. ما باید با یک سازماندهی جدید به سمتی برویم که مردم توسعه ورزش همگانی، فواید آن و نیز تأثیراتی که در زندگی شأن خواهد داشت را در ادبیات ما، فضای مجازی و صدا و سیما بشنوند و عادت کنند.
سرپرست فدراسیون ورزشهای همگانی ادامه داد : این که ورزش برای زیست ما ضروری ست، ورزش برای جامعه و تربیت فرزندان ما با اهمیت است. این اصلیترین مأموریت ماست که بتوانیم اکثریت را به این سمت سوق بدهیم و مردم را دعوت به مشارکت هرچه بیشتر در ورزش همگانی کنیم. اولین موردی که اهمیت دارد سازماندهی نهادهای آموزشی، افکار عمومی و اصلاح نگرش عمومی است که قطعاً به آن خواهیم پرداخت.
ملایی با اشاره به برخی از مشکلات موجود در حوزه ورزش همگانی اظهار داشت: امروزه محیط فعال از عوامل مؤثر در توسعه ورزش همگانی است، هر جا که انسان زیست میکند، کار میکند، بایستی امکان دسترسی به فعالیتهای ورزشی، امکانات ورزشی برای او فراهم بشود، ما باید انجام و دسترسی به فعالیت ورزشی را به گونهای برای شهروندان تعریف کنیم که از نظر اقتصادی به صرفه باشد، اگر من به عنوان یک شهروند برای ورزش کردن، باید روزانه ۲۰ هزار تومان خودم و خانواده ام برای ورزش کردن بپردازم، مسلماً این یک نکته منفی است، در حوزهای که میدانیم تورم یک مشکل جدی است. بنابراین توسعه عادلانه، جانمایی آگاهانه امکانات ورزشی از زمره عواملی است که باید مورد توجه دست اندرکارانطراحی شهریخصوصاً شهرداران قرار بگیرد.
وی با اشاره به برنامههای این مدیریت در سال جدید افزود: در گام نخست، ذهن و بینش مردم را نسبت به ورزش کردن تغییر میدهیم و آن را به عنوان یک ضرورت در ذهن مردم جا بیاندازیم. سیستم دوم، محیط را فعال میکنیم، در سیستم سوم، تولید برنامههایی را باید داشته باشیم که هر شهروند و هر گروه جمعیتی متناسب با نیازهایش، این ظرفیت را در برنامههای ما ببیند که مشارکت کند. یعنی کهنسالان ما نیاز به برنامههای متفاوت دارند، یعنی بانوان ما، خردسالان ما یک راهبرد مشخص و کلیشه را نمیتوانیم برای آحاد جامعه فرموله کنیم.
سرپرست فدراسیون ورزش های همگانی افزود: نمیتوانیم بدون مطالعه وضعیت اجتماعی، اقتصادی و امنیتی، جغرافیایی و فردی مردم، برنامه تدوین کنیم و انتظار مشارکت میلیونی مردم داشته باشیم. مردم ما باهوشاند، زمانی در فرآیندی مشارکت میکنند که پیش از هر چیز تشخیص داده باشند که برنامهای که برای آنها تدوین شده است، متناسب با نیازها و واقعیتهای محیط آنان بوده و در صورت استفاده اثر مثبت دارد و به نیازهایشان پاسخ میدهد، در آن مشارکت میکنند. هر جا مشارکت پایین است نشان میدهد که آن برنامه متناسب با نیازها و واقعیتهای محیط آنان نبوده است.
وی بیان کرد: سیستم چهارم، سیستمهای فعال است، سیستمهای فعال کاری است. رئیس هیأت باید به عنوان محور اساسی در استان خود ایفای نقش کند، ببینیم چه مهارتهایی نیاز است، چه اطلاعات و دانشی مورد نیاز است بنابراین رؤسای هیأتهای ورزش همگانی استانها مآموریت دارند، با تعامل مستمر با اساتید و دانشگاه شهر و استان خود در تعامل بوده و منادی علمی و عملی توسعه ورزشهای همگانی در ابعاد چهارگانه در استان خود باشند.
ارسال نظر