حجت الاسلام حبیب الله شعبانی در کلاس درس اخلاق مدیران استان همدان:
مسئولیت به معنای مدیر کل بودن نیست
امام جمعه همدان در کلاس درس اخلاق مدیران استان همدان با اشاره به نقش و جایگاه یک مدیر در جامعه اسلامی و ویژگی اصلی مدیران در حکومت اسلامی، از اینکه مسئولیت به معنای مدیر کل بودن نیست، سخن گفت.
به گزارش خبرگزاری موج همدان، حجت الاسلام حبیب الله شعبانی، امام جمعه همدان در کلاس درس اخلاق مدیران استان همدان با بیان اینکه مسئولیت به معنای مدیر کل بودن نیست گفت: هر کسی که از بیت المال حقوق می گیرد مورد خطاب حضرت علی (ع) در نامه به مالک اشتر است.
*کلاس درس اخلاق مدیران استان همدان و پذیرش مسئولیت در نظام اسلامی
حجت الاسلام شعبانی در کلاس درس اخلاق مدیران استان همدان، تاکید کرد: پذیرش مسئولیت در نظام اسلامی بسیار خطرناک است چرا که ورود به این عرصه لغزنده، نیازمند آن است که هر لحظه مراقب باشیم زمین نخوریم.
وی با اشاره به اینکه بیانات امام علی (ع) در همه زمان ها قابل استفاده است، یادآور شد: زمانی که خطبه ها و نامه های حضرت را انسان مطالعه می کند این مطلب در ذهن متبادر می شود که گویی این جملات را امروز حضرت برای ما فرموده است.
وی با بیان اینکه دعوت به تقوا اولین نصحیت امام علی (ع) به مالک است، یادآور شد: اگر ما نهج البلاغه را ببندیم و تنها به همین یک مورد عمل کنیم برای ما کافی است چرا که حرف اول و آخر همه انبیا و اولیا الهی تقوا بوده است.
امام جمعه همدان در کلاس درس اخلاق مدیران استان همدان، دومین نصیحت حضرت را اطاعت از خداوند و انجام کارهای واجب و مستحب عنوان کرد و گفت: از آن جایی که مسئولان بیشتر در معرض خطر هستند، بنابراین نیاز بیشتری به ارتباط با مبدا اعلا دارند و نه تنها واجبات را باید انجام دهند بلکه توجه به مستحبات را هم باید مد نظر خود داشته باشند.
*پشت میز مدیریت بودن، یعنی در لبه پرتگاه قرار گرفتن
وی در کلاس درس اخلاق مدیران استان همدان، قرار گرفتن پشت میز مدیریت را قرار گرفتن در لبه پرتگاه دانست و گفت: زمانی که احتمال وقوع مشکلات افزایش پیدا می کند انسان باید توجهش هم بیشتر شود و لذا در زمان مسئولیت باید توجه به پروردگار بیشتر از گذشته باشد، البته همه اینها در صورتی است که کسی واقعاً از سقوط بترسد.
وی یادآور شد: این میزی که امروز ما پشت آن هستیم یک روز فرعون های زمان هم پشت آن بودند و از همین جا سقوط کردند پس باید مسئولان همیشه حواسشان به خودشان باشد.
*انتظار جامعه اسلامی از مسئولان
امام جمعه همدان در کلاس درس اخلاق مدیران استان همدان، به نصیحت بعدی امیرالمومنین (ع) اشاره کرد و گفت: انتظار جامعه اسلامی از مسئولان این است که با زبان، قلب و دستشان در همه حال خداوند را یاری کنند.
وی خدمت به مردم را از امور مهم در جامعه اسلامی دانست و گفت: امام خمینی (ره) بارها خطاب به مسئولان تاکید داشتند که مسئولان حکومت اسلامی باید بدانند که خدمت به مردم نباید آنها را از وظیفه اصلی غافل کند.
*زمینه سازی برای ظهور
حجت الاسلام شعبانی در کلاس درس اخلاق مدیران استان همدان، ادامه داد: خدمت به مردم بسیار مهم است تا جایی که در روایات، مردم اساس و ستون حکومت معرفی شده اند اما هدف نهایی در حکومت اسلامی خدمت به مردم نیست بلکه هدف نهایی زمینه سازی برای ظهور است.
وی یادآور شد: فتوایی از محروم آیت الله گلپایگانی است که اگر کسی به میزی برسد و قدرت انجام خدمت در آن را نداشته باشد آنجا را غصب کرده و حتی بعید نیست حقوقی که می گیرد حرام باشد.
*مردم باید تغییرات را حس کنند
وی در کلاس درس اخلاق مدیران استان همدان، داشتن ۴ شاخصه را ویژگی اصلی مدیران در حکومت اسلامی عنوان کرد و گفت: اولین وظیفه ای که مدیران باید نسبت به انجام آن خود را ملزم کنند توجه به فرهنگ و دین است و مگر می شود کسی از بیت المال مسلمانان ارتزاق کند اما نسبت به دین خدا بی توجه باشد بود
امام جمعه همدان ادامه داد: دومین مورد، آشکار بودن اصلاح گری در جامعه است و اینکه مردم باید پیشرفت در جامعه را حس کنند و رفع شدن مشکلات را مشاهده کنند.
وی در کلاس درس اخلاق مدیران استان همدان، احساس امنیت مردم در نزد مسئولان را دیگر ویژگی مدیر در حکومت اسلامی نامید و یادآور شد: احساس امنیت به این معنی است که برای انجام شدن کار نیاز به پارتی نباشد و مردم از دیدار با مسئولان ترسی نداشته باشند.
وی با اشاره به اینکه عده ای از جوانان زمانی که می گوییم چرا نماز نمی خوانید این بهانه را مطرح می کنند که بیکاری و مشکلات زیاد شده است، عنوان کرد: رفتار مدیر نباید طوری باشد که با عملکرد او مردم از دین خدا زده شوند.
وی در پایان در کلاس درس اخلاق مدیران استان همدان، هدف نهایی حکومت اسلامی را اقامه حدود تعطیل شده خداوند عنوان کرد و گفت: اگر مدیران در حکومت اسلامی درست عمل کنند هیچکس بهانه ای برای دین گریزی پیدا نخواهد کرد.
ارسال نظر