مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه مرکزی کشور:
مردم مرکز اسناد و کتابخانه ملی را از خودشان بدانند
مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه مرکزی کشورگفت: مردم مرکز اسناد و کتابخانه ملی را همانگونه که از نام ملی آن پیداست از خودشان بدانند و اگر موردی در منازلشان دارند در اختیار این مرکز قرار دهند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج اصفهان، مسعود کثیری در جمع اصحاب رسانه با بیان اینکه تغییر نگرش مردم نسبت به مرکز اسناد و کتابخانه ملی بسیار مهم است، گفت: امیدوار هستیم مردم مرکز اسناد و کتابخانه ملی را همانگونه که از نام ملی آن پیداست از خودشان بدانند و اگر موردی در منازلشان دارند یا اینکه ممکن است به کار پژوهشگران بیاید در اختیار این مرکز قرار دهند.
وی با بیان اینکه مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه مرکزی کشور در ۴ استان اصفهان، مرکزی، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد فعالیت میکند، اظهار داشت: این مرکز به مدت چند ماه است که در ساختمان جدید فعالیت میکند اما تاسیس آن به بیش از ۲۰ سال گذشته باز میگردد.
کثیری با اشاره به فعالیتهای متنوع این مرکز افزود: نگهداری اسناد شخصی خاندانها و خانوادهها، موضوع ترمیم، نگهداری، امانتگذاری و خرید این اسناد از جمله این فعالیتها میباشد، همچنین یک بخش از فعالیت این مرکز، پرداختن به تاریخ شفاهی و مصاحبه با کسانی است که در حوزههای مختلف از جمله هنری، اجتماعی، سیاسی و غیره دارای آثاری هستند، یک بخش دیگر از فعالیتمان موضوع فرهنگی است از جمله رونمایی از کتاب، نقد کتاب، فیلم، شعر و برگزاری شب شعر و شاهنامه خوانی، سبک زندگی و غیره که در فرهنگسرا انجام میشود.
مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه مرکزی کشور با بیان اینکه در حال حاضر ۸ میلیون برگ سند در این مرکز داریم، تصریح کرد: این اسناد ابتدا ضد عفونی سپس فهرست بندی میشوند به این مفهوم که عناوین سند، موضوعات و کلید واژههای سند در نرم افزار خاصی برای استفاده پژوهشگران ثبت میشود، سپس این اسناد را در یک سری مخازن که از نظر نگهداری استاندارد هستند نگهداری میکنیم.
وی با اشاره به اینکه عمده کار مرکز اسناد و کتابخانه ملی این است که این اسناد را در اختیار پژوهشگران برای انجام برنامهریزی، مطالعات و آینده نگری در حوزههای مختلف قرار دهد، پژوهشگرانی که فعلا داریم در حوزه تاریخ اقتصادی روی اسناد کار میکنند اما زمینه فعالیت در حوزههای دیگر هم وجود دارد و به هر حال مرکز اسناد خوب و پایهای برای مطالعات و پژوهشها داریم که برنامهریزیها براساس آن انجام میگیرد.
کثیری خاطرنشان کرد: امیدوار هستیم مردم مرکز اسناد و کتابخانه ملی را همانگونه که از نام ملی آن پیداست از خودشان بدانند و اگر موردی در منازلشان دارند یا اینکه ممکن است به کار پژوهشگران بیاید در اختیار این مرکز قرار دهند، حق مالکیتشان نیز محفوظ است، اگر هم تمایلی به اهدا نداشتند کپی اسناد را نگهداری میکنیم یا اسکن میکنیم و هر موقع که نیاز داشتند به آنها باز میگردانیم.
وی با بیان اینکه تغییر نگرش مردم نسبت به مرکز اسناد و کتابخانه ملی بسیار مهم است، بیان کرد: امیدوار هستیم مردم این مرکز را یک محلی دانند برای اینکه آینده بهتری برای خودمان ترسیم کنیم.
مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه مرکزی کشور گفت: قدیمیترین سندی که در این مرکز وجود دارد مربوط به ایلخانان دوره مغول است که تقسیم آب اصفهان را مشخص کرده است.
ارسال نظر