مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان تأکید کرد؛
پروژه های مدیریت پسماند با رویکرد آینده نگر در اصفهان
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان بر فعالیت های آینده نگرانه برای پیشرفت در زمینه مدیریت صحیح پسماندها تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری موج اصفهان، علی دهنوی به فعالیت های آینده نگرانه برای پیشرفت در زمینه مدیریت صحیح پسماندها اشاره کرده و گفت: سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان دارای حدود ۱۰۰نفر نیروی انسانی متخصص در بخش های مختلف است که از این تعداد حدود ۵۰درصد، مدرک تحصیلی کارشناسی و بالاتر از آن دارند.
وی با اشاره به آن که روزانه حدود هزار تن پسماند در اصفهان تولید می شود، ادامه داد: از این میزان بین ۱۰ تا ۲۰تن اقلام ارزشمندی است که جهت بازیافت جدا می شوند و بین ۶۰۰ تا ۶۵۰ تن هم که پسماند تر شامل بخش آلی و فسادپذیر است، وارد فرآیند تولید کود آلی می شود و علاوه بر آن ۳۵۰ تا ۴۰۰ تن پسماندها هم اقلامی است که قابلیت بازیافت نداشته و تحت عنوان ریجکت شناخته و در فرآیند مدیریت دفن می شود، هر چند ما با این میزان از دفن موافق نیستیم و در تلاشیم تا با بهره مندی از تکنولوژی های جدید، این میزان را به حداقل برسانیم و بتوانیم تا افق سال ۱۴۰۰ شعار اصفهان؛ شهر بدون دفن پسماند را محقق کنیم.
وی در ادامه به پروژه های پژوهشی این سازمان اشاره کرده و افزود: رویکرد ما در پروژه های پژوهشی، کاربردی بودن آن ها بوده است و در این راستا طرح احداث خطوط جدید پردازش پسماند با استفاده از تکنولوژی های روز را کلید زده ایم که از جمله این تکنولوژی ها ۲سرنده کردن خطوط است و این اقدام نیز با انجام حالت آزمایشی صورت گرفت و مشخص شد که این امر تا ۱۳درصد جداسازی را افزایش می دهد.
به گفته دهنوی در این راستا، ۲سرند بالستیک جدید برای افزایش راندمان جداسازی، توسط شرکت های داخلی ساخته می شود که تا پیش از این نمونه داخلی نداشته و قیمت واردات آن نیز بسیار بالا بوده است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان از پروژه پیرولیز به عنوان دیگر پروژه با رویکرد توسعه یاد کرده و افزود: تبدیل پسماندها با پایه کربنی مانند نایلون ها و نایلکس ها به مواد نفتی از جمله گازوییل یکی از تکنولوژی های برتر جهانی است که در این سازمان نیز مراحل بررسی آن انجام شده و در صدد اجرای آن با تکیه بر دانش داخلی هستیم تا از این طریق، اقلامی که به دلایل مختلف وارد فرآیند بازیافت نشده و جزو ریجکت است، برای تولید انرژی مورد استفاده قرار بگیرند.
دکتر دهنوی از احداث زباله سوز بیمارستانی به عنوان دیگر پروژه مهم سازمان یاد کرده و افزود: روش فعلی دفن پسماندهای بیمارستانی استاندارد نبوده و به همین سبب به دنبال آن هستیم که علاوه بر خرید یک دستگاه زباله سوز استاندارد برای امحای پسماندهای بیمارستانی، لندفیل پزشکی مناسبی را هم احداث کنیم تا این دو امکان در کنار هم، بتواند شرایط را برای مدیریت صحیح این پسماندها فراهم کنند.
وی همچنین به بررسی های صورت گرفته برای اجرای پایلوت طرح هاضم بیهوازی اشاره کرده و گفت: روش فعلی تولید کود، نوعی روش هوازی است اما در مدل های مدرن از روش بیهوازی استفاده می شود و از این طریق در راکتوری دربسته، پسماندهای آلی با فعالیت میکروارگانیسم ها گاز متان تولید می کنند که این گاز می تواند به عنوان سوخت پاک مورد استفاده قرار بگیرد و هم اکنون مطالعات این طرح صورت گرفته و قرارداد ساخت آن با یک شرکت داخلی و نظارت و بهره برداری آن نیز با پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران منعقد شده و در حال اجراست.
دکتر دهنوی به طرح مناسب سازی تأسیسات انتقال و تصفیه شیرابه اشاره کرده و گفت: شیرابه از نظر میزان آلودگی از فاضلاب خطرناک تر است و از این جهت ورود آن به منابع آب و خاک می تواند سلامت جامعه را تهدید کند. از این رو پروژه ساماندهی لندفیل شرق اصفهان برای چرخش شیرابه و تبخیر آن و همچنین جلوگیری از نفوذ آن به درون زمین در دستورکار قرار گرفته است. افزون بر این، پروژه طراحی و احداث لاگون های تبخیری شیرابه را هم در کارخانه تولید کود آلی با همین منظور انجام دادیم که مراحل اجرایی آن نیز شروع شده است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان در پایان به خرید دستگاه خود دریافت پسماند یا RVM یا خوددریافت تولید داخل اشاره کرده که می تواند بطری های پت و قوطی های آلومینیومی را دریافت کرده و ما به ازای آن را به شهروند پرداخت کند.
ارسال نظر