سکانس آخر یک پدیده طبیعی در تصفیه آب شرب؛
سنندجی ها با خیال راحت آب شرب سالم و بهداشتی را مصرف نمایند
مدیر عامل شرکت آب وفاضلاب شهری کردستان با اشاره به وجود یک پدیده طبیعی در آب که باعث تغییر طعم وبوی آن در زمان بسیار کوتاهی می شود فرآیند تصفیه این ماده حیاتی را بطور کامل تشریح کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج کردستان، پس از آنکه در چند روز گذشته بسیاری از شهروندان سنندجی از تغییر محسوس در طعم وبوی آب گله مند بودند و تا حدودی نیز نگرانی هایی را از بابت سلامت این ماده حیاتی ابراز می داشتند لذا خبرنگاران رسانه های کردستان بنابر وظیفه ذاتی خود و با دعوت شرکت آب وفاضلاب شهری کردستان جهت تهیه گزارش از روند تصفیه وتولید آب شرب سالم وبهداشتی ، از تصفیه خانه های شماره ۱و۲ سنندج بازدید کردند.
محمد حسین محمدی در این بازدید ودر بیان نحوه تصفیه آب شرب سالم وبهداشتی اظهار داشت: تصفیهخانه آب سنندج دارای سیستم تصفیه متعارفی است اما معمولا در فصل پاییز به دلیل تغییر دما و جابجایی لایه آب سد و وجود جلبک در آب فرآیندهایی به تصفیه آب افزوده میشود.
مدیرعامل آب و فاضلاب شهری کردستان با بیان اینکه تصفیهخانه سنندج از به روزترین امکانات و تجهیزات برخوردار است، تاکید کرد: آب شرب شهر سنندج هیچگونه آلودگی ندارد و کاملا سالم و بهداشتی است.
محمدی شایعات مربوط به آلودگی آب شرب سنندج را در فضای مجازی رد کرد و گفت: آب شرب این شهر به لحاظ شاخصهای فیزیکی، شیمیایی، میکروبی و بیولوژیکی به صورت مداوم توسط این شرکت، آزمایشگاههای مرجع و دانشگاه علوم پزشکی کردستان مورد پایش قرار میگیرد.
وی اضافه کرد: نتایج آزمایشها بیانگر مطلوب بودن همه معیارهای کیفی آب بوده و شرکت آب و فاضلاب شهری استان، متضمن تحویل آب شرب سالم و باکیفیت به شهروندان است.
محمدی تاکید کرد: برخلاف شایعات پخش شده در برخی رسانهها، تحریمها هیچ تاثیری در نحوه تصفیه آب نگذاشته است، چرا که تمام تجهیزات پیش از این تامین شده و مشکلی از این لحاظ وجود ندارد.
وی با بیان اینکه قطعات یدکی تجهیزات کنونی به اندازه کافی وجود دارد، اظهار داشت: برخی قطعات و مواد مصرفی نیز در داخل کشور تولید میشود و کمبودی در این حوزه نیز نداریم.
مدیرعامل شرکت آبفای شهری کردستان شبکه توزیع سنندج امسال تاکنون ۲ بار شستشو داده شده است، اضافه کرد: مردم مراقب باشند از آب قناتها و چشمهها استفاده نکنند، چرا که امکان دارد از لحاظ سلامت دچار مشکل شوند.
وی عنوان کرد: آب سنندج به لحاظ پارامترهای فیزیکی و شیمایی یکی از آبهای سالم در کشور است و در این مقطع از سال شاید در طعم و بوی آب تغییری احساس شود اما در کیفیت آب تاثیری ندارد.
تولید سالیانه ۵۰ میلیون مترمکعب آب
معاون بهرهبرداری شرکت آبفای استان کردستان نیز در این بازدید یادآور شد: پرمنگنات،کلوروفیل به عنوان ماده منعقد کننده و کربن فعال به آب تزریق میشود تا طعم و بوی آب در این مقطع از سال تغییر نکند.
محمد فرهاد با اشاره به واحد کلاریفایر تصفیه خانه آب سنندج بیان کرد: این واحد دارای هشت واحد فلوکولاتور اولیه، ۱۶ واحد فلوکولاتور ثانویه، ۱۶ واحد گالری فلوکولاسیون ثالثه، ۱۶ مخزن ته نشین مواد منعقد کننده است که در این بخش مواد منعقدکننده و مواد حذف طعم و بو توسط میکسرهایی مخلوط و وارد آب شده و به واحد ته نشینی میرسد و سپس به واحد فیلتراسیون و در نهایت به واحد کلرزنی و پمپاژ هدایت میشود.
وی با اشاره به تولید سالیانه ۵۰ میلیون مترمکعب آب در شهر سنندج اظهار کرد: مجتمع تصفیهخانه آب شهر سنندج شامل دو تصفیهخانه است که تصفیهخانه شماره یک در سال ۱۳۶۲ با ظرفیت ۷۳۰ لیتر در ثانیه به بهرهبرداری رسید.
فرهاد افزود: با توجه به افزایش جمعیت این شهر، نیاز به افزایش ظرفیت تأمین آب وجود داشت که این امر منجر به برنامهریزی برای ایجاد تصفیهخانه شماره ۲ شد و در نهایت در سال ۱۳۹۴ تصفیهخانه شماره ۲ نیز وارد مدار شد.
معاون بهرهبرداری شرکت آبفا کردستان خاطرنشان کرد: با این اقدام، در حال حاضر ظرفیت تأمین آب در شهر سنندج به ۱۵۰۰ لیتر در ثانیه رسیده است که این موضوع نشاندهنده تلاشهای گسترده شرکت آب و فاضلاب شهری کردستان برای خدماترسانی به شهروندان است.
فرهاد ادامه داد: آب نهایی خروجی از تصفیهخانه کاملا مطمئن و بهداشتی است؛ چراکه تمام فرآیندهای لازم برای تصفیه در آن انجام میگیرد و مرتبا توسط آزمایشگاههای به روز و مجهز که در کشور کمنظیر است، پایش میشود.
معاون بهرهبرداری آبفا کردستان تأکید کرد: سلامت و بهداشت مردم ارتباط مستقیمی با سلامت آب دارد و به همین دلیل نهایت تلاش خود را برای تأمین، تصفیه و توزیع آب شرب بهداشتی و سالم انجام میدهیم.
فرهاد با بیان اینکه شایعه تغییر طعم و بوی آب هیچ تاثیری در میزان آب تولیدی روزانه ندارد، افزود: تولید آب شرب هیچ کاهشی نداشته و نخواهد داشت.
شستشوی مخازن تصفیه خانه سنندج
مدیر تصفیه خانه شهر سنندج با تاکید بر اینکه پدیده شکوفایی جلبک یکی از مهمترین عوامل زوال کیفیت آب در دریاچه های آب شیرین و مخازن سدها می باشد، افزود: تخلیه فاضلاب خانگی، صنعتی و پساب کشاورزی به مخازن آب، مواد مغذی مورد نیاز رشد جلبک را فراهم می آورد و در صورت مساعد بودن شرایط محیطی مانند دمای مناسب و در دسترس بودن نور جهت انجام فعالیت های فتوسنتزی جمعیت جلبک ها بصورت ناگهانی افزایش یافته و اصطلاحا شکوفایی جلبک رخ می دهد که این معضل در کشورهای متعددی از جمله آمریکا، ژاپن، استرالیا و فنلاند و در سالهای اخیر در ایران از جمله سد میناب و سد بوکان بوجود آمده است.
آریان عاملی اظهار داشت: در صورتی که ممانعت از طعم و بوی نامطبوع عملی نباشد می توان با هوادهی، اکسیداسیون جذب سطحی و شست و شوی مخازن و مانور و شست و شوی شیرهای تخلیه مشکل طعم و بوی آب شرب را در تصفیه خانه و شبکه کاهش داد.
وی با بیان اینکه در راستای کنترل و حذف طعم و بو اقداماتی انجام گرفته، خاطرنشان کرد: راه اندازی فرآیند تزریق کربن فعال، راه اندازی فرآیند تزریق پرمنگنات پتاسیم و راه اندازی واحد هوادهی در تصفیه خانه شماره یک و همچنین راه اندازی فرآیند ازن زنی در تصفیه خانه فاز دو انجام گرفته و بهینه سازی فرآیند انعقاد و لخته سازی و شستشوی مخازن و واحدهای تصفیه خانه، شستشوی کلیه واحدهای تصفیه خانه شبکه توزیع و مخازن ذخیره تعویض و اضافه نمودن 200 تنی ماسه سیلیسی در هر دو تصفیه خانه صورت گرفته است.
به گفته عاملی تصفیه خانه شهر سنندج شامل تصفیه خانه شماره 1و تصفیه خانه شماره 2 می باشدکه تصفیه آب در تصفیه خانه شماره 1 شامل مراحل پیش کلرزنی، تزریق منقعد کننده، فلوکولاسیون اولیه فلوکلاسیون ثانویه، ته نشینی، فیلتراسیون و کلر زنی نهایی می باشد و در این فرایند در واحدهای تصفیه خانه آب شماره 2 پس از ورود آب خام آشغالگیری وبا روند فرایند مایکرو استریتر وارد مخزن آب خام شده و ازن زنی، اختلاط سریع، لخته سازی، فیلتر شنی تند و نهایتا کلر زنی وارد شبکه های آب شرب می شود و در هردو تصفیه خانه از کلروفریک به عنوان منعقد کننده استفاده می شود.
وی گفت: کیفیت آب شرب شهرهای مذکور بلحاظ کلیه شاخص های فیزیکی، شیمیایی، میکروبی وبیولوژیکی بصورت مدوام توسط این شرکت، دانشگاه علوم پزشکی و نیز آزمایشگاه های مرجع در حال سنجش و اندازه گیری بوده که نتایج آن بیانگر مطلوب بودن کلیه پارامترهای کیفی آب می باشد و این شرکت متضمن تحویل آب شرب سالم و بهداشتی به مشترکان خود می باشد.
عاملی این روند را طبیعی و مربوط به تمام سدها عنوان کرد و افزود: مغذی شدن دریاچه سد قشلاق و فراهم شدن شرایط برای افزایش رشد جلبکها، موجب تغییر در طعم آب شده است.
وی با بیان اینکه حذف کامل طعم بد آب غیرممکن است، یادآور شد: در تصفیهخانه سنندج با استفاده از روشهای هوادهی، اکسیداسیون و جذب سطحی برای از بین بردن بوی آب اقدام میکنیم اما امکان از بین بردن آن به طور کامل وجود ندارد.
مدیر تصفیهخانه آب سنندج بر لزوم همکاری دستگاههای مرتبط از جمله محیط زیست، آب منطقهای، آبفار و جهاد کشاورزی برای ممانعت از ورود فضولات حیوانی، کودشیمیایی و فاضلاب روستاها به سد تاکید کرد و گفت: باید ضمن جلوگیری از رشد جلبک و مواد میکروبی، برای جوان نگه داشتن و حفظ سد قشلاق گام برداشت.
عاملی با بیان اینکه هیچگونه سم یا فلز سنگین در آب خام و تصفیه شده سنندج وجود ندارد، افزود: امسال 2 بار 45 هزار مترمکعب از مخازن تصفیهخانه سنندج شستشو داده شده است.
خبرنگاران در ادامه از آزمایشگاه مرکزی و مرکز کنترل کیفیت و بهداشت آب و فاضلاب تصفیه خانه سنندج شامل واحدهای جذب اتمی، آزمایشگاه گازکروماتوگراف، شیمی فیزیک، بیولوژی، واحد شستشو و باکتریولوژی بازدید کردند.
به گزارش خبرگزاری موج کردستان، در پی انتشار شایعاتی محتلف در فضای مجازی، شاهد صف کشیدن شهروندان در پای چشمه های کوه آبیدر در شهر سنندج بودیم که با این اوصاف بایستی شهروندان با خیال راحت وبه دور از هرگونه نگرانی آب شرب سالم وبهداشتی در داخل لوله کشی را مصرف نمایند.
ارسال نظر