رئیس دانشگاه صنعتی قم:
اساتید و دانشجویان دانشگاه صنعتی قم، همیاران صنعت در رفع موانع تولید هستند
رئیس دانشگاه صنعتی قم گفت: اساتید و دانشجویان این دانشگاه،همیاران صنعت در عارضهیابیهای صنعتی و رفع موانع تولید هستند.
جلال رضائی نور در گفتگو با خبرگزاری موج قم،با تاکید بر اهمیت ورود نخبگان علمی و پژوهشی به عرصه رفع مشکلات اقتصادی کشور اظهار کرد:اگر بتوان تمامی پژوهشهای علمی و نوآوریهای پژوهشی را کاربردی و راهبردی کرد و آن را به بدنه صنعت و تولید آورد،بخش زیادی از مشکلات و گرفتاریهای اقتصادی رفع میشود.
رئیس دانشگاه صنعتی قم افزود:نخبگان زیادی در عرصه صنعت از میان اساتید و دانشجویان حضور دارند که با طراحی ایدههای نوین و انجام پژوهشهای نوین میتوانند کشور را از ورود بسیاری از فناوریها بینیاز کنند و گامهای بلندی در پیوند میان صنعت و دانشگاه بردارند.
وی تصریح کرد:در شرایط تحریم،باید راهکارهای علمی و پژوهشی را در جهت مقابله با وضعیت فعلی به کار گرفت و خود را در سطح مجامع بینالمللی اثبات کرد و به خودکفایی رسید.
رضائی نور بیان کرد:بومیسازی پژوهش و سرمایهگذاری بر طرحهای پژوهشی کاربردی،یکی از راهبردهای مهم در دست یافتن به فناوری و نوآوری در مسیر صنعت و تولید است.
رئیس دانشگاه صنعتی قم افزود:کشور ما در بسیاری از عرصههای علمی و پژوهشی بر اساس مستنداتی که وجود دارد به رشد و شکوفایی رسیده است و در جهان،حرفهایی برای گفتن داریم،اما به دلیل اینکه میان دانشگاه و صنعت،فاصلههایی وجود دارد کمتر توانستهایم از ظرفیتهای علمی و فناوری برای نجات صنعت داخلی به موفقیت برسیم.
وی خاطرنشان کرد:زمان آن فرا رسیده است تا با شناخت دقیق خلاءها و آسیبها و موانع پیش روی تولید و صنعت و همراهی با صنعتگران و ایجاد فرصتهایی برای اثبات توانمندیهای نخبگان به سمت کم شدن فاصبله موجود میان دانشگاه و صنعت برویم.
رضائی نور عنوان کرد:توسعه کسب و کارهای دانشبنیان و تولید محصولات بر اساس ایدههای نوآورانه و طراحی تجهیزات مورد نیاز در روند صنعت و تولید از جمله نیازهای کشور است و اساتید و دانشجویان باید از حوزه تئوریک در صنعت خارج شوند و در میان صنعتگران بروند.
رئیس دانشگاه صنعتی قم بیان کرد:خوشبختانه طرحهایی برای حضور نخبگان در جهت رفع مشکلات صنعت در دانشگاهها ایجاد شده است،در این راستا اساتید و دانشجویان این دانشگاه،همیاران صنعت در عارضهیابیهای صنعتی و رفع موانع تولید هستند.
وی گفت:در واقع ایده ای نوآورانه از دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه صنعتی قم در جهت ارتباط بین صنعت و دانشگاه ایجاد شده است که در این طرح دانشجویان علاقمند به یادگیری تجارب صنعتی و آشنایی با محیط های کسب و کار در قالب گروه های همیار صنعت پس از طی آموزش های اولیه بنا بر درخواست واحد های صنعتی به کارخانجات و واحدهای صنعتی اعزام میشوند.
رضائی نور افزود:این گروهها،مدیریت واحد های صنعتی را در حل مسائل و موضوعات مختلف پژوهشی و فنی یاری میکنند،در این طرح موفقیتهای چشمگیری در بحث ارتباط موثر بین صنعت و دانشگاه به آمده است.
وی عنوان کرد:از جمله اهداف راهبردی در چشم انداز طرح همیار صنعت توانمند سازی دانشجویان برای بازار کار و همچنین تربیت دانشجویان کارآفرین است.
رئیس دانشگاه صنعتی قم در مورد روند اجرای طرح همیار صنعت توضیح داد:جذب و ثبت نام دانشجویان متقاضی برای شرکت در طرح، معرفی صنایع و سازمانهای علاقهمند به همکاری از سوی سازمان صمت، برگزاری جلسات مشترک دفتر ارتباط با صنعت و تشکیل تیمهای تخصصی ۴ تا ۶ نفره با حضور استاد راهنما بخشی از اجرای این طرح است.
وی خاطرنشان کرد:همچنین در ادامه طرح همیار صنعت،اعزام تیمها برای عارضهیابی،ارائه راه حلها به مدیران صنایع و تصمیم گیری در خصوص راه حل برگزیده و اجرایی کردن راهحل با مشارکت تیمهای همیار صنعت،صدور گواهینامه مشارکت در طرح همیار صنعت به عنوان واحد کارآموزی صورت میگیرد.
رضائی نور تصریح کرد:دانشگاه صنعت قم در کارگروه رفع موانع تولید استانداری عضویت دارد و در بسیاری از طرحها در جهت رفع معضلات تولید و صنعت استان قم به مشارکت میپردازد.
ارسال نظر