پیرو حضور وزیر اقتصاد در همدان از خود می پرسیم
دم خروس را باور کنیم یا قسم حضرت عباس؟!/ استاندار همدان در رفتار خود تجدید نظر کند
پیرو حضور وزیر اقتصاد در همدان، علیرغم تاکیدهای استاندار بر حضور رسانه در نشست ها و صدور دعوت نامه از سوی وزارتخانه، استانداری از ورود خبرنگاران ممانعت به عمل آورد، حال دم خروس را باور کنیم یا قسم حضرت عباس؟!
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج همدان، در نشست ها و جلساتی که در بازه های زمانی مختلف در استان همدان با حضور استاندار برگزار شده است، ایشان بسیار بر نقش همراهی و مساعدت رسانه ها در ارتقای امور جاری کشور و استان تاکید داشته اند و همواره در زمره کسانی قرار می گیرند که داد شفافیت در امور و بهبود اطلاع رسانی را سر می دهند.
شعار گردش اطلاعات و سانسور خبری
جملاتی چند از ایشان را در باب پراهمییت خواندن رسانه ها و دوری از سانسور در ذیل می آوریم:
شاهرخی با اعلام اینکه نقش انکار ناپذیر رسانه ها در اطلاع رسانی بر کسی پوشیده نیست، تصریح کرد: هر کسی که در دستگاه های اجرایی غیر از این باور دارد باید در رفتار خود تجدیدنظر کند.(خبرآنلاین)
وی با اشاره به اینکه نقش بیبدیل رسانه و خبرنگاران در جامعه روشن است، افزود: متأسفانه ضعفی که وجود دارد این است که هنوز همگان آنطور که باید بر نقش و تأثیر خبرنگاران و ابزاری که در دست دارند آگاه نیستند.
شاهرخی با بیان اینکه رسانهها و اطلاعرسانی یکی از محورهای توسعه جامعه هستند، عنوان کرد: خبرنگاران از عناصر مهم و تاثیرگذار در توسعه و پیشبرد اهداف جامعه هستند.
وی با تاکید بر لزوم توجه به سند اطلاع رسانی استان همدان گفت: در این سند تکلیف مدیران دستگاه های اجرایی با رسانه ها مشخص است.
استاندار همدان نقش رسانه ها در پیشبرد اهداف و سیاست های مدیریت ارشد استان را بی بدیل دانست و گفت: از مدیران دستگاه های اجرایی می خواهیم تا ارتباط مطلوب با رسانه ها در راستای اطلاع رسانی موثر و مفید داشته باشند.
شاهرخی خاطرنشان کرد: انتظار ما از رسانه ها تقویت امید در جامعه، مثبت گرایی و پردازش مسایل امیدبخش در جامعه است هر چند از انتقادهای سازنده و به جا نیز استقبال می کنیم.
وی با اشاره به اینکه رسانه ها یکی از ارکان توسعه استان هستند گفت: در فضای کار، فعالیت و خدمت به مردم، رسانه ها می توانند این ارتباط دو سویه را بین مردم و مسئولان برقرار کنند.
شاهرخی ، جریان سازی به معنای واقعی و مثبت را از وظایف رسانه ها دانست و گفت: از بیان نقاط ضعف که بتواند با راهکار مناسب در راستای رفع آن و تبدیل کردن به فرصت مطرح شود، استقبال می کنم.
استاندار همدان همکاری مدیران اجرایی با رسانه ها را لازم دانست و گفت: همچنان تاکید دارم که هیچ شکایتی نباید از رسانه ها در دوره مدیریتم صورت بگیرد.(شارا)
شاهرخی می گوید همواره از انتقاد سازنده استقبال می کنم
شاهرخی بارها بر نقش انکار ناپذیر رسانه ها تاکید می کند اما خود اعتقادی به این امر ندارد، پس ابتدا ایشان باید در رفتار خود تجدید نظر کنند تا مدیران دیگر استان نیز از وی تبعیت کنند. البته باورش به رسانه تا جایی برقرار است که خود صلاح می داند و فراتر از آن رسانه برای ایشان معنا نخواهد داشت.
رسانه را جریان ساز می خواند، شاید رسانه هایی که نتوانستند جریان مورد انتظار وی را ایجاد کنند، دلیل مورد عتاب قرارگرفتنشان باشد.
وی باید با مردم صادق باشد و کاری را که تمایل و باوری به انجام آن ندارد را مطرح نکند و صورتی کاذب ندهد، اگر به رسانه باوری ندارد چرا به تکرار از جایگاه و نقش رسانه در همراهی افکار عمومی یاد می کند، آیا این جنس رفتار در دیگر امورش نیز جاری است؟
وی چرا اینگونه می اندیشد که می تواند از رسانه به عنوان ابزاری در راستای رفتارهای پوپولیستی خود بهره برد؛ این نوع از رفتارهاست که بی اعتمادی را ترویج می کند و سرمایه های اجتماعی را که می توانند در بهبود اوضاع نقش داشته باشند، هدر می دهد.
استاندار همدان رسانه را رکن توسعه و ارتباط دوسویه با مردم می خواند، اما در جلسات بسیار مهمی همچون حضور وزیر اقتصاد که رسانه ها از سوی وزارتخانه برای پوشش آن دعوت شده اند، ممانعت به عمل می آورد.
این موضوع بارها به وی از سوی برخی از رسانه ها اطلاع رسانی شده است، اما این که همچنان شاهد این رفتار هستیم، جای تعجب دارد، این رفتار تنها می تواند با دستور شخص ایشان به صورت مستمر ادامه پیدا کند.
حال بهتر نیست که استاندار همدان حداقل از رفتارها و شعارهایی که تاملی در آن ها صورت نگرفته است، دست بردارد و در این شرایط حساس کشور که همخوانی در گفتار و رفتار از سوی مدیران و مسئولان ضرورت دارد، به درستی عمل کند.
اگر تمایلی به اعمال شفافیت در رفتار خود نسبت به تعهدی که مسئولیت آن را عهده دار هستید، ندارید، پس دیگر داد سخن از گردش اطلاعات، اطلاع رسانی به مردم و وضوح رفتار مسئولان سر ندهید.
امروز در حالی که وزیر اقتصاد به همدان سفر کرد و دعوت نامه از سوی وزارتخانه برای خبرگزاری موج و برخی دیگر از رسانه ها ارسال شده بود، مانع از ورود رسانه ای ها به استانداری شدند و تنها به رسانه ای که احتمال بیشترین همراهی را با دولت می دادند، یعنی ایرنا اجازه ورود داده شد.
حال قسم حضرت عباس را باور کنیم یا دم خروس را ؟
در این تحلیل تنها تمرکز بر رفتار ایشان در ارتباط با رسانه ها مورد بررسی قرار گرفت و این تحلیل دلیل بر برچسب زنی بر دیگر اقدامات ایشان قطعا نبوده است.
ارسال نظر