تولید گوجه فرنگی ارگانیک توسط بانوی کار آفرین البرزی
برای نخستین بار به محصول گوجه فرنگی تولیدی در مزارع بانوی کارآفرین البرزی پروانه استاندارد محصول گواهی شده کشاورزی و نشان کاربرد حد مجاز آلاینده ها اعطا شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج البرز، به مناسبت میلاد باسعادت حضرت فاطمه زهرا (س) روز یکشنبه در آیینی از نخستین پروانه استاندارد محصول گواهی شده کشاورزی و نشان کاربرد حد مجاز آلاینده ها در استان البرز رونمایی شد.
مدیرکل استاندارد استان البرز درآیین رونمایی از پروانه استاندارد محصول گواهی شده کشاورزی و نشان کاربرد حد مجاز آلاینده ها گفت: در ابتدا از این پروانه به عنوان پروانه و نشان محصول سالم یاد می شد که در مقابل آن محصول ناسالم است که شاید این محصولات غیرسالم نباشند برای همین عنوان محصول گواهی شده به این نشان و محصولات اطلاق می شود.
فتانه شکرالهی افزود: در سال ۱۳۹۶ قانون سازمان استاندارد ارتقا یافت و علاوه بر ارتقای جایگاه، قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد تدوین شد و این قانون منجر به تغییر رویکرد در سازمان استاندارد شد.
وی اظهار داشت: با تغییر این رویکرد به این باور رسیدیم که دیگر ما تنها نیستیم و این قانون فقط برای سازمان استاندارد نیست و همه برای ارتقای کیفیت کالا نقش دارند که نقش برای زنان بیشتر است که محصولی ایمن و با کیفیت ارایه دهند.
شکرالهی با بیان اینکه در حوزه های زیادی با جهاد کشاورزی همکاری می کنیم، گفت: تغییر رویکرد از استاندارد اجباری به تشویقی نشان می دهد که این استاندارد دیگر به یک کالا اختصاص ندارد.
پروانه استاندارد محصول گواهی شده کشاورزی در استان البرز برای محصول گوجه فرنگی تولیدی در مزارع بانوی کارآفرین البرزی «زهرا سیفی» در قالب سامانه پنجره واحد صادر شده است.
زهرا سیفی در مزرعه ۲ هکتاری گوجه فرنگی خود موفق به تولید محصولی شد که میزان آلاینده ها همچون باقی مانده سموم و آفت کش ها، فلزات سنگین و ماکروتوکسیم ها در سطح پایینی بوده و به عنوان محصول ارگانیک به شمار می رود.
نخستین دستورالعمل مصرف حد مجاز آلاینده ها (استاندار تشویقی) برای اولین بار در سال ۸۸ در قالب کارگروه مشترک تخصصی در جهاد کشاورزی تدوین و با تایید سازمان استاندارد مصوب و در کشور عملیاتی شد.
این دستور العمل توسط سازمان ملی استاندارد و وزارتخانه های جهاد کشاورزی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای بار سوم ویرایش شد و سرانجام در آبان ماه ۹۷ توسط سازمان ملی استاندارد به تمام استان ها ابلاغ و در بهمن همان سال از سوی وزیر جهاد کشاورزی برای اجرا به سازمان های جهاد کشاورزی سراسر کشور ابلاغ شد.
تفاوت مهم صورت گرفته در نسخه جدید، این است که درفرایند صدور گواهی استاندارد تشویقی کشاورزی، وظیفه بررسی تطبیق با استاندارد مربوطه از کلینیک های جهاد کشاورزی اخذ و به شرکت های بازرسی دارای صلاحیت واگذار شده است، در این میان شخصی تحت عنوان مدیر کنترل کیفیت در کنار تولیدکننده خواهد بود و فرآیند اجرایی کار نیز از طریق سامانه الکترونیک صورت می گیرد.
تولید محصولات گواهی شده را یکی از راهکارهای افزایش عملکرد توام با کیفیت و سلامت محصولات است.
ارسال نظر