English

آیت الله فاضل لنکرانی:

فقه انتخابات در حوزه‌های علمیه مورد توجه قرار بگیرد

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: انتخابات هر چند دارای بعدهای اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی هست ولی از نظر فقهی، باید فقه انتخابات در حوزه‌های علمیه مورد توجه قرار بگیرد.

فقه انتخابات در حوزه‌های علمیه مورد توجه قرار بگیرد

به گزارش خبرگزاری موج قم، آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی در درس خارج فقه خود، با تاکید بر اینکه حضور در انتخابات وظیفه ای شرعی و ملی است، اظهار داشت: حضور مردم در هر صحنه‌ای که موجب تقویت حکومت اسلامی و تضعیف دشمنان ‌شود واجب است به همین دلیل انتخابات یکی از مظاهر تقویت حکومت اسلامی است.

وی با تاکید بر اهمیت حضور در انتخابات افزود: مساله انتخابات از جمله موضوعاتی است که بعد از انقلاب اسلامی مورد توجه حوزه‌های علمیه و مردم متدین و انقلابی قرار گرفته که لازم است از ابعاد مختلف فقهی آن نیز مورد توجه قرار گیرد.

وی با تاکید بر اینکه از نظر فقهی هیچ شخصی یا گروهی حق تحمیل انتخاب افراد بر مردم را ندارد، گفت: اصل شرکت مردم در انتخابات از منظر امام(ره)، رهبر معظم انقلاب و همه مراجع عظام تقلید وظیفه ای شرعی است.

آیت الله فاضل لنکرانی، افزود: مردم خودشان باید نسبت به افراد تحقیق کرده و نمایندگان‌شان را انتخاب کنند، باید به مردم بگوییم شما می‌خواهید سرنوشت خودتان را رقم بزنید.

این استاد حوزه علمیه قم، ادامه داد: هیچ شخص و گروهی حق اغوا و فریب مردم به نفع شخص یا اشخاص دیگر در انتخابات را ندارد و چنین حقی از نظر فقهی برای هیچ فرد یا گروهی وجود ندارد.

وی انتخابات را یک تکلیف و یک حق دانست و تاکید کرد: همه گروه‌ها باید مراقبت کنند تا ضمن این که مردم را به حضور در انتخابات تشویق می‌کنند، اما بدانند نمی‌شود از جهت فقهی به هر شیوه‌ای تمسک کنند تا مردم به نتیجه‌ دلخواه آنها برسند.

آیت الله فاضل لنکرانی، انتخابات را تقویت نظام اسلامی دانست و ادامه داد: هیچ کس نباید نسبت به سرنوشت خود، جامعه و کشور بی تفاوت باشد به همین دلیل حضور مردم در انتخابات لازم است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با تاکید بر لزوم حراست حوزه علمیه از مبانی امام خمینی(ره)خاطر نشان کرد: اساتید حوزه علمیه باید مبانی فقهی و سیاسی امام را حفظ کند و برای فهم و ترویج آن کار کند.

وی با بیان اینکه باید در حوزه علمیه قبل از ایام انتخابات، نشست‌های علمی برای بررسی ابعاد فقهی انتخابات برگزار می شد، ادامه داد: تدوین و بررسی فقه انتخابات و بررسی اندیشه های سیاسی و فقهی امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری پیرامون انتخابات باید در دستور کار حوزه علمیه قرار گیرد.

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه