معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد؛
مصرف خوراکی اتانول اثری در پیشگیری از عفونت کرونا ندارد
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: براساس مستندات علمی، مصرف خوراکی اتانول و یا غرغره اتانول در دهان هیچگونه اثری در پیشگیری از عفونت کرونا ندارد و با خطر بروز مسمومیت ناشی از اتانول همراه است.
به گزارش خبرگزاری موج یزد، محمد حسین مصدق معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد بر اساس مشاهدات و اطلاعات به دست آمده از برخی بیمارستان های کشور، مواردی از مسمومیت و فوت در اثر مصرف خوراکی و یا غرغره محلولهای حاوی اتانول و در برخی موارد، مصرف خوراکی آن به اشتباه و با هدف پیشگیری از عفونت ویروس کرونا جدید گزارش شده است.
وی ادامه داد: براساس مستندات علمی، مصرف خوراکی اتانول و یا غرغره اتانول در دهان هیچگونه اثری در پیشگیری از عفونت کرونا ندارد و با خطر بروز مسمومیت ناشی از اتانول همراه است.
این مسئول با اشاره به میزان بالای جذب پوستی متانول و مسمومیت ناشی از آن افزود: الکل متیلیک یا همان متانول، ضمن اینکه دارای اثرضدمیکروبی بسیار ناچیزی در مقایسه با الکل اتیلیک (اتانول) است، به علت سم بالا، مصرف خوراکی آن با بروز مسمومیت های شدید،کوری و مرگ همراه است.
مصدق به شهروندان یزدی توصیه کرد که به هیچ وجه از متانول و یا الکل صنعتی که حاوی درصدهای مختلفی از اتانول به همراه متانول است برای ضدعفونی دست و پوست استفاده نکنند و چنانچه قصد دارند از فرآورده های ضدعفونی برپایه الکل استفاده کنند، تنها از محلول های آبی الکل اتیلیک (اتانول ) و یا فرآوردههای استاندارد حاوی الکل اتیلیک (اتانول) با غلظت مناسب ۶۲ تا ۷۰ درصد و بارعایت اصول توصیه شده، استفاده کنند.
ارسال نظر