نایب رئیس اتاق بازرگانی اصفهان:
مهم ترین راهکار زمان بحران کرونا استفاده از ظرفیتهای شرکت های دانش بنیان است
نایب رئیس اتاق بازرگانی اصفهان یکی از مهم ترین راهکارها در تغییر شرایط اقتصادی و نجات بخش صنایع استفاده از ظرفیتهای شرکت های دانش بنیان در زمان بحران کرونایی است.
به گزارش خبرگزاری موج اصفهان، حمیدرضا قلمکاری یکی از مهم ترین راهکارها در تغییر شرایط اقتصادی و نجات بخش صنایع را استفاده از ظرفیتهای شرکت های دانش بنیان دانست و اظهار داشت: تغییر در رفتار اقتصاد بین الملل ، تغییر در منشاء تقاضا و حتی ایجاد انحراف در مسیر جهانی شدنِ اقتصاد از دیگر توانایی های بالقوه این ویروس است که سبب افزایش اهمیت شرکت های دانش بنیان می شود.
وی بیان داشت: شیوع این ویروس در کشور سبب بسته شدن مرزهای کشورهای همسایه از جمله عراق، ترکیه، ترکمنستان، افغانستان و پاکستان شده که این مهم تجارت خارجی ایران و صادرات کالا به این کشورها را با مشکل رو به رو ساخته است.
نایب رئیس اتاق بازرگانی اصفهان افزود: انتشار ویروس کرونا در کشور سبب شد تا بسیاری از واحدهای اقتصادی و کسب و کارها به کاهش ساعتکاری و در برخی مواقع تعطیلی کامل روی آورند که خسارتهای مالی زیادی را برای این بنگاهها به همراه داشته است.
وی این آسیبها را در بخشهای خدمات، صنعت و کشاورزی و زیر بخش های توریسم، حمل و نقل، پوشاک، آموزشی، خرده فروشی و مانند آن به مراتب بیشتر از سایر بخشها دانست.
وی با بیان اینکه برای حفظ اشتغال و تولید در سال «جهش تولید »باید تامین نقدینگی بنگاهها انجام شده و مانع از خروج نیروها در بخش های صنایع، بازرگانی و کشاورزی شویم، افزود: تنفس در پرداختهای مالیاتی، پرداخت حداقل ۲.۵ میلیون تومان به بنگاههایی که لیست بیمه را در فروردین و اردیبهشت حفظ کنند، ضرورری است.
قلمکاری با اشاره به درصد زیانآوری کرونا در سه بخش کشاورزی، صنایع و معادن و خدمات براساس تحلیل نخبهگان،که ۱۰، ۲۰ و ۵۵ درصد است، تصریح کرد: اثرات کرونا را در اقتصاد کلان بررسی کردیم، اگر ما سهم کشاورزی را ۹ درصد و سهم صنایع معادن ۴۶ درصد و خدمات را ۴۵ درصد در نظربگیریم به رقمهای بالایی در سه سناریو که تعریف کردهایم، میرسیم.
حمیدرضا قلمکاری یکی از مهم ترین راهکارها در تغییر شرایط اقتصادی و نجات بخش صنایع را استفاده از ظرفیتهای شرکت های دانش بنیان دانست و اظهار داشت : تغییر در رفتار اقتصاد بین الملل ، تغییر در منشاء تقاضا و حتی ایجاد انحراف در مسیر جهانی شدنِ اقتصاد از دیگر توانایی های بالقوه این ویروس است که سبب افزایش اهمیت شرکت های دانش بنیان می شود.
وی سهم اقتصاد دانش بنیان از تولید ناخالص کشور را تنها ۵/. درصد اعلام کرد و گفت: این درحالی است که مطابق با بیانیه گام دوم انقلاب این میزان باید به ۵۰ درصد افزایش یابد که شامل ۱۰ درصد فناوری های پیشرفته و ۴۰ درصد سایر فناوری ها است.
نایب رئیس اتاق بازرگانی اصفهان توجه به شرکت های دانش بنیان را یک تکلیف قانونی دانست و گفت: این شرکتها از نظر اندازه کوچک و بسیار پربازده هستند، بنابراین، یکی از راهکارهای مهم در شرایط کنونی میتواند توسعه شرکت های دانش بنیان با هدف حمایت از بخشهای اقتصادی و به ویژه بخش خدمات باشد. قلمکاری تاکید کرد: در شرایطی که با شیوع ویروس کرونا، اساس رفتار اقتصاد بینالملل متفاوت شده است، نقش شرکتهای دانش بنیان چندین برابر میشود.
ارسال نظر