رئیس شورای اسلامی شهر قم:
آرامستان جدید شهر قم در دوکیلومتری جمکران احداث خواهد شد
رئیس شورای اسلامی شهر قم گفت: آرامستان جدید شهر قم در دو کیلومتری مسجد مقدس جمکران و در ۳۶۰ هکتار احداث خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری موج قم، عبدالله جلالی در نشست خبری شورای شهر قم که بهصورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، اظهار داشت: احداث آرامستان جدید با اصول شهرسازی و پدافندی منطبق است و ۷۰ هکتار از محدوده ۳۶۰ هکتاری این آرامستان به فضای سبز اختصاص خواهد یافت.
وی در ادامه با بیان اینکه شهرداری و شورای شهر در احیای بافت فرسوده شهری قم شکستخورده و موفقیت قابلتوجهی نداشته است، گفت: احیای بافتهای فرسوده فقط در اختیار شورای شهر نیست و بخش عمدهای از مسئولیتها در اختیار شورای عالی معماری و شهرسازی، استانداری و اداره کل راه و شهرسازی استان است.
رئیس شورای اسلامی شهر قم افزود: از محدوده یک هزار و۷۰۰ هکتاری بافت شهری قم، ۳۱۵ هکتار را بافتهای فرسوده شامل میشود و ما معتقد هستیم که حجم بافتهای ناکارآمد شهری قم بیشتر از این میزان است.
وی با اشاره به آبگرفتگیهای شهری قم تصریح کرد: قم از ۵ محور خارج از شهر در این رابطه مورد تهدید است و عملاً شورای شهر اختیاری نسبت به مدیریت آنها ندارد.
وی با اشاره به حادثه فرونشست زمین در میدان کشاورز گفت: در این قبیل حوادث باید نسبت به عملکرد دستگاههای خدمات رسان نیز توجه شده و بر اساس اصول کارشناسی اظهارنظر کنیم.
ابهام درخصوص علت فرونشست زمین در میدان کشاورز
جلالی اضافه کرد: اعضای شورای شهر قم نیز نسبت به علت فرونشست زمین در میدان کشاورز دچار ابهام هستند و باید با مقصران این اتفاق برخورد شود.
وی اظهار داشت: نماد فعالیتهای شهری را باید در نظافت شهری، فضای سبز، پسماند، اجرای پروژههای عمرانی و ترافیکی جستجو کرد و مردم میتوانند از این طریق نسبت به کارآمدی یا عدم آن قضاوت کنند.
رییس شورای اسلامی شهر قم در ادامه عنوان داشت: شفافسازی عملکرد یکی از اولویتهای شورای شهر است و وضعیت کنونی شفافیت در این نهاد مطلوب نیست و صرفا قدمهایی مانند پخش زنده جلسات علنی شورا و انتشار بودجه پروژههای عمرانی از درگاه فضای مجازی عملیاتی شده است.
جلالی اظهار داشت: برای شفافسازی دقیق عملکرد مالی شهرداری قم باید سیستم مالی نقدی کنونی این نهاد به سیستم تعهدی تغییر پیدا کند.
کاهش اختیارات شورا به صورت پی در پی در سالهای اخیر
وی بیان کرد: در سالهای اخیر اختیارات شورا بهصورت پیدرپی کاهشیافته که یکی از چالشهای مهم این نهاد است، شورا به دلیل شناخت دقیق از محلات هدف میتواند بازوی قدرتمندی برای نمایندگان مجلس و قوه مجریه باشد.
جلالی خاطرنشان کرد: مجموعه فعالیتهای محیط شهری بهویژه در مبحث فضای سبز شهری، مدیریت پسماند و پیشبرد پروژههای عمرانی وضعیت مطلوبی دارد.
وی تصریح کرد: مجموعه مدیریت شهری قم در سال جهش تولید، در مسیر جهش خدمات حرکت میکند و الکترونیکی کردن خدمات، افزایش بهرهوری، چابک سازی شهرداری و ادغام چند سازمان این نهاد در دستور کار است.
جلالی گفت: شورای شهر قم بر عملکرد شهرداری نظارت کامل دارد و تمام اعضای شورا در کمیسیونهای تخصصی شهرداری و شهرداریهای مناطق هشتگانه حضور داشته و تمام اقدامها زیر ذرهبین است.
رییس شورای شهر قم اظهار کرد: درجایی که شهرداری قم به تعهدات خود پایبند نبوده جلسات توجیهی برگزار و نسبت به عمل به تعهدات ضرب العجل دادهشده اما این مسائل را نمیتوان به صحن عمومی بکشانیم.
باغ پرندگان قم تا پایان سال به بهرهبرداری میرسد
جلالی همچنین گفت: باغ پرندگان قم از پروژههای مهمی شهری است که تا پایان سال جاری به بهرهبرداری میرسد.
وی در ادامه با اشاره به توقف بهرهبرداری از بخشی از رمپ شرقی پل ۹ دی گفت: برای بهرهبرداری از این پل تنها یک پلاک تملک نشده و درصورتیکه مالکان پلاک باقیمانده بر روند کنونی اصرار داشته باشند برای حل مشکل عامه شهروندان از ظرفیت ماده ۹ استفاده خواهد شد.
وی همچنین با اشاره به موضوع سد معبر و مزاحمتهای شهری گفت: مشکل از آنجایی آغازشده که بخشی از شهروندان حریم خیابان را ملک شخصی خود دانسته و حاضر به تغییر رفتار خود نیستند.
جلالی عنوان داشت: شورای شهر مخالف برخورد فیزیکی با شهروندان متخلف در سد معبر است و اگر جدیت ماموران سد معبر نبود وضعیت مزاحمتهای شهری بسیار بیشتر از امروز بود.
رییس شورای شهر قم اظهار کرد: خیابان حریم عمومی و مختص تمام شهروندان بوده و ملک خصوصی فردی نیست و طبق قانون باید با شهروندان قانونشکن و متخلف برخورد شود.
وی در بخش دیگر سخنان خود گفت: برای اجرای پروژه زیرگذر شهید کیوانفر به خیابان امام برداشت دوگانهای از مصوبه حل اختلاف در بین مسئولان استان به وجود آمده اما در اجرای قطعی این پروژه ابهامی وجود ندارد.
رییس شورای شهر قم همچنین اظهار کرد: برای خرید ۵۲ دستگاه اتوبوس جدید، شهرداری قم رایزنیهای خود را آغاز کرده است.
وی ابراز کرد: تعطیلی غرفههای شهری، رایگان کردن دفن متوفیان در آرامستان، توقف خطوط اتوبوسرانی، تعطیلی پارکینگهای شهری و ضدعفونی معابر شهری خسارت سنگینی به شهرداری قم بعد از شیوع ویروس کرونا وارد کرده است.
ارسال نظر