رییس دانشگاه حضرت معصومه (س) در قم خبرداد؛
برگزاری ۹۸ درصدی کلاسهای آموزشی دانشگاه در فضای مجازی
رئیس دانشگاه حضرت معصومه(س) در قم گفت: در حال حاضر با توجه به تعطیلی دانشگاه به دلیل شیوع کروناویروس، ۹۸ درصد کلاسهای آموزشی این دانشگاه در فضای مجازی دنبال میشود.
ابراهیم عبدی پور فرد در گفتوگو با خبرگزاری موج از قم، با اشاره به فعالیتهای این دانشگاه در شرایط کرونایی اظهار داشت: قم اولین شهری بود که ویروس کرونا در آن کشف و اعلام شد و با توجه به موج نگرانی به ویژه جامعه دانشجویان و خانوادهها، بلافاصله اقداماتی را آغاز کردیم.
رئیس دانشگاه حضرت معصومه(س) در قم افزود: در سطح مدیریت اولین اقدام، تشکیل ستادی برای مقابله با آثار و تبعات منفی بیماری کرونا بود که با توجه به توصیه ستاد ملی مبارزه با کرونا و مسئولان استانی، کلاس های دانشگاه را تعطیل کردیم. البته تعطیلی دانشگاه به معنای تعطیلی آموزش و سایر فعالیتها و خدمات نبود.
وی تصریح کرد: خوابگاههای دانشگاهی از همان روزهای نخست، به تدریج تخلیه شد و برنامهریزی لازم را برای مدیریت بحران و تداوم فعالیت های دانشگاه را انجام دادیم، دانشگاهها دارای فعالیت های مختلفی هستند که مهمترین آن، فعالیتهای آموزشی، پژوهشی و علمی ، اداری و عمرانی است.
عبدی پور فرد خاطرنشان کرد: دانشگاه در چند روز اول به دلیل شرایط اضطراری به طور موقت تعطیل بود اما از هفته دوم اسفندماه، فعالیتهای دانشگاه از سر گرفته شد و ستاد مقابله با آثار و تبعات کرونا ، زیر مجموعههای لازم شامل کمیتهها و شوراهای مجازی از جمله ستاد سلامت دانشگاه را، بلافاصله تشکیل داد.
وی بیان کرد: برای حفظ سلامتی دانشجویان و کارکنان و اعضای هیات علمی نیز تصمیماتی اتخاذ شد و مانند همه دستگاههای دولتی دیگر، علاوه بر آموزش پروتکلهای بهداشتی، اقلام و تجهیزات حفاظتی شامل مواد ضد عفونی کننده و ماسک و دستکش در اختیار پرسنل وکارکنان قرار داده شد.
رئیس دانشگاه حضرت معصومه(س) عنوان کرد: به یاری خداوند، اقدامات موثری در جهت مقابله با کرونا شکل گرفت و خیلی زود با توجه به تجربیات دیگر کشورها، به این درک رسیدیم که این وضعیت ادامه خواهد داشت و برای آن برنامهریزی کردیم. وی تصریح کرد: برای تداوم آموزش در دانشگاه به صورت غیرحضوری و با ابزار آموزش الکترونیکی برخط نیاز به زیرساختهایی داشتیم. مجموعه دانشگاه ما نوپاست و بیش از ۱۲ سال از تاسیس آن نمی گذرد و امکانات لازم برای آموزش الکترونیک و زیرساختهای کافی را ندارد لذا با توافق لازم با مرکز آموزش های الکترونیکی دانشگاه تهران، توانستیم از ظرفیت آنها استفاده و برنامه ریزی لازم را آغاز کنیم و از هفته دوم اسفندماه، کلاس های مجازی ما نیز آغاز شد.
وی خاطرنشان کرد: در این راستا از ۱۵ اسفند بیش از ۶۰ درصد دروس نظری ترم جاری از طریق فضای مجازی ارائه شد و در اقدام بعدی با برنامه ریزی معاونت آموزشی و تعریف سایر دروس در سامانه آموزش الکترونیکی تعداد کلاس های برخط در ۱۵ فروردین ماه افزایش یافت و در حال حاضر برغم تعطیلی آموزش حضوری به دلیل شیوع کروناویروس، ۹۸ درصد کلاسهای آموزشی این دانشگاه در فضای مجازی و به صورت الکترونیکی دنبال میشود.
رئیس دانشگاه حضرت معصومه(س) گفت: با سرعت عمل در تصمیم گیری، برنامه ریزی و اجرا، عقب ماندگی که ممکن بود به وجود بیاید، ایجاد نشد و روند آموزش عالی تداوم یافت. و اگر بنا بر اعلام ستاد ملی قرار باشد کلاس های حضوری دانشگاه بازگشایی شود، برنامه ریزی لازم را آغاز میکنیم.
وی افزود: با تمهیدات لازم در آماده کردن امکانات رفاهی و اسکان، پیش بینی ما این است که بعد از ماه رمضان بتوانیم در صورت صلاحدید مسئولان کشوری، حضور دانشجویان را دانشگاه داشته باشیم و حتی برگزاری دو جلسه کلاسهای حضوری را به منظور رفع اشکال دانشجویان پیشبینی کرده ایم و امتحانات پایان ترم نیز در موعد مناسب، برگزار میشود.
عبدی پور فرد بیان کرد: سناریوهای دیگری را نیز طراحی کرده ایم که اگر دانشگاه (از حیث حضور دانشجویان) همچنان تعطیل بود بتوانیم امتحانات را از راه دور برگزار کنیم.
وی عنوان کرد: در بُعد پژوهشی و علمی در این وضعیت و شرایط خاص، بسیاری از دانشگاهها همراهی خوبی در رفع نیازهای موجود در حوزه آموزش و درمان و تجهیزات پزشکی و تولید امکانات لازم برای مقابله با این ویروس خطرناک داشتند. البته دانشگاه حضرت معصومه(س) که فاقد رشتههای علوم پایه و فنّی است در همراهی دانشجویان و اساتید دانشگاههای دیگر، مساعدت لازم را در ارائه کمکهای مالی و نیروی انسانی داشته است.
رئیس دانشگاه حضرت معصومه(س) تصریح کرد: سایر فعالیتهای دانشگاه نیز در این ایام تداوم لازم را داشت، یکی از دغدغهها این بود که برنامههای فاصله گذاری اجتماعی رعایت شود و بخشی از کارکنان از طریق دورکاری، خدمات آموزشی ، فرهنگی و رفاهی را به دانشجویان ارائه دهند.
وی گفت: یکی از مراکز فعال در دانشگاه، مرکز بهداشت و درمان و مشاوره بود که در این مدت ، به طور غیرحضوری و از درگاه ارتباطی ، تلفن و پیام رسانها خدمات قابل توجهی به دانشجویان و خانوادههای آنها ارائه داد و آموزشهای لازم برای رفع استرس و نگرانی دانشجویان و خانواده هایشان در نظرگرفتیم و مراقبتهایی نیز در مورد دانشجویانی که مبتلا شدند ، صورت گرفت.
عبدی پور فرد افزود: در مواقع نیاز، کمک های فکری و مالی نیز به دانشجویان و خانوادههای آنها ارائه شد و دانشگاه نهادی اجتماعی است که علاوه بر رسالت علمی و آموزش علم، به حفظ آرامش جامعه و سلامت روانی دانشجویان و خانواده ها نیز توجه دارد و مراکز بهداشت درمان و مشاوره در این ایام موفق عمل کرد.
وی تصریح کرد: در بخش مدیریت فرهنگی ارتباط با دانشجویان برقرار بود تا بتوانند علاوه بر مطالعات علمی، فعالیت های فرهنگی مثبت را دنبال کنند. مدیریت فرهنگی برنامه ریزی لازم برای تشویق دانشجویان به مطالعات غیر درسی را صورت داد و در این راستا، مسابقاتی در موضوعات دینی نیز داشتیم تا اوقات دانشجویان به بطالت نگذرد و دانشجویان از وقت و فرصتهایشان به نحو مطلوب استفاده کنند.
رئیس دانشگاه حضرت معصومه(س) بیان کرد: در این دانشگاه ۱۵۰۰ دانشجو در ۹ رشته کارشناسی و ۷ رشته کارشناسی ارشد در حال تحصیل هستند و به زودی رشتههای دیگری نیز به برنامه آموزشی ما افزوده میشود.
وی گفت: این دانشگاه تک جنسیتی است و اقتضائات خاص خود را را دارد و مدیریت دانشگاه سعی کرده است به لحاظ آموزشی ، تربیتی و فرهنگی متناسب با شرایط خاص دختران برنامه ریزی لازم را داشته باشد.
عبدی پور فرد عنوان کرد: در این ایام حدود ۱۰ نفر از دانشجویان و ۱۵ نفر از کارکنان دانشگاه حضرت معصومه(س) به کرونا مبتلا شدند که خوشبختانه بهبودی کامل خود را بدست آوردند.
ارسال نظر