مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم:
۷۰ درصد پسماندهای شهری قابلیت تبدیل شدن به کود کمپوست را دارند
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم گفت: طبق آنالیز فیزیکی صورت گرفته بر روی پسماندهای شهری ۶۵ الی ۷۰ درصد آن را پسماندهای آلی که قابلیت تبدیل شدن به کود کمپوست را دارند، تشکیل میدهد.
به گزارش خبرگزاری موج قم، سید عبدالله میرابراهیمی با اشاره به اینکه کنترل پسماندهای آلی منجر به کاهش آسیبهای زیست محیطی میشود، اظهار کرد: تولید کود کمپوست از پسماندهای آلی (فساد پذیر) شهری صورت میگیرد و از آلودگیهایی مانند شیرابه و گازهای گلخانهای جلوگیری کرده و در کاهش هزینههای دفن نیز موثر است.
میرابراهیمی تصریح کرد: در شهر قم از شهریور سال ۹۸ ، تهیه و تولید کود کمپوست از پسماندهای شهری آغاز شده است.
وی با اشاره به روند تولید کود کمپوست، یادآور شد: پسماند شهری مخلوط، وارد خط پردازش شده و به سه قسمت پسماند آلی، ریجکت و ارزشمند تقسیم میشود و بعد از انتقال پسماندهای آلی به سایت تخمیر، پشتهگذاری آن انجام می شود.
به گفته مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم ، پشته گذاری در سایت تخمیر (تجزیه) به مدت دو ماه، همراه با هوادهی و آبدهی با کنترل پارامترهای دما، رطوبت و نسبت کربن به ازت صورت میگیرد و سپس به مدت سه ماه تا ثبیت نهایی زمان صرف می شود.
میرابراهیمی گفت: بعد از طی این مدت، وارد سرند کود فاین شده که خروجی آن تولید کود درجه یک و دو بوده که کود تولیدی قابلیت استفاده در فضای سبز شهری و باغات را دارد.
ارسال نظر