دستگاه های نظارتی به عملکرد شورای شهر بندرعباس ورود کنند
عملکرد ناصحیح، چنددستگی، حاشیه سازی و تضییع حقوق شهروندان به جای استیفای حقوق عمومی، پارلمان مردمی شهر بندرعباس را به شورایی شبههناک بدل ساخته است.
به گزارش خبرگزاری موج هرمزگان، اگر نحوه برگزاری انتخابات و اعلام نتایج شورای شهر بندرعباس را از ذهن پاک کنیم و تنها اتفاقات یک سال گذشتهی این شورا را مرور کنیم، به واقع پر است از رویدادهای حاشیهای که در اغلب موارد عنصر محوری و موضوع جدال نه استیفای حقوق مردم که تامین منافع شخصی، حزبی و گروهی است.
در چالش اخیر نیز که موضوع طرح پرسش از شهردار بندرعباس به میان آمد، بار دیگر برخی از اعضا با حضور نیافتن در دو جلسه پیاپی، ضمن از رسمیت خارج کردن این نشست افکار عمومی را در شوک فرو بردند، غافل از این که مردم بندرعباس هر روز که از ابهامات و اتهامات مطرح شده نسبت به عباس امینی زاده می گذرد، خود را بیشتر فریبخورده این بازی میبینند و حس میکنند که سطح تخلفات به حدی بالاست که هیچ فردی تمایلی برای ورود به این بحث ندارد، اگر چه شاید واگشایی این ابهامات بتواند کارنامه شهردار بندرعباس را تبدیل به کارنامه ای درخشان کند و واقعا همان گونه که نزدیکان وی بیان می دارند، مظلومیت و اقدامات ماندگار امینی زاده نمایان شود.
اگر چه نباید با پیشداوری، قصاص قبل از جنایت کرد، اما به نظر می رسد در موضوع طرح سوال از شهردار منافع اکثر اعضای شورای شهر در خطر است. شاید اعضا چنین تصور می کنند که با فشار بر شهردار نزدیکان ایشان که در شهرداری مشغول به کارند با چالش های جدی مواجه شوند. البته فرضیه دیگر این است که فشار بر شهردار برابر است با به خطر افتادن سایر منافع بیان نشدنی اعضای شورا و این که آنان واهمه دارند عباس امینی زاده نیز لب به سخن بگشاید و مواردی را مطرح کند که اوضاع پیچیده تر از وضعیت فعلی شود.
اگر چه بارها در مقاطع مختلف بحث تاثیرگذاری نماینده یا برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تصمیمات شهرداری و حتی در اتهاماتی بزرگ تر بیرون آمدن اسامی افراد از صندوق های نمایندگی پارلمان مردمی مطرح بوده است و حتی اعضای شورا نیز بارها به صورت ضمنی این موضوع را تایید کرده اند، اما این بار فیصل دانش به عنوان سخنگوی شورای شهر حضور نیافتن اعضا را به مصاحبه احمد مرادی نماینده مردم هرمزگان و انتقاد وی نسبت به اتفاقات به وقوع پیوسته در شورا و تضییع حقوق عمومی مربوط دانسته است.
این که اعضای شورا به جای حضور در صحن علنی، در دفاتر خود حاضر شده اند و پس از لغو جلسه، نشست های مخفی مشترکی را با برخی افراد برگزار کرده اند، نشانهی دهنکجی اعضای به مردم است و جالب تر این که این افراد بدون شرمساری از چنین اتفاقی موضوع حضور نیافتن خود را نیز به حرکتی اعتراضی و بهظاهر استقلال طلبانه بدل کردند و سخنگوی شورا نیز که خود در جلسه حضور یافته بود، در جایگاه معترض قرار گرفت؛ اگر چه برخی از اعضای شورای شهر در گفت و گو با خبرنگار موج اظهارات دانش را اظهارات شخصی و حرکت وی را سواستفاده از سمت سخنگوی شورا دانستند.
با همهی این تفاسیر موضوعی که خود را به عنوان مساله ای مبرم برجسته می کند، لزوم ورود دستگاههای نظارتی به وقایع شورای شهر بندرعباس است. شاید اگر نهادهای نظارتی اندکی خود را بیشتر با موضوعات شهری بندرعباس درگیر می کردند امروز شاهد چنین اتفاقاتی نبودیم و بیش از پیش جلوی سلب اعتماد مردم از نهادهای عمومی و دولتی گرفته می شد.
ارسال نظر