English

با دستور رییس جمهور از طریق وبینار؛

دو طرح بزرگ آبرسانی در هرمزگان افتتاح می شود

مدیرعامل آب و فاضلاب هرمزگان، گفت: با حضور مدیرعامل آب و فاضلاب کشور و معاون امور آب و آبفای وزارت نیرو، پروژه آب شیرین کن بندرعباس و طرح آبرسانی به بشاگرد با دستور وبیناری رییس جمهور به بهره برداری می رسد.

دو طرح بزرگ آبرسانی در هرمزگان افتتاح می شود

به گزارش خبرگزاری موج هرمزگان، امین قصمی مدیرعامل آب و فاضلاب هرمزگان با اشاره به پویش الف، ب، آبفا که در نظر دارد تا پروژه های صنعت آب را با انسجام به بهره برداری برساند گفت: در سال ۹۹ در شهر بندرعباس پروژه های بزرگی آماده شده است  که یکی در شش ماهه اول سال و دیگری در نیمه دوم سال به بهره برداری می رسد.

وی افزود: دو پروژه بزرگی که در نیمه اول سال و در قالب پویش الف ب آبفا به بهره برداری می رسد فاز دوم آب شیرین کن بندرعباس و فاز نخست طرح آبرسانی به بشاگرد از سد جگین است .

قصمی در رابطه با پروژه آبرسانی بشاگرد که فاز نخست آن پروژه، پایان هفته جاری با حضور مدیرعامل آب و فاضلاب کشور در شهر سردشت بشاگرد به دستور ریاست جمهوری افتتاح می شود گفت: با افتتاح این پروژه شهر سردشت و ۸ روستای بزرگ مسیر خط انتقال، از آب بهره مند خواهد شد.

وی تصریح کرد: منبع این طرح سد جگین است که در فاصله ۸۱ کیلومتری سردشت واقع شده است، ما از طریق احداث اسکله و آبگیر در دریاچه سد جگین و پمپاژ آب  در یک خط انتقال به طول ۸۱ کیلومتر با سه ایستگاه پمپاژ و ۵ باب مخزن  و با ظرفیت ۳۰ لیتر بر ثانیه  که در بلندمدت به ظرفیت ۱۸۰ لیتر بر ثانیه افزایش پیدا می کند، آب را به سردشت خواهیم رساند.

قصمی با اعلام اینکه این طرح در آینده سردشت و گوهران و ۱۲۰ روستای این مسیر با جمعیتی بالغ بر ۶۱ هزار نفر که ۹۰ درصد این جمعیت روستایی هستند را از آب شرب سالم و با کیفیت بهره مند می کند، گفت: مهمترین بخش پروژه احداث فاز اول شامل کلکتور اصلی و ایستگاه های پمپاژ بود که با وجود تعدد و پراکندگی روستاها و صعب العبور بودن مسیراین فاز انجام شد و به عنوان منبع اصلی آب در بشاگرد به بهره برداری می رسد.

وی افزود: در فاز نخست ۸ روستا با جمعیتی بالغ بر ۹۰۰۰ نفر پوشش داده شده است که در سال های پیش رو متناسب با بودجه روستاهای دیگری به این طرح اضافه می شود. و با احداث ۸۰ کیلومتر خط لوله جدید تمام روستاهای مسیر از نعمت آب پایدار و سالم بهره مند شوند.

وی خاطرنشان کرد: آبرسانی به روستاهایی که در نقاط مرتفع قرار دارند با نصب پمپاژ آبرسانی می شوند.

مدعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان با توضیح اینکه پروژه آبرسانی بشاگرد منجر به ایجاد اشتغالزایی می شود، گفت: در مجموع اشتیاق زیادی در رابطه با شهر سردشت دیده می شود. مکاتباتی از طرف جهاد کشاورزی و بخش خصوصی انجام شده تا در صورت تامین آب در دشت های مستعد بشاگرد گلخانه هایی برای توسعه کشاورزی احداث شود که اجرای این طرح منجر به ایجاد اشتغال و توسعه در این منطقه می شود.

وی افزود: همچنین درخواست احداث مزارع خورشیدی نیز داده شده که با اجرای طرح آبرسانی می تواند به اجرا درآید. و همچنین  در تدوین طرح آبرسانی احداث صنایع خرد و کلان نیز دیده شده است.

اجرای آبرسانی این امیدواری را ایجاد می کند تا به لحاظ جمعیتی توسعه پایداری در سردشت ایجاد کنیم. پیش بینی می شود جمعیت بشاگرد با اجرای این پروژه به سمت سردشت سرازیر شوند و در آنجا سکونت کنند.

قصمی ادامه داد: برای این پروژه حدود ۱۸۱۰ میلیارد ریال تا کنون هزینه شده و از این مقدار حدود ۴۰۰ میلیارد ریال از اعتبارات دفتر مقام معظم رهبری بود و ۱۴۱۰ میلیارد ریال آن از اعتبارات دولت تامین شده است.

وی ضمن توضیح این که منابع قبلی تامین آب سردشت دو حلقه چاه است که معمولا در زمستان تامین آب منطقه با مشکل روبرو می شد ادامه داد: چاه ها به عنوان پدافند غیر عامل حفظ می شود و از این به بعد آب با کیفیت مطلوب در اختیار مردم قرار می گیرد.

پروژه آب شیرین کن بندرعباس

قصمی در بخش دیگر سخنان خود بیان کرد: هرمزگان اگرچه با تهدید موقعیت جغرافیایی گرم و خشک روبرو است ولی  فرصت دسترسی آسان به دریا در آن وجود دارد،  بر اساس قوانین بالادستی قرار است بر اساس یک برنامه مشخص بخش عمده نیاز آبرسانی شهرهای ساحلی از طریق شرین سازی آب دریا صورت بگیرد و ما در هرمزگان این مهم را خیلی سریع در دستور کار قرار دادیم که طی آن  پروژه آب شیرین کن بندرعباس احداث و فاز دوم آن در روزهای آینده به بهره برداری می رسد.

وی با اعلام اینکه نیاز آبی شهر بندرعباس 100 میلیون متر مکعب در سال است و منابع فعلی تامین آب بندرعباس سد شمیل، استقلال، و نیان است گفت: حدود 62 میلیون متر مکعب آب ز این سدها به سمت شهر بندرعباس می آید که شهر با کمبودی معادل 38میلیون متر مکعب روبرو بودیم. و از طرفی طبق برنامه می بایست تا در یک برنامه زمانی معین حجم آب کمتری را از دشت میناب منتقل کنیم.

وی با بیان اینکه به این منظور دو پروژه آب شیرین کن تعریف شد، گفت: پروژه نخست آب شیرین کن صد هزار مترمکعبی بود که فاز اول آن در آذر 97 به بهره برداری رسید و فاز دوم آن نیز هم اکنون  بهره برداری می شود تا مجموع ظرفیت آب شیرین کن بندرعباس  به  40 هزار متر مکعب برسد، همچنین تا پایان سال 99 کل ظرفیت 100 هزار متر مکعب آب شیرین کن وارد مدار می شود.

به موازات پروژه آب شیرین کن دیگری  با ظرفیت 40هزار متر مکعب  تعریف شده که در حال اجرا است و در مجموع ظرفیت 140هزار مترمکعب را وارد مدار می کند.

با احداث این آب شیرین کن ها 13 میلیون متر مکعب مازادی تولید آب شیرین کن ها باعث می شود تا آب کمتری از سطح میناب منقل شود. و در آینده 60درصد آب بندرعباس از طریق تاسیسات نمک زدایی و آب شیرین کن ها تامین می شود.

وی تصریح کرد فاز دوم از اسفند در مدار قرار گرفته و هم اکنون به صورت رسمس افتتاح می شود.

وی در مورد کیفیت آب تولید شده از آب شیرین کن ها توضیح داد: شوری آب تولیدی آب شیرین کن ها حدود 500واحد است که با اختلاطی که با آب سد های میناب انجام می شود به آبی با شوری 700 واحد میرسد.

قصمی تاکید کرد: آب شیرین کن ها علاوه بر اینکه کمبود آب را جبران می کنند در ارتقا کیفیت آب هم نقش بسزایی دارند.

وی افزود: اعتبار هزینه شده در فاز اول  2600میلیارد ریال و در فاز دوم 4 هزار میلیارد ریال  و در مجموع 6600 میلیارد ریال تا کنون در آب شیرین کن بندرعباس هزینه شده است و اعتبار مورد نیاز برای فاز نهایی 204 میلیون دلار است

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان تاکید کرد: تمام تجهیزت تولید 100 هزار متر مکعب علی رغم مشکل تحریم نصب شده است و فاز به فاز به بهره برداری می رسد.

وی ادامه داد: شهریور امسال ظرفیت 40 هزار متر مکعب به 60هزار متر مکعب می رسد و در پایان سال همه 100 هزار متر مکعب به بهره برداری می رسد.  هم اکنون 180 هزار نفر در بندرعباس، خمیر و روستاها  از آب تولیدی آب شیرین کن استفاده می کنند و تا پایان سال همه جمعیت 700 هزار نفری بندرعباس از آب با کیفیت بهره مند می شوند.

امین قصمی تصریح کرد در ابتدای دولت و در  سال 92 میزان آب تولیدی در هرمزگان 8 میلیون متر مکعب در استان بود و امروز با افتتاح فاز  دو به 45 میلیون مترمکعب ارتقا پیدا کرده است و تا پایان دولت تدبیر و امید این عدد به 89 میلیون متر مکعب در سال افزایش پیدا می کند.که تا پایان دولت 51 میلیون متر مکعب برای شهر بندر عباس است.در شش ماهه دوم سال نیز تصفیه خانه فاضلاب میناب وارد مدار بهره برداری خواهد شد.

امین قصمی در توضیح پروژه های دیگری که در شهرهای استان تعریف شده است، گفت: سد سرنی وارد مدار شده است و پروژه ای تعریف شده برای میناب با عنوان اجرای خط انتقال از تصفیه خانه میناب به مخازن شهر میناب تا  از تصفیه خانه سد سرنی خط لوله ای به مخازن کشیده شود تا آب سد سرنی و سد استقلال به مصرف شرب مردم میناب  برسد و این پروژه در راستای فعالیت های زیست محیطی و کاهش استفاده از منابع زیرزمینی است.

وی افزود: پروژه آبرسانی شهر سندرک نیز در 6 ماهه دوم سال وارد فاز بهره برداری می شود آب شیرین کن زیارت نیز تا دو ماه آینده وارد مدار می شود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه