English

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان همدان خبر داد:

تولید بیش از ۳۰ درصد کشمش کشور در استان همدان / رتبه نخست استان همدان در تولید گردوی کشور

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به تولید بیش از ۳۰ درصد کشمش کشور در استان همدان از رتبه نخست استان همدان در تولید گردوی کشور و نقش ارتقا دانش فنی در افزایش تولید سخن گفت.

تولید بیش از 30 درصد کشمش کشور در استان همدان / رتبه نخست استان همدان در تولید گردوی کشور

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج همدان، حجت اله شهبازی، مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان همدان در جمع خبرنگاران با اشار ه به میزان تولید کشمش و سطح زیر کشت این محصول در استان همدان، عنوان کرد: در سال ۱۳۹۷  ۴۶ هزار تن کشمش در استان همدان تولید شد که ۳۱ درصد تولید کشمش کشو ر را شامل می شود.

شهبازی عنوان کرد: بیش از ۳۰ درصد از کشمش کشور  در استان همدان تولید می شود که ۴۸ میلیون و پانصد هزار دلار  ارزش صادراتی آن است و ملایر در این موضوع جایگاه خاصی دارد.  در سال جاری نیز در اینخصوص با تولید بیش از ۴۸ هزار تن  کشمش شاهد رکورد زنی خواهیم بود.

وی با اشاره به تولید محصول گردو که یکی از مهمترین محصولات خشکباری در جهان است، افزود: بعد از تولید انگور در استان، تمرکزی افزون در این زمینه وجود دارد و در کشور دارای رتبه نخستِ تولید هستیم.

وی با اشاره به سطح زیر کشت گردو در استان، عنوان کرد: ۱۹۵۰۰ هکتار سطح زیر کشت گردوی استان است که ازمنظر مساحت زیرکشت و میزان تولید استان همدان دارای رتبه نخست است.

 شهبازی گفت: در سال ۱۳۹۸ حدود ۲۱ درصد از تولید گردوی کشور دراستان همدان محقق شده است و پیش بینی تولید سال جاری،  ۶۴۰۰۰ تن است.

وی افزود: سرانه تولید این محصول در در دنیا کمتر از نیم کیلو است و ایران به ازای هر نفر ۳.۳ و در همدان  ۳۰ کیلو  است و نشان از پتانسیل این محصول در استان همدان دارد.

شهبازی تصریح کرد: استان همدان در ارتباط با سرشاخه کاری درخت گردو، در کشور پایلوت محسوب می شود.

مدیر امور باغبانی با اشاره به نقش دانش فنی و ارتقای این مهم عنوان کرد: از ۷۷ هزار هکتار باغاتی که موجود است می توان با ارتقای دانش فنی تولیدات بهتری را از منظر کمی و کیفی شاهد بود.

وی از کاهش ضایعات محصولات کشاورزی  و باغی سخن گفت و یادآور شد: ارتقای دانش فنی در میان کشاورزان می تواند از این میزان بکاهد و کاهش ضایعات را که اکنون ۲۰ تا ۳۰ درصد است در پی داشته باشد.

وی از سرمایه گذاری و ارائه  تسهیلات بانکی در محصولات باغی نیز سخن گفت و یادآور شد: در اینخصوص در محصول انگور در طرح فراز  و داربستی کردن  اقدامات خوبی انجام گرفته است و و تسهیلات پرداختی در این حوزه با حداقل سود همراه است.

آیا این خبر مفید بود؟
خبرنگار:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه