English

چند می‌گیری ماسک بزنی؟

با توجه به هشدارهای مکرر وزارت بهداشت مبنی بر رعایت دستورالعمل های بهداشتی و با توجه به اینکه قم در وضعیت قرمز قرار دارد اما وفاداری مردم نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی کاهش یافته و عده ای از مردم حتی از زدن ماسک هم سرباز می زنند.

چند می‌گیری ماسک بزنی؟

به خبرگزاری موج قم، در روزهای ابتدایی شیوع ویروس کرونا در کشور اکثریت مردم بر این باور بودند که این ویروس ظرف مدت زمان کوتاهی درمان شده و از ایران رخت برمی‌بندد و کسی گمان نمی کرد کره ای با قطر ۱۰۰ نانومتر تا مدت‌ها بر جهان حکمرانی کند.

اگر در اسفندماه ۹۸ که فقط چند روز از شناسایی و کشف ویروس کرونا در قم و شیوع آن در کشور گذشته بود، اعلام می کردند که این ویروس تا چندین ماه میهمان خانه‌های مردم ایران خواهد بود و پای سفره های هفت سین آنان در نوروز ۹۹ می‌نشیند برای اکثریت مردم قابل باور نبود اما امروز  ۱۸۰ روز از شیوع ویروس کرونا در کشور می‌گذرد و همچنان ۱۵ استان در وضعیت قرمز و ۱۱ استان در وضعیت هشدار قرار دارند.

با وجود وضعیت قرمز استان قم و هشدارهای مکرر وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی قم مبنی بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی از جمله ماسک زدن، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، کاهش تجمعات مردمی و... اما توجه مردم به این دستورالعمل‌ها کاهش یافته‌است و در این روزها شاهد آن هستیم که عده ای از مردم حتی از زدن ماسک هم که ساده ترین دستورالعمل بهداشتی اما مهم ترین نکته در جلوگیری از شیوع و ابتلا به ویروس کرونا می باشد، سرباز می زنند.

مقامات انگلیس و متخصصان این کشور تأکید می‌کنند مهمترین فایده استفاده از ماسک جلوگیری از انتشار ویروس هنگام عطسه و سرفه است؛ همچنین استفاده از ماسک سبب می‌شود فرد ویروس کمتری را استنشاق کند این امر تاثیر بسیاری در کاهش شیب ابتلا دارد و حتی می‌تواند از مرگ و میر نیز جلوگیری کند.

به گفته دانشمندان افرادی که ماسک دارند کمتر در معرض ابتلا به بیماری کووید ۱۹ قرار دارند، در نتیجه به احتمال زیاد در صورت ابتلا علائم خفیفی را تجربه می‌کنند و یا بدون علامت خواهند بود.

ماسک های پارچه ای چند درصد در جلوگیری از انتشار ویروس موثر هستند؟

سازمان بهداشت جهانی، استفاده از ماسک های پزشکی N95 را برای ۵ گروه از افراد که شامل کارکنان بخش درمان، افراد بالای ۶۰ سال، افراد دارای سابقه بیماری خاص، هر شخصی که علائم بیماری کووید-۱۹ را داشته باشد حتی اگر علائم خفیف است و افرادی که از نظر ابتلا به کووید-۱۹ مشکوک و یا تائید‌ شده هستند و در مکانی غیر از مراکز درمانی نگهداری می‌شوند، الزامی می داند.

از طرفی، سازمان بهداشت جهانی توصیه می‌کند که دولت‌ها می‌بایست افراد را به استفاده از ماسک‌های پارچه‌ای غیر‌پزشکی ترغیب نمایند، چرا که این ماسک‌ها می‌تواند به عنوان مانعی برای جلوگیری از انتقال ویروس کووید-۱۹ از فرد ناقل و آلوده به دیگران در بسیاری از موارد و مکان‌ها به عنوان مثال در مکان‌هایی مانند وسائل حمل و نقل عمومی، مغازه‌ها و محیط‌های محدود و شلوغ که امکان رعایت فاصله ۱ متر میسر نیست جلوگیری نماید.

 اما در مورد کارآیی ماسک‌های پارچه‌ای، به گفته بابک جاوید محقق اصلی بیمارستان‌های دانشگاه کمبریج، با وجود داشتن شواهد کافی، برخی از داده‌ها حاکی از آن است که ماسک‌های پارچه‌ای نسبت به ماسک‌های جراحی تنها ۱۵ درصد در جلوگیری از انتشار ذرات موثر هستند.

راهکاری برای قطع زنجیره کرونا در نانوایی ها

همانطور که در بالا نیز گفته شده است، به گفته متخصصان و به ویژه سازمان جهانی بهداشت در حال حاضر تنها راه پیشگیری از شیوع این بیماری استفاده از ماسک و شستشوی مرتب دست‌هاست اما برخی از نانوایی ها اهتمامی به رعایت بهداشت و استفاده از ماسک ندارند و پول نقد می گیرند و فاصله گذاری اجتماعی رعایت نمی کنند که تمام این موارد خطرناک و حادثه آفرین است.

طبق اعلام رسمی دانشگاه علوم پزشکی قم، متاسفانه در نانوایی ها تنها ۳۰ درصد دستورالعمل های بهداشتی مرتبط با کرونا رعایت می شود و همین امر سبب قطع سهمیه ۱۲۳ و تعطیلی ۶ نانوایی در ایام کرونا شد و انتظار می رود در زمینه رعایت پروتکل های بهداشتی در نانوایی ها باید نظارت جدی تر صورت بگیرد و اتحادیه نانوایان نیز پای کار آمده و سختگیرانه عمل کنند.

از آن جایی که بسیاری از مردم با نانوایی ها سر و کار دارند و تنها محل درآمد نانواها محسوب می شود، تعطیل کردن نانوایی ها راه حل منطقی به نظر نمی رسد و از طرفی سلامت مردم به علت حضور در صفوف نانوایی و سلامت نانواها به دلیل ارتباط و تعامل از نزدیک با مردم در خطر است لذا باید تهمیدات بهداشتی ویژه ای برای این مکان پردد عمومی در نظر گرفت؛ اولا آن که نانواها از ماسک و دستکش استفاده کنند ثانیا شرط حضور مردم در محل کاسبی شان را نیز استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی بگذارند ثالثا نان های پخته شده را در بسته بندی قرار داده و سپس بسته بندی را به دست مردم بدهند.

 از طرفی می توان برای اینکه ارتباط مستقیم و رو در رو نانوا با مشتری به حداقل برسد و فاصله گذاری اجتماعی رعایت شود، یک دریچه ای کوچیک در درب ورودی نانوایی که یک اهرم سرسره مانند از آن عبور می کند، قرار داد و مردم از فاصله دور و صرفا از طریق همان پنجره کوچک، هزینه نان خریداری شده را در اهرم قرار داده تا به دست نانوا برسد و از همان طریق نیز نان بسته بندی شده را دریافت کنند، این راهکار شاید ساده به نظر برسد اما می تواند بسیاری از خطرات ناشی از عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی در نانوایی ها را به حداقل برساند.

با توجه به اطلاع رسانی های گسترده در جهان و به تبع آن در کشورمان در خصوص دستورالعمل های بهداشتی جهت پیشگیری از  ابتلا به ویروس کرونا، می توان اذعان داشت که کلیه مردم اکثر پروتکل های بهداشتی را می دانند اما نسبت به آن بی توجه شده اند و پذیرای تغییر سبک زندگی شان با وجود شیوع این ویروس نیستند در شرایطی که باید همگان به این باور برسند که این ویروس وجود دارد و می بایست سبک زندگی خود را نسبت به این شرایط بحرانی تغییر دهند.

آیا این خبر مفید بود؟
خبرنگار:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه