English

رونق تولید با هدف ایجاد ارزش افزوده‌ی بیشتر در فولاد هرمزگان

مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان از افزایش تولید تختال این شرکت از یک و نیم میلیون به دو میلیون تن در آینده‌ای نزدیک خبر داد و گفت: فولاد مبارکه با اجرای طرح‌های توسعه‌ای که عمدتا در منطقه جنوب کشور اجرا ‌می‌شود، همچنان سهم ۵۰ درصدی را در تولید فولاد کشور حفظ خواهد کرد.

رونق تولید با هدف ایجاد ارزش افزوده‌ی بیشتر در فولاد هرمزگان

به گزارش خبرگزاری موج هرمزگان، شرکت فولاد هرمزگان دومین کارخانه بزرگ تولید فولاد بعد از انقلاب است که امروز علاوه بر اشتغال زایی گسترده در استان هرمزگان توانسته به یکی از قطب های فولادی کشور تبدیل شود و تاثیرات چشمگیری بر صنعت کشور داشته باشد.

شرکت فولاد هرمزگان دارای ظرفیت اسمی یک و نیم میلیون تن تختال است که با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته به زودی ظرفیت این شرکت عظیم فولاد سازی از یک و نیم میلیون به دو میلیون تن افزایش خواهد یافت. طبق این برنامه احداث یک خط ‌نورد ورق عریض و همچنین احداث یک واحد احیا مستقیم به ظرفیت ۹۰۰ هزار تن در دستور کار قرار گرفته است و پیش‌بینی می‌شود که پس از امضای قرارداد و نهایی شدن روند، در آینده‌ای نزدیک شاهد اجرا و بهره‌برداری از این طرح ارزش آفرین باشیم.

بر اساس نظر کارشناسان، احداث این خط زمینه دست‌یابی به ارزش ‌افزوده بیشتری را فراهم خواهد کرد؛ به عبارت بهتر شمش فولاد هرمزگان در بخش دیگری از کارخانه به ورق عریض تبدیل خواهد شد. ورق‌های خروجی این خط‌نورد در صنایع کشتی‌سازی، نفت و گاز، پتروشیمی و بسیاری از صنایع دیگر استفاده خواهد شد و با توجه به نیاز بازارهای داخلی و خارجی، ارزش‌افزوده قابل‌توجهی برای شرکت و گروه فولاد مبارکه ایجاد خواهد کرد.

در همین رابطه مدیرعامل فولاد هرمزگان در مورد این‌که در حال حاضر در این شرکت با استفاده از دو واحد احیای مستقیم یک‌میلیون و ۶۵ هزار تن آهن‌اسفنجی تولید می‌شود، به خبرنگار دنیای اقتصاد گفت: با توجه به اینکه ظرفیت فولاد هرمزگان قرار است به دو میلیون تن افزایش یابد، به آهن اسفنجی بیشتری نیاز است و به همین دلیل احداث یک مدول احیای مستقیم به ظرفیت ۹۰۰ هزار تن در سال در این توسعه‌ها در نظر گرفته ‌شده است.

وی در رابطه با این که چه شرکت‌هایی در کشور خط تولید ورق عریض (پلیت میل) در اختیار دارند، گفت: دلیل به‌کارگیری فناوری پیشرفته در مرحله نورد تولید ورق‌های عریض و همچنین کاربردهای خاص این دسته از ورق‌های فولادی در صنعت، تنها کارخانه‌های منحصربه‌فرد در دنیا قادر به توسعه و سرمایه‌گذاری در این زمینه هستند.

ارزانی بیان داشت: در ایران برای نخستین بار در سال ۸۴ با تاسیس شرکت فولاد اکسین خوزستان و با همکاری شرکت دانیلی ایتالیا این شرکت قادر به تولید ورق‌های عریض فولادی تا حداکثر عرض ۵/ ۴ متر شد. ازاین‌رو پس از شرکت فولاد اکسین، شرکت فولاد هرمزگان با اجرا و راه‌اندازی خط تولید ورق‌های عریض با ظرفیت یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار تن در سال دومین کارخانه کشور در زمینه تولید ورق‌های عریض خواهد بود. نکته بسیار حائز اهمیتی که می‌توان در طرح توسعه ورق‌های عریض شرکت فولاد هرمزگان به آن اشاره کرد این است که این واحد با رویکرد بومی‌سازی فناوری و تجهیزات احداث خواهد شد.

مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان درباره میزان مصرف این نوع ورق در کشور نیز گفت: ورق‌های عریض گرم یکی از محصولات مهم و استراتژیک در صنعت فولاد محسوب می‌شود که به‌طور عمده در زمینه فعالیت‌های خاص از جمله صنایع نفت، گاز، ماشین‌سازی، سازه‌های دریایی، کشتی‌سازی، پتروشیمی، تجهیزات نیروگاهی، سازه‌های فلزی در ساختمان و ... کاربرد دارند؛ اما آنچه مصرف ورق‌های عریض را در کشور و کشورهای همسایه، بسیار متمایز ساخته و بیش ‌از پیش حائز اهمیت کرده است استفاده از ورق‌های عریض در صنایع نفت و گاز برای ساخت لوله‌های انتقال سیالات (نفت و گاز) با تمرکز بر تولید انواع گریدهای خاص فولاد API مقاوم به محیط‌های گازترش و شیرین است.

وی تصریح کرد: از این ‌رو با توجه به اجرای پروژه‌های نفت و گاز در کشور و ظرفیت ذخایر کشف ‌شده جدید و انجام طرح‌های توسعه انتقال نفت و گاز به کشور همسایه و نیز سایر مناطق کشور، می‌توان چشم‌انداز روشنی برای مصرف انواع ورق API برای سال‌های آتی در کشور متصور شد.

ارزانی در ادامه افزود: بر اساس مطالعات صورت گرفته پیش‌بینی می‌شود سالانه حدود ۷۰۰ هزار تن نیاز به انواع گریدهای API در کشور تقاضا وجود داشته باشد که درمجموع با احتساب مصارف سایر صنایع در بخش‌های ورق‌های دریایی، ماشین‌آلات سنگین، مخازن، پتروشیمی و بخش ساختمان برآورد می‌شود در صورت سرمایه‌گذاری‌های زیرساختی تا افق سال ۱۴۰۴ حدود ۲ میلیون تن در کشور نیاز به ورق‌های عریض ضخیم (پلیت) وجود داشته باشد.

وی در خصوص این که در صورت کمبود این نوع ورق، سالانه چه میزان واردات لازم است، اظهار داشت: بخش قابل‌توجه واردات ورق‌های عریض به بازار داخل به میزان پروژه‌های در دست اجرای صنعت نفت و گاز در کشور بستگی دارد.

مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان بیان داشت: در سال‌های گذشته به دلیل اجرای پروژه‌های نفت و گاز در کشور توسط وزارت نفت و عدم تأمین این نوع محصولات در کشور غالبا تامین ورق‌های عریض از طریق واردات صورت می‌گرفت. در حال حاضر با بالا رفتن ظرفیت شرکت فولاد اکسین در زمینه نورد ورق API X۷۰ و تامین اسلب مورد نیاز آنها از طریق شرکت فولاد مبارکه از واردات جلوگیری به‌عمل ‌آمده است و پیش‌بینی می‌شود در چشم‌انداز پنج‌ساله آتی صنعت فولاد کشور با راه‌اندازی تولید ورق‌های عریض شرکت فولاد هرمزگان جنوب، کشور از واردات ورق‌های عریض کاملا بی‌نیاز شود.

وی درباره این که  در صورت راه‌اندازی خط تولید جدید فولاد هرمزگان، این شرکت چه درصدی از سهم بازار را تامین خواهد کرد، گفت:  براساس مطالعات صورت گرفته از تقاضای بازار، احداث خط پلیت میل مبتنی بر طراحی و تولید محصول متمایز به لحاظ ابعاد و کیفیت‌های خاص، به‌عنوان بهترین استراتژی توسعه سبد محصول گروه فولاد مبارکه در بازار در نظر گرفته ‌شده و حضور پایدار شرکت را در بازارهای داخلی و صادراتی تا سال‌های آینده ضمانت می‌کند و باعث افزایش قدرت رقابت و افزایش سهم بازار می‌شود.

ارزانی افزود: از طرفی با توجه به توسعه ظرفیت صنایع لوله‌سازی، پتروشیمی، ساخت‌وساز، ماشین‌آلات و ... در سال‌های آتی نیاز این صنایع به ورق‌های عریض در کشور بیش ‌از پیش با رشد قابل‌توجهی مواجه خواهد شد و سهم شرکت فولاد هرمزگان در تامین نیاز بازار تعیین‌کننده خواهد بود.

وی به هدف صادرات این شرکت نیز اشاره کرد و اظهار داشت: نقشه راه فروش و بازاریابی شرکت در بخش صادرات متمرکز بر بازارهای پرکشش است. از این‌ رو با توجه به منابع نفت و گاز در کشورهای حوزه خلیج‌فارس و اجرای طرح‌های توسعه میدان‌های نفت و گاز در کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا، صادرات ورق‌های عریض فولادی API در بازارهای هدف صادراتی کشورهای منطقه به دلیل برخورداری از منابع نفت و گاز هدف‌گذاری شده است.

وی اضافه کرد: همچنین با توجه به پیش‌بینی نیاز کشورهای اروپایی و بخشی از مناطق آسیا به ورق‌های ضخیم عریض با گریدهای ویژه مورد استفاده در بخش‌های زیرساخت‌ها، تجهیزات نیروگاهی، بویلر و مخازن تحت‌فشار و ماشین‌آلات سنگین هدف‌گذاری شده و بازارهای بسیار مناسبی برای عرضه محصولات جدید شرکت خواهد بود.

ارزانی ضمن اشاره به طرح‌های توسعه خطوط صنایع نفت و گاز در کشور، تاکید کرد: سالانه نیاز بازار داخل بر اساس مطالعات به‌عمل‌آمده حدود ۷۰۰ هزار تن انواع ورق‌های فولادی API خواهد بود که بخش قابل‌توجهی از این میزان شامل ورق‌های عریض در ساخت لوله‌های انتقال سیالات با قطر ۵۶ اینـچ و ۴۸ اینچ در صنایع نفت و گاز به کار می‌رود که در حال حاضر و سال‌های آتی بیشترین مصرف سهم ورق‌های عریض را خواهد داشت. با احتساب اینکه ورق‌های عریض فولادی با گرید API X۸۰ و API X۷۰ (با ابعاد معمول و ویژه) با توجه به نوع کاربری آنها حداقل ۷۰۰ دلار محاسبه شود که در صورت تامین نیاز از داخل کشور به میزان قابل‌توجهی از خروج ارز از کشور جلوگیری به عمل خواهد آمد.

وی در پایان گفت: همچنین در بخش‌های دیگر صنایع که نیاز آنها به ورق‌های عریض باکیفیت‌های ویژه است و در زمینه فعالیت‌های سازه‌های دریایی و سازه‌های فلـزی، نیروگاهی، پتروشیمی و ... دارای کاربردهای خاص هستند و به‌طور عمده از محل واردات تامین می‌شوند با تامین آنها توسط شرکت، از خروج میزان قابل ‌توجهی ارز از کشور جلوگیری به عمل می‌آید.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه