علی بایگانه:
جهت بهبود عملکرد کلزا از کود فسفات و پتاس استفاده شود
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان همدان از کلزا کاران خواست با وجود افزایش قیمت کود فسفات و پتاس جهت بهبود عملکرد و افزایش مقاومت کلزا از این دو کود همچنان استفاده کنند.
به گزارش خبرگزاری موج، علی بایگانه ، مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به سابقه کشت کلزا در استان همدان از سال هفتاد و نُه، گفت: کشت کلزا در اقدام توسعه دانههای روغنی در همدان آغاز شد و اکنون با توجه به اینکه به عنوان کالای استراتژیک در تامین امنیت غذایی در نظر گرفته میشود کشت آن بسیار حائز اهمیت است.
بایگانه ادامه داد: اکنون ۸۵درصد از روغن کشور از طریق واردات تامین میشود که به موجب آن حدود چهار میلیارد دلار در سال ارز از کشور خارج میشود.
وی افزود: با توجه به شرایط ارزی و تحریمهای اقتصادی باید تلاش کنیم محصولات کشاورزی به ویژه محصولات استراتژیک را در داخل تولید کنیم تا امنیت غذایی برقرار باشد.
وی با تاکید بر استراتژیک بودن محصول کلزا جهت تامین روغن، تصریح کرد: سال گذشته بهرغم تلاشهای صورت گرفته به دلیل دخالت عوامل قهری چون سرما و تگرگ ۱۴۲۵هکتار به برداشت رسید که منجر به تولید ۱۹۳۰تن کلزا شد.
این مقام مسئول با بیان اینکه سهم تعهد استان همدان در سال زراعی جاری کشت هفت هزار هکتار است، گفت: امیدواریم با همراهی و همت کارشناسان و کشاورزان سهم تعهد محقق شود و ۱۴هزار تن کلزا برداشت شود.
بایگانه تصریح کرد: براساس پتانسیل های هر شهرستان میزان کشت تقسیم و ابلاغ شده است. بذرهای فرانسوی و آلمانی مورد نیاز کشاورزان نیز به شهرستانها ارسال شده است. کشاورزان دقت داشته باشند با توجه به ماهیت کشت کلزا حتما از حضور کارشناسان بهره گیرند تا به عملکرد خوبی برسند.
وی با بیان اینکه از طریق مجری طرح کشت کلزا قیمت ۹هزار تومانی برای کلزا اعلام شده است، گفت: امیدواریم با اقدامات حمایتی کلزا جایگاه خوبی در تناوب کشت غلات بیابد و کشاورزان از کشت آن استقبال کنند.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: طبیعتاً کشتهای دارای توجیه اقتصادی بیشتر مورد استقبال قرار میگیرند در صورتیکه کشت کلزا عملکرد بیش از سه تن داشته باشد اقتصادی خواهد بود.
وی با اشاره به اختصاص ارز نیمایی به کودهای فسفاته و پتاس و گران شدن ۶تا ۷برابری آن، خاطر نشان کرد: گرچه ۱۵درصد از کودهای تامین شده در استان همدان فسفاته و پتاس است اما این کودها جهت بهبود عملکرد ضروری است. علاوه بر آن استفاده از این کودها مقاومت کشت را در برابر عواملی چون سرما افزایش خواهد داد و بر میزان عملکرد نیز افزوده خواهد شد.
ارسال نظر