English

افزایش ۴۰ هزار متر مکعبی ظرفیت آب هرمزگان

استاندار هرمزگان از افزایش ۴۰ هزار متر مکعبی ظرفیت آب هرمزگان خبر داد و گفت: با بهره برداری از سایت شیرین سازی ۴۰ هزار متر مکعبی، آب شهر خمیر و روستاهای مسیر از این محل تامین خواهد شد.

افزایش ۴۰ هزار متر مکعبی ظرفیت آب هرمزگان

به گزارش خبرگزاری موج هرمزگان، فریدون همتی استاندار هرمزگان، گفت: با بهره برداری از سایت شیرین سازی ۴۰ هزار متر مکعبی، آب شهر خمیر و روستاهای مسیر از این محل تامین خواهد شد.

وی همچنین گفت: با اجرای خط انتقال جدید، آب شهر بندرعباس و برخی از روستاهای این شهرستان از محل این آبشیرین کن تامین می شود.

استاندار هرمزگان از آبشیرین کن یک میلیون متر مکعبی بندرعباس به عنوان یک ابر پروژه یاد کرد که در شرایط تحریم به دست نیروهای توانمند کشور ساخته شد.

به گفته همتی، این ابرپروژه در نوع خود کم نظیر بوده که هر بخش آن یک پروژه و در نوع خود جدید و قابل تامل است.

همتی ادامه داد، مردم هرمزگان در اجرای این پروژه همکاری خوبی داشتند و به آنها اطمینان می دهیم که علاوه بر بهره مندی مردم استان از ظرفیت این آبشیرین کن، هیچ مشکل زیست محیطی خلیج فارس را تهدید نمی کند.

در ادامه این مراسم محمد آشوری نماینده هرمزگان در مجلس شورای اسلامی گفت: با بهره برداری از پروژه شیرین سازی ۴۰ هزار متر مکعبی واقع در سایت یک میلیون متر مکعبی بندرعباس، خاطره خوبی به یادگار گذاشته شد.

وی به دغدغه زمان آغاز اجرای پروژه  آبشیرین کن یک میلیون متر مکعبی اشاره کرد و افزود: با تدابیری که در اجرای این پروژه اتخاذ شد هم آب مورد نیاز هرمزگان از این محل تامین خواهد شد و هم دغدغه زیست محیطی مرتفع می شود.

آشوری از پروژه در حال اجرای یک میلیون متر مکعبی بندرعباس به عنوان یک دستاورد بزرگ یاد کرد که احساس باور ملی را تقویت کرد.

به گفته وی، این پروژه نشان داد که از دل تحریم می توان فرصت ساخت و با توان داخلی یک پروژه عظیم را به سرانجام رساند.

نماینده هرمزگان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به استفاده کشورهای حاشیه خلیج فارس از ظرفیت آب دریا برای شیرین سازی گفت: این کشورها ۳۰ میلیون متر مکعب آب بصورت شبانه روزی از محل شیرین سازی آب دریا تولید می کنند این در حالی است که ما فقط ۴ درصد آن را استفاده می کنیم.

وی ضمن قدردانی از تلاش ها برای بهره برداری از ظرفیت ۴۰ هزار متر مکعبی شیرین سازی آب دریا گفت: تجربه این آبشیرین کن و تکمیل آبشیرین کن یک میلیون متر مکعبی باعث خواهد شد تا به نقطه اتکا برسیم.

همچنین یاری مدیرعامل شرکت تامین و انتقال آب خلیج فارس در جریان بازدید استاندار هرمزگان از سایت آبشیرین کن یک میلیون متر مکعبی به مصرف کنند گان آب تولیدی این سایت اشاره کرد و افزود: آب مردم هرمزگان، شرکت معدنی و صنعتی گل گهر، شرکت مس سرچشمه، شرکت معدنی و صنعتی چادر ملو و ... از این محل تامین می شود که پروژه مذکور در قالب سه فاز تکمیل و مورد بهره برداری قرار می گیرد.

به گفته وی، اولین بهره بردار این پروژه خود استان هرمزگان است که امیدواریم در آینده بزرگترین استفاده کننده این پروژه این باشد.

مدیرعامل شرکت تامین و انتقال آب خلیج فارس افزود:با اجرای این پروژه زیر ساخت عظیمی در اختیار هرمزگان است که در آینده گره آبی استان هرمزگان را باز می کند.

به گفته وی، در فاز نهایی این پروژه آب خلیج فارس به اردکان یزد خواهد رسید.

امین قصمی مدیرعامل آب و فاضلاب هرمزگان نیز در حاشیه این مراسم با قدردانی از تلاش های صورت گرفته در اجرای این پروژه گفت: آب های تولیدی بصورت تضمینی خریداری و برای رفع کمبود آب مورد استفاده قرار می گیرد.

وی افزود: با بهر برداری از آبشیرین کن ۴۰ هزار متر مکعبی، آب خمیر و روستاهای مسیر از این محل تامین که در ادامه روستاهای بیشتری از جمله تازیان از آب تولیدی این آبشیرین کن بهره مند می شوند.

امین قصمی با بیان اینکه آب شیرین کن ها به عنوان منابع غیر متعارف در تامین آب هرمزگان در اولویت است، افزود: با اضافه شدن ظرفیت آب شیرین کن جدید، منابع آبی استان هرمزگان بویژه مرکز استان به پایداری لازم خواهد رسید.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان با بیان اینکه هرمزگان به عنوان یک استان ساحلی یک ظرفیت بزرگ برای تامین آب شیرین است، افزود: این ظرفیت در سطح ملی نیز مورد توجه است.

قصمی افزود: با تامین آب شهر بندرعباس از محل آب شیرین کن های یک میلیون متر مکعبی و یکصد هزار مترمکعبی، مشترکین مرکز استان از آب سد استقلال بی نیاز خواهند شد و این ظرفیت می تواند در میناب مورد استفاده قرار گیرد که به پایداری آب شرق استان نیز کمک خواهد کرد.

وی در ادامه با اشاره به سهم منابع آبی استان از ظرفیت آب شیرین کن ها، اظهار داشت: در این زمینه ، آبفا هرمزگان با احداث ۴۷ سایت آب شیرین کن  فعال توسط بخش خصوصی یکی از شرکت‌های پیش‌رو در زمینه استفاده از تکنولوژی شیرین سازی آب دریا در سطح کشور است.

 مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان افزود: در حال حاضر سالیانه ۴۵.۶۰۰ میلیون مترمکعب منابع آب شرب استان از طریق تاسیسات نمک زدایی تامین می‌شود و با تکمیل پروژه های در دست اجرا تا پایان دولت این ظرفیت به ۸۹ میلیون متر مکعب در سال افزایش خواهد یافت.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه