رئیس هیأت بدنسازی و پرورش اندام مازندران:
فعالیت بیش از ۴۰۰ باشگاه بدنسازی بدون مجوز در مازندران
رئیس هیأت بدنسازی و پرورش اندام مازندران گفت: از مجموع ۵۸۰ باشگاه بدنسازی که طبق آمار رسمی ورزش و جوانان استان مازندران اعلام شده، بیش از چهارصد باشگاه در دو شیفت آقایان و بانوان بدون مجوز فعالیت دارند.
محمدرضا ابوالقاسمی در گفتوگوی اختصاصی با خبرگزاری موج مازندران با اشاره به اینکه ورزش بدنسازی و پرورش اندام به چند شاخصه تقسیم می شود و پرورش اندام، بیلدینگ، فیزیک، کلاسیک، قویترین مردان، مچاندازی بانوان و آقایان، پاورلیفتینگ زیر مجموعه آن قرار دارند، اظهار داشت: اخیراً نیز طبق بررسیهای صورت گرفته از سوی وزارت ورزش، بانوان نیز میتوانند در رشته «پاورلیفتینگ» فعالیت کنند که نیازمند طی کردن برخی مقدمات از جمله داوری و پوشش بانوان در این رشته طراحی و رعایت شود تا اجازه برگزاری مسابقات صادر شود.
وی با بیان اینکه استان مازندران از نظر ژنتیک و فیزیک بدنی در تمامی رشتههای بیلدینگ قهرمانان بسیاری دارد، ادامه داد: اُوِرال جهان، آسیا و بهترین فیگوریست دنیا از مازندران هستند و این استان از رامسر تا گلوگاه علاوه بر اینکه ورزشکارانش قهرمان هستند بلکه روحیه کاملاً پهلوانی هم دارند.
ابوالقاسمی با بیان اینکه اغلب رشته بدنسازی را به حجم بدن میدانند ولی بدنسازان با وجود هیکل درشتی که دارند اما یک دل بسیار نازکی دارند و بسیار تابع و قانع هستند، افزود: یک ورزشکار بدنساز حرفهای در سطح جهانی برای آماده کردن خودش جهت شرکت در مسابقات با شرایط اقتصادی فعلی حداقل نیاز به 100 میلیون تومان هزینه برای تمرینات، تهیه مکملها و تغذیه دارد.
وی گفت: مازندران همواره در صدر قهرمانی قرار دارد و به جرأت می توانم بگویم که در همین شرایط کرونایی میتوانیم دو تیم ملی بدنسازی و پرورش اندام را تحویل بدهیم.
این مسؤول با اشاره به اینکه مشکلات زیادی هم در این رشته در سطح استان مازندران داریم، تصریح کرد: از مجموع 580 باشگاه بدنسازی که طبق آمار رسمی ورزش و جوانان استان مازندران اعلام شده، بیش از چهارصد باشگاه در دو شیفت آقایان و بانوان بدون مجوز فعالیت دارند.
وی تأکید کرد: بازرسی باشگاهها از عهده هیأتها خارج است و این موضوع بر عهده اداره ورزش و جوانان هر شهرستان است و ما از این بابت متضرر هستیم.
ابوالقاسمی با بیان اینکه این توانایی در مازندران وجود دارد که در هر باشگاه در سطح استان مازندران مربی دارای کارت مربیگری و متخصص و مجرب مشغول به فعالیت شود، اظهار داشت: ولی متأسفانه افرادی بدون تجربه و صرفاً به این دلیل که در لفظ عنوان میکنند کاربلد هستند، بر همین اساس مدیر باشگاه برای آن که هزینه کمتری متقبل شود این افراد را جذب میکنند.
وی گفت: در حالی که ما در طول حدود سه سال کلاسها و کارگاههای مختلف تخصصی برگزار کردیم اما متأسفانه این باشگاهها از وجود این مربیان متخصص و آموزش دیده استفاده نمیکنند و از همین جا از ادارات ورزش و جوانان شهرستانهای مازندران میخواهیم که بازرسیهای خود را از باشگاههای بدنسازی و پرورش اندام با جدیت انجام دهند و همین موضوع الزام داشتن مربیان دارای کارت رسمی مربیگری را بسیار جدی بگیرند.
رئیس هیأت بدنسازی و پرورش اندام مازندران تأکید کرد: اگر ورزشکاری در این رشته حتی اگر اُوِرال و قهرمان جهان باشد حق ندارد بدون کارت رسمی مربیگری کند زیرا مربیگری در این رشته نیازمند طی کردن پروسههای آموزشی و قبولی در آن است که یک فرد باید علم آن را داشته باشد تا کارت مربیگری برایش صادر شود.
وی عنوان کرد: حدود 60 نفر قهرمان آسیا و جهان به صورت رسمی و غیر رسمی در رشته بدنسازی و پرورش اندام از استان مازندران داریم ولی از معضل بیکاری در رنج هستند و مسؤولان نسبت به آنها کم توجه هستند و این موضوع نیازمند برنامهریزی و کارشناسی است.
ابوالقاسمی با اشاره به اینکه بدنسازان و پرورش اندام کاران کشور ما هشت سال پیاپی قهرمان و اُوِرال آسیا و جهان شدند، خاطرنشان کرد: در رده آماتوری کشورهایی مانند مجارستان و اسپانیا و ورزشکاران کشورهای آفریقایی که بدنهای حجیم دارند در جایگاههای پایین ورزشکاران بدنساز ما قرار دارند و حتی مقام سوم دنیا را هم نمیتوانند کسب کنند در حالی که اگر نفر ورزشکار سوم یا چهارم ما در مسابقات جهانی شرکت کند مدالآور میشوند.
وی افزود: انتظار داریم مسؤولان امر به موضوع اشتغال این ورزشکاران توجه جدی داشته باشند و برای حل آنها چارهاندیشی اساسی کنند.
این مسؤول بیان کرد: از زمانی که مسؤولیت هیأت بدنسازی و پرورش اندام استان مازندران را بر عهده گرفتم هزینه تمامی مسابقات و اعزامیها به مسابقات، کلاسهای آموزشی را هیأت بدنسازی و پرورش اندام استان مازندران پرداخت کرده است.
وی اظهار داشت: در زمینه امور مالی کاملاً شفاف هستیم و بیلان کاری به اداره کل ورزش و جوانانن مازندران ارسال میشود و در این زمینه هیچگونه مشکلی نداریم.
رئیس هیأت بدنسازی و پرورش اندام مازندران ابراز کرد: بارها در کمیته فنی فدراسیون حق بدنسازان و پرورش اندامکاران مازندرانی خورده شد ولی پیگیری کردم و حق ورزشکاران خودمان را گرفتیم و همین افراد که کمیته فنی آنها را از تیم خط زده بودند و کنار گذاشتند به مسابقات جهانی اعزام شدند و همه قهرمان و حتی قهرمان قهرمانان شدند و برگشتند.
وی با اشاره به اینکه کرونا در دو قسمت آسیب بسیار زیادی به بدنسازی و پرورش اندام زد، تصریح کرد: در بخش قهرمانی که ورزشکاران از همان روزهای نخستین شیوع کرونا نتوانستند به صورت حرفهای تمرین کنند و برخی باشگاهها نیز از نظر اقتصادی متضرر شدند به طوری که حتی وسایل ورزشی خود را فروختند و برخی دیگر نیز دستگاههای ورزشی را در ازای اجارهبها داده است و این آسیبهای کرونا به ورزش بدنسازی و پرورش اندام جدی است.
ابوالقاسمی عنوان کرد: برای حل این مشکلات با فرمانداران شهرهای مربوطه، ستاد مبارزه با کرونای استان، صداوسیما نشستهای تخصصی برگزار کردیم و به لطف خدا باشگاههای بدنسازی و پرورش اندام سطح مازندران از سه ماه قبل بازگشایی و فعالیت خود را با رعایت شیوهنامهها و پروتکلهای بهداشتی از سر گرفتند و باشگاهداران نیز همکاری لازم را برای رعایت پروتکلهای بهداشتی دارند و تا حدودی مشکلات در این حوزه برطرف شده است و هنوز شنیده نشده است کسی از باشگاه بدنسازی و پرورش اندام به کرونا مبتلا شده باشد.
وی در ادامه درباره سلامت و بهداشتی بودن مکملهای ورزشی در سطح کشور تصریح کرد: به جز مکملهایی که دارای مجوز وزارت بهداشت هستند، مابقی که در سطح کشور توزیع میشود قابل اطمینان نیستند و دارای آلودگی و ناخالصی هستند و شرکتهای خصوصی مواد نیروزا و هورمون را داخل این مکملها میریزند و نظارتی بر نحوه تولید آنها نمیشود.
وی با تأکید بر اینکه این مکملها دارای عوارض جسمی و روحی بسیار بدی هستند، گفت: در زمینه تهیه مکملها هیچ تضمینی از سوی فدراسیون وجود ندارد و از سویی دیگر تهیه مکمل باید از طریق ویزیت پزشک تغذیه در اختیار مصرف کنندگان قرار بگیرد.
ارسال نظر