English

علی زینی وند :

گرسنه بودن عده‌ای در استان ثروتمند کرمان پذیرفتنی نیست

استاندار کرمان با تاکید بر اینکه پذیرفتنی نیست که در استان ثروتمندی همچون کرمان عده‌ای سیر و عده‌ای گرسنه باشند، تاکید کرد: مطالبه جدی بنده از بنگاه‌های بزرگ اقتصادی استان این است که طرح‌های متوازن توسعه‌ای و مسئولیت‌های اجتماعی خود را انجام دهند.

گرسنه بودن عده‌ای در استان ثروتمند کرمان پذیرفتنی نیست

به گزارش خبرگزاری موج کرمان، علی زینی‌وند، استاندار کرمان ، شامگاه دیشب در پنجاه و هشتمین نشست شورای گفت‌و‌گو دولت و بخش خصوصی استان کرمان گفت: لازم است که مسئولان دیوان محاسبات و سازمان بازرسی در جلسات شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی شرکت کنند تا موضع و فعالیت خودشان را مطرح کرده ضمن آنکه از مشکلات مدیران بخش خصوصی آگاه شوند.

وی با اشاره به بخش‌های اقتصادی که خلق ثروت می‌کنند، ادامه داد: متاسفانه برخی بخش‌های اقتصادی در استان مغفول باقی مانده است که باید فعال شوند زیرا این بخش‌ها بسیار کم ریسک و پردرآمد هستند.

استاندار کرمان با تاکید بر اینکه در حوزه توسعه متوازن بخشی، اتفاقات خوبی در استان در حال رخ دادن است افزود: مدیران استانی باید فضای استان را برای استقبال سرمایه‌گذاران از این طرح‌ها آماده کنند.

وی با تاکید اینکه باید ایده‌ها را دسته بندی و به سمت اجرای آنها حرکت کنیم، تصریح کرد: در کارگروه زیرساخت‌ها به دنبال تدوین چشم انداز زیرساخت‌های اساسی مانند راه، آب، گاز و برق هستیم و همچنین حوزه لجستیک و بندر خشک نیز در حوزه زیرساختی قرار می‌گیرد.

زینی‌وند بیان کرد: باتوجه به ظرفیت بندر چابهار که در آینده یکی از بنادر درجه اول جهان خواهد شد، حتما باید استان کرمان با این بندر ارتباط برقرار کند لذا باید با احداث راه‌های ارتباطی زمینی و ریلی به صورت مستقیم و با کاهش مسافت به دریای عمان برسیم بنابراین محورهای مطالعاتی در این زمینه محور ریلی «بم - جیرفت - جاسک» و محور ریلی «ریگان – ایرانشهر - چابهار» است که دولت‌های بعدی لاجرم این خطوط را با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی اجرا خواهند کرد.

وی با بیان اینکه منظور ما از زیرساخت برق این است که کرمان علاوه بر تامین برق مورد نیاز خود استان به استان‌های دیگر نیز برق صادر کند ادامه داد: افرادی که بعد از ما روی این صندلی می‌نشیند باید آینده ۱۰ سال استان برای آنها روشن باشد لذا باید زیرساخت‌های آب و برق و ... را تکمیل کنیم.

عالی ترین مقام اجرایی دولت در استان کرمان افزود: منظور ما از آب این است که اگر مقرر است این استان صنعتی شود باید آب آن از طریق انتقال آب تامین کرد و باتوجه به اینکه اراده مقام معظم رهبری و رییس جمهور بر انتقال آب است ما باید مسایل و مشکلات انتقال آب را حل کنیم اما وزارت نیرو رسالت خود را خیلی دقیق انجام نمی‌دهد. به طور مثال انتقال آب دریای عمان به استان‌های سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی حدود سه سال  است که مصوب شده اما وزارت نیرو سازکار تضمین خرید این آب را هنوز تعریف نکرده است.

وی در ادامه درباره فرصت‌های سرمایه‌گذاری نیز گفت: اگر کتاب فرصت سرمایه گذاری در استان کرمان وجود ندارد آن را تدوین کنید و با سند آمایش سرزمینی استان تطابق دهید ضمن آنکه همواره به روزرسانی شود.

زینی‌وند با تاکید بر آموزش صحیح به شرکت‌های اقتصادی استان برای حضور در بازار سرمایه، تصریح کرد: متاسفانه در این ۴ ماه طرح روشنی از بنگاه‌های بزرگ استان ندیدم، ضمن تشکر از صنایع فولادی و مسی استان به دلیل اقدامات توسعه‌ای که در استان انجام داده‌اند اما صادقانه بگویم این هنر نیست زیرا طرح توسعه‌ای چشم‌انداز ۱۰ سال برای تاثیرگذاری بر روند توسعه‌ای استان و کشور در این شرکت‌ها وجود ندارد. زنجیره‌ای تعریف کرده‌اند و این باعث افتخار است اما وقتی در استان نتوانتسته‌ایم توازن ایجاد کنیم یعنی عملکرد هدفمند خوبی نداشته ایم.

وی افزود: باید این پول، تکنولوژی و بازار سرمایه‌ای که هم اکنون در دستانتان است را با تکیه بر شرکت‌های دانش بنیان، طرح‌های در زیر سایه صنعت فولاد برای مناطق توسعه نیافته استان تعریف کرد و که متاسفانه تاکنون چنین طرح‌های را در استان ندیده‌ایم.

استاندار کرمان تاکید کرد: اکنون مطالبه جدی ما این است که شرکت‌های بزرگ طرح‌های توسعه‌ای خود را با رویکرد توسعه متوازن و استفاده تجربی از بازار سرمایه ارایه دهند و نباید همواره در حوزه‌های صنعت فولادی سرمایه‌گذاری کرد.

وی با ابراز تاسف از وجود فقر در برخی از نقاط استان عنوان کرد: چه فایده که جیب من پر باشد و حقوق چند میلیونی بگیرم اما در این استان برخی‌ها نان شب نداشته باشند.

زینی‌وند با اشاره به سفر اخیر خود به مناطق شرقی استان، اظهار کرد: وارد روستایی از این منطقه شدم که تا ساعت ها تحت تاثیر مردم این روستا بودم. شب از غصه این مردم نخوابیدم چون مردم این روستا شام نداشتند بخورند، آب نداشتند بخورند. این روستا وسط جاده است اما هیچ کدام از ما آنها را تاکنون ندیده‌ایم. چه فایده دارد که ما صاحب ۱۲ درصد بازار سرمایه باشیم اما مردمانی گرسنه در این سرزمین زندگی می‌کنند. این پول‌ها به جیب چه کسی می‌رود؟

وی تاکید کرد: مطالبه جدی بنده از بنگاه‌های بزرگ اقتصادی استان این است که طرح‌های متوازن توسعه‌ای و مسئولیت‌های اجتماعی خود را انجام دهند.

استاندار کرمان با اشاره به طرح معین‌های اقتصادی در استان اظهار کرد: برخی از معین‌ها به خوبی عمل نکرده‌اند و پذیرفتنی نیست عده‌ای سیر و عده‌ای گرسنه باشند. استان کرمان دنیای از ثروت است که متاسفانه فقط به بیرون می‌رود و تاکید دارم که این معین های اقتصادی طرح‌های توسعه متوازن خود را ارایه دهند و پول‌ها و دفاتر و مالیاتشان را به استان کرمان بیاورند و تا روزی که در استان باشم این موضوع را پیگیری و دنبال خواهم کرد.

وی ادامه داد: تمرکز روی صنایع مهم باعث شده در بحث شرکت‌های دانش بنیان عقب بمانیم. محور توسعه شرکت‌های دانش بنیان استان کجاست؟  یا شهر نوآوری که مقرر بود تاسیس شود به کجا رسید؟ برای اینها فکری کنید. باید حوزه خدمات، گردشگری و دانش بنیان در استان فعال شوند زیرا متاسفانه برای این بخش‌ها برنامه و چشم انداز آینده نداریم.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه