حسین سلیمی خبر داد؛
طراحی و ساخت پرههای توربین بخار در نیروگاه برق بندرعباس
مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق هرمزگان گفت: به همت متخصصان بومی، پرههای متحرک و ثابت توربین بخار نیروگاه بندرعباس طراحی و ساخته شد.
به گزارش خبرگزاری موج هرمزگان، حسین سلیمی مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق هرمزگان گفت: این پرهها نخستین مرحله ورود بخار به توربین است که با عبور از مراحل مختلف و انتقال این حرکت به روتورِ ژنراتور، موجب تبدیل انرژی بخار به حرارت و تولید انرژی الکتریکی میشود.
حسین سلیمی افزود: این پرهها از نوع ضربهای، و از تکنولوژی خاصی برای ساخت آن استفاده شده است.
وی گفت: ساخت پرههای متحرک با همکاری شرکتهای دانش بنیان آغاز شده است، و بر روی روتورِ توربین واحد ۳ که برای تعمیرات اساسی خارج شده بود، نصب شده است.
سلیمی افزود: با تکیه بر دانش داخلی مولد برق (رکتیفایر) نیز، برای تولید داخلی قطعات نیروگاهی با صرفه جویی ارزی، طراحی و ساخته شد.
مدیرعامل نیروگاه بندرعباس افزود: با طراحی و ساخت مولد برق، شبکه آب ژاول سازی، نوسازی و بروزرسانی شد. و آب ژاول تولیدی برای جلوگیری از ورود موجودات دریایی به شبکه خنک کن نیروگاه، به آب دریا تزریق میشود.
سلیمی به کاربرد وسیع این دستگاه در صنایع مختلف اشاره کرد و گفت: با بومی سازی این تکنولوژی نیازهای حیاتی نیروگاه بندرعباس و دیگر صنایع برطرف شد.
وی گفت: پس از آزمایشهای نهایی و تعویض شبکههای الکتریکی و میکانیکی، متخصصان داخلی توانستند پس از ۳۰ سال، شبکه آب ژاول سازی نیروگاه بندرعباس را طراحی و نوسازی کنند.
سلیمی خاطر نشان کرد: نبود شبکه آب ژاول سازی در نیروگاههای بخار، موجب گرفتگی مسیر آب ورودی نیروگاه و در نتیجه عملکرد ناقص شبکه آب خنک کن واحد بخار، افت خلاء، کاهش بار و خروج واحد میشود.
مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق هرمزگان گفت: شبکه کنترل و مانیتورینگ کلرزنی هم در نیروگاه بندرعباس طراحی و ساخته شده است.
سلیمی افزود: به علت رطوبت بالا و وجود گاز کلر موجود در آب و هوای محل نصب، شبکههای کنترلی، حس گرها و وسایل الکتریکی و مکانیکی موجود در آن واحد از بین رفته بود.
گفتی است نیروگاه هزار و ۳۲۰ مگاواتی حرارتی، به طور متوسط روزانه ۵۴۰ مگاوات برق تولید میکند همچنین نیروگاه حرارتی برق بندرعباس بزرگترین نیروگاه جنوب کشور است که نقش مهمی در تامین برق بندرشهید رجایی و صنایع بزرگ هرمزگان دارد.
ارسال نظر