مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی مازندران خبر داد:
تجهیز و نوسازی ۱۰۰۰ هکتار از شالیزارهای مازندران
مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی مازندران گفت: امسال هزار هکتار از شالیزارهای مازندران تجهیز و نوسازی میشوند.
به گزارش خبرگزاری موج مازندران، فرزین فرهادی اظهار داشت: اجرای پروژههای آب و خاک در راستای افزایش بهرهوری منابع آب و خاک که به عنوان بستر افزایش تولیدات کشاورزی محسوب می شود و دارای اهمیت بالایی است.
وی ادامه داد: کاهش هزینه، افزایش درآمد، دسترسی آسان کشاورزان به مزارع جهت مکانیزه کردن و کاهش مصرف سوخت از مزایای دیگر اجرای پروژه های آب و خاک است.
مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه سال گذشته ۴۸۰ هکتار از شالیزارهای مازندران تجهیز و نوسازی شد، گفت: پیشبینی میشود امسال یکهزار هکتار از اراضی، تحت پوشش تجهیز و نوسازی شود که تاکنون ۵۸ هزار و ۳۱۹ هکتار از شالیزارها تجهیز و نوسازی شد.
وی تصریح کرد: سال گذشته دو هزار و ۴۶۰ هکتار از مزارع مازندران زهکشی شد که برنامه ما برای امسال این است دو هزار هکتار دیگر از اراضی کشاورزی استان را به زهکشی اختصاص دهیم که این امر سبب خروج آبهای اضافه از مزارع میشود و مزارع از آبگیر بودن خارج شده و قابلیت کشت و کار مجدد پیدا میکند.
فرهادی با اشاره به اینکه سال گذشته یکهزار و ۲۴۱ هکتار از اراضی کشاورزی مازندران به سامانههای نوین آبیاری تجهیز شد، افزود: امسال یک هزار و ۵۰۰ هکتار دیگر به اجرای سامانههای نوین آبیاری در استان اضافه خواهد شد.
وی بیان کرد: افزایش راندمان مصرف آب، افزایش بهرهوری مصرف آب، کاهش مصرف آب، امکان کوددهی همراه با آبیاری به مزارع و باغها از مزایای استفاده از سامانههای نوین در مزارع است.
مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی مازندران از مرمت و لایروبی چهار رشتهای قنات خبر داد و گفت: سال گذشته نیز دو رشته قنات در استان مرمت و لایروبی شد.
وی اظهار داشت: سال گذشته ۸ کیلومتر از کانالهای آبیاری استان لاینینگ و بتنی شد و در صدد هستیم امسال به ۱۲ کانال افزایش دهیم که این امر برای کاهش هدررفت آب و افزایش بهره وری مصرف آب مناسب است.
فرهادی بیان کرد: سال گذشته یکهزار و ۱۴۵ هکتار از آببندانهای استان مرمت و لایروبی شد که امسال هزار هکتار به لایروبی آببندانهای اضافه خواهد شد.
وی یادآور شد: آببندانها علاوه بر اینکه آب مطمئن زراعی را برای کشاورزان تأمین میکند و با توجه به اینکه سازه درون مزرعهای محسوب میشود میتواند زهآب اراضی بالادست را در مواقع بارندگی جمعآوری و کیفیت کشاورزی را در اراضی بالادست زِهدار افزایش دهد.
این مسئول اظهار داشت: مرمت و بهسازی آببندانها یکی از طرحهای مهم در سطح استان است که پیگیریهای لازم در این باره انجام شد چراکه مازندران به عنوان خاستگاه سازه آبی سهم قابل توجهی را از منابع اعتباری را به خود اختصاص داده و در سال آینده پروژه های خوبی در سطح استان اجرا خواهد شد تا کشاورزان از منابع آب مطمئن زراعی برای فعالیتهای کشاورزی بهرهمند شوند و ریسک خطر کم آبی را از اراضی کشاورزی دور کنند.
ارسال نظر